Prikbord nr 677

Door ‘toeval’ met een dodelijk slachtoffer wordt weer eens zichtbaar dat het in bepaalde psychiatrische inrichtingen een bende is. Dat is niet van gisteren, maar reeds vele jaren het geval, evenals bij jeugdinrichtingen, gevangenissen en het PBC.

De verantwoordelijken en hun politieke beschermers hebben hier altijd een uitleg voor, maar als we kijken naar de halfzachte ‘verbetering’ van de onderzoeksmogelijkheden van het OM bij tbs-weigeraars en naar de incidenten in de afgelopen jaren, dan gaat er voorlopig niets veranderen. Tenzij ook de rechters kritischer worden tegenover psychiaters, psychopaten en hun advocaten.

Dilemma

De luchtfietsers die menen dat elke crimineel – dus ook een psychopaat – een ‘tweede kans’ (om te moorden?) verdient, wensen zelf niet aansprakelijk te worden gehouden voor de gevolgen daarvan. Want het opofferen van mensenlevens voor het instandhouden van belangrijke waarden voor een hele samenleving, is alleen in tijd van oorlog noodzakelijk en dus geoorloofd. Vredesmissies en militaire oefeningen met levensgevaar, die niet zijn gericht op de eigen samenleving, vormen al een dilemma waarbij de opdrachtgever verantwoordelijk is voor onschuldige slachtoffers. Inzet van politie met vuurwapens eveneens, met name als leidinggevenden zich verschuilen achter regeltjes. Doch bij het beslissen over de vrijlating van zware dan wel gestoorde criminelen, dient de aansprakelijkheid van de beslisser volstrekt duidelijk te zijn, ongeacht wat allerlei ‘adviseurs’ ervan vinden. Dit (militaire) principe voorkomt een dilemma in twijfelgevallen.

Iran

Iran gaat gewoon door met het ontwikkelen van lange-afstandsraketten en kernwapens, ook volgens Duitse inlichtingendiensten. En wat is de reactie van de minister van Buitenlandse Zaken Gabriel (SPD): hij ‘vreest’, naar verluidt, dat de betreffende overeenkomst door Trump zal worden opgezegd. Deze Obama-overeenkomst is overigens nooit van kracht geworden door het ontbreken van de Iraanse handtekening. Steeds meer wordt duidelijk dat Trump geen boodschap heeft aan de praatgroepjes van de VN, EU en Amerikaanse democraten als het gaat om Iran, Noord Korea, Turkije, China en Rusland. Alleen zijn beleid in zake de Palestijnse terroristen is nog onduidelijk, maar naar verwachting niet lang meer.

Rechtstaat

In Zweden zijn er naar verluidt zo veel gewelddadige bendes in bepaalde wijken, dat de politie er niet meer durft op te treden. In Duitsland geven enkele opiniebladen nu toe dat veel (verkrachtings)misdrijven samenhangen met immigranten en dat de politie onderbezet is.  Ook de rechters om 40.000 opgestapelde dossiers te behandelen, ontbreken, terwijl de beroepszaken van afgewezen asielzoekers nog steeds toenemen. Zelfs belangrijke fraudedossiers over honderden miljarden in de bankwereld worden na 10 jaar (!) onderzoek ‘verjaard’ verklaard, omdat rechters beweren geen kans te zien ze binnen 2 jaar te hebben gelezen. Waarom men niet eerder met lezen is begonnen, zal wel te maken hebben met de werkdruk. En in Nederland hebben daders nog steeds meer rechten dan de slachtoffers, bijv. bij serie-oplichters krijgen daders zonder vaste ‘inkomsten’ een advocaat toegewezen – zowel bij een strafrechtelijke als civiele procedure – terwijl de gedupeerden doorgaans hun juridische bijstand zelf moeten betalen en zelfs na een gewonnen zaak naar hun geld kunnen fluiten bij gebrek aan verhaal.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

@ Iran.

Het is niet alleen de Iraanse handtekening die ontbreekt, want Obama heeft slechts geprobeerd zijn ‘legacy’ veilig te stellen door dit accoord per ‘presidential decree’ door iedereen’s strot te duwen i.p.v. het aan Congress voor te leggen zoals het hoort..

Iran heeft vervolgens compleet lak aan alles en iedereen, blijft de vrije scheepvaart in de straat van Hormuz intimideren en de Amerikaanse vloot lastig vallen, heeft met de deblokkering van hun bankrekeningen fortuinen in terrorisme in Jemen geinvesteerd om Saudi Arabie de regionale hegemonie te betwisten, hun revolutionaire garde is in Syrie en Iraq bezig met landjepik en Hamas wordt volop gesubsidieerd terwijl zij al ruim een jaar doende zijn om wereldwijd zware centrifuge’s te kopen die verrijking van uranium mogelijk maken voor de ontwikkeling van kernwapens.

Kortom zij hebben lak aan dit accoord en lachen iedereen uit. Door dit daarom nu alsnog niet periodiek te valideren stuurt Trump het in feite via het democratische proces, dat Obama weer eens omzeilde, voor goedkeuring naar het Congres, dat zelf sanctie’s mag voorstellen.

Dit is weer een typisch staaltje van Obama’s manipulatie’s, net zoals het herstellen van de relatie met Cuba voor de meerdere glorie van Obama, dit terwijl de Cubaanse geheime dienst en het leger de Venezolaanse bevolking terroriseren om een socialistische dictator overeind te houden. Laat Trump er maar een grote schop onder geven….

r.dunki
6 jaren geleden

@’toeval”

Er zal niets veranderen… ” tenzij ook de rechters kritischer worden tegenover psychiaters, psychopaten en hun advocaten”. Dus vergeet het maar!

De kromme linkse infiltratie en indoctrinatie in ons strafrecht stelt al een halve eeuw de belangen en de rechten van de daders voorop ten koste van de slachtoffers.

Zolang het moreel corrupte Social Justice bolwerk van D’66 niet gekortwiekt wordt gaat het van kwaad tot erger: nu wordt zelfs medewerking verleend aan een Europees O.M., waarmee de corrupte Rutte wéér – volledig in strijd met de grondwet – een stukje van onze van onze souvereiniteit in de uitverkoop doet. Het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen.