Prikbord nr 680

Neen, de betonblokken bij het Centraal Station in Amsterdam zijn toch geen antiterreurmaatregelen, wat de NS ook beweert. Niet alleen omdat het gemeentebestuur dit ontkende, maar vooral omdat een 5-tons vrachtwagen met versterkte voorbumper en voldoende snelheid, deze blokken eenvoudig wegschuift indien ze niet zijn verankerd.

Gretig, dus onverstandig

Gretig vuurden journalisten hun soms onzinnige vragen af op de net aangetreden bewindslieden, en vaak even gretig suggereerden deze al helemaal klaar te zijn voor hun taken. Alsof het ministerschap eigenlijk weinig voorstelt, waarbij slechts een enkeling het verstandige antwoord gaf: komt u over een paar maanden eens terug met uw vragen. Wat was de bedoeling van deze merkwaardige beeldvorming: onervaren politici ‘afbranden’ of materiaal verzamelen op later nog eens kritisch op terug te kunnen komen?

Hondsbrutaal

Een hele reeks van bewindslieden voor Koninkrijkszaken heeft het tot dusver laten afweten. Niet alleen zijn alle (voormalige) rijksdelen in het Caribische gebied ‘overgenomen’ door de maffia, wat onder meer heeft geleid tot de afscheiding van Suriname, maar zelfs nu aarzelt de regering om de hondsbrutale bestuurders eens op hun nummer te zetten. Er moeten inmiddels tientallen rapporten zijn over de criminaliteit en corruptie op de eilanden, maar zo lang het gewone volk daar met vlaggetjes naar de koning zwaait, mogen die kennelijk niet openbaar worden gemaakt.

Justitie en Veiligheid

Dat ministeries naamsverandering krijgen om tegemoet te komen aan de gewenste baantjes, is nog begrijpelijk. Doch dat er een rechtsstaat zou kunnen bestaan zonder eerst de veiligheid van de staatsvorm, van de regering, van de burgers, van de democratische wetgeving en van het justitiële apparaat te waarborgen, is onbegrijpelijk. Daarmee zou Justitie zich stellen boven de andere pijlers van de trias politica.

Ongeloofwaardig

Als de Nederlandse regering niet in staat is een haatimam met 2 paspoorten aan te pakken en uit te zetten, wat mogen we dan nog verwachten van het in bedwang houden van Jihad-strijders? Waarom werd het Nederlandse paspoort ooit verstrekt, want België is kennelijk niet onder de indruk van het ‘recht’ om daarmee in de hele EU te verblijven. Overigens lijken de ‘afspraken’ met Marokko wederom geen enkele waarde te hebben. Ook die regering is volstrekt ongeloofwaardig.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties