Prikbord nr 684

De heer De Huet meent dat bijstandontvangers hun uitkering zelf hebben verdiend in hun werkzame jaren. Ik weet niet welke statistiek hij heeft gelezen, maar kennelijk bedoelt hij de ww-uitkering.

Doch ook het Amsterdamse gemeentebestuur is in de war, gezien het voorgenomen experiment met bijverdienen. Het uitkeringsniveau is laag gehouden om mensen te stimuleren werk te zoeken en het schandalige verschil met minimumloners niet nog groter te maken. Als 40.000 bijstandontvangers die voor een deel al zwart bijverdienen, straks 200 netto mogen houden van parttime werk, krijgen die minimumloners dan ook € 200 erbij? Of gaan die in de ww-uitkering, omdat 40.000 maandsalarissen van € 200 netto overeenkomt met ongeveer 6000 banen tegen minimum loon?

Möllenkamp

Misschien moet de vraag waarom Möllenkamp niet door Spanje is overgedragen aan Nederland, na zijn strafrechtelijke veroordeling,  door de vorige minister van Veiligheid en Justitie worden beantwoord. En indien de lopende cassatieprocedure alsnog zijn veroordeling bevestigt, zal hij ongetwijfeld ook vervangende hechtenis krijgen totdat hij de advocaatkosten heeft terugbetaald aan de Staat… Of gaat hij eerst nog naar het Europese Hof op kosten van samenleving?

Ondergang rechtsstaat

De ondergang van de rechtsstaat is niet alleen in grote landen als Duitsland en Frankrijk zichtbaar. Ook hier blijven vele schendingen van hun eed door beëdigde functionarissen (deurwaarder, notaris, advocaat, rechter, officier van Justitie/Politie/Krijgsmacht, belastinginspecteur, curator) onbestraft. Gevangenissen worden gesloten, bedreigers van Wilders kunnen al jaren niet worden gevonden, psychopaten lopen vrij rond, de krijgsmacht is gedecimeerd, de politie is onderbemand, net als de rechterlijke macht, misbruik van recht en chantage zijn normaal geworden op alle (politieke) niveaus, fraude en corruptie binnen de overheid nemen nog steeds toe en de onveiligheid in steden en op industrieterreinen heeft tot no-go zones geleid. Het zou de minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker, sieren als hij zich eens persoonlijk laat voorlichten door (vertegenwoordigers van) slachtoffers en bepaalde deskundigen zoals Paul Ruijs.

Poppenkast

De burgemeester van Rotterdam Aboutaleb is met de hoofdcommissaris op bezoek geweest in Albanië om afspraken te maken over de aanpak van de maffia. Waarom niet naar Marokko, waar ze van hun stoel vallen van het lachen als er iemand uit Den Haag komt? Afgezien welke bevoegdheid Aboutaleb heeft om internationale afspraken te maken en daar het nationale politiekorps bij te betrekken, moet dit bezoek aan onder meer de minister van Binnenlandse Zaken van een van de meest corrupte regeringen die Europa kent, beschouwd worden als poppenkast. De maffia heeft de heren zelfs niet ontvoerd om ze een ‘lesje’ te leren. En ook gesprekken met teruggekeerde (economische) ‘vluchtelingen’ kunnen alleen maar bevestigen dat de maffia daar echt bestaat, met vertakkingen door de hele EU: witwassen, overvallen, vrouwenhandel, mensensmokkel, cocaïne, auto’s, wapens, roofbendes en huurmoordenaars.  Aboutaleb had ook beter naar Brussel kunnen gaan om te vragen waar men mee bezig is.

Tuchtrecht

Niet alleen bij de Orde van advocaten is het een puinhoop met schrijnende voorbeelden, maar ook bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders komen zoveel klachten binnen(!), dat de afdoening 6 tot 9 maanden kan duren.  Met het risico dat de voorzitter zelf klachten afdoet (afwijst). Gezien de resultaten van een hoger beroep, wordt de burger (opzettelijk?) ontmoedigd een klacht in te dienen. Hoog tijd dat klachten tegen beëdigde functionarissen onder de bestuursrechter gaan vallen, tegen verminderd griffierecht, daar het OM weinig interesse toont in meineed. Dit vormt dan tevens een waarschuwing aan notarissen, indien de cultuur en het tuchtrecht ook daar niet verbeteren.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties