Prikbord nr 675

De regering kan precies vertellen hoeveel ‘vluchtelingen’ er ons land zullen binnenkomen, de illegalen en ‘plakkers’ met een verlopen visum uiteraard niet meegerekend. Maar de beeldvorming wordt lastiger als het gaat om het aantal gelukszoekers, het aantal gezinsherenigers, het aantal (oorlogs)misdadigers, het aantal Jihadisten, het aantal met een pardon (kinderen + ouders), het aantal met meerdere identiteiten, het aantal analfabeten, het aantal werkschuwen, het aantal met ernstige (psychische) ziektes en het aantal uitgezette immigranten.

Motto

Het motto voor de nieuwe regering zou moeten zijn: Niet wegkijken, maar aanpakken. Nu nog een motto voor de verdeelde Kamer.

Nederland onveilig

Het gevoel van onveiligheid neemt versneld toe; niet alleen door loslopende tbs-ers en taakstraffen voor doodrijders. Schietpartijen op klaarlichte dag, liquidaties, intimidatie door dealers en wietcriminelen, verdwijningen van kinderen en meisjes, auto- en woningbranden, bedreigingen via internet, overvallen op bejaarden en juweliers, sabotage van een maai-/dorsmachine, mishandeling van dieren en gehandicapten, zinloos geweld door allerlei tuig, stenen van viaducten, diefstal uit nalatenschappen door notarissen, foute rechters en curatoren, pedofilie binnen kinderdagverblijven, sport en andere verenigingen, misbruik van kinderen binnen het werkterrein van de Kinderbescherming/Jeugdzorg, geweld en diefstal door gelukszoekers, gevaarlijke munitie in het leger, brandstichting door gestoorden, geweld in winkels, aanvallen door terroristen etc. etc. Allemaal misdrijven die vroeger nauwelijks voorkwamen. Het is onbegrijpelijk dat er gevangenissen zijn gesloten bij gebrek aan veroordeelden.

PvdB

Nu de Partij van de Allochtonen heeft gefaald, wordt het de Partij van de B(aantjes).  Daarvoor moet de partij weer groeien, ook op lokaal niveau. Volgens de nieuwe partijvoorzitter hoef je daarvoor alleen de standpunten te wijzigen. Gewoon een linkse partij worden; zo kennen we de regenten weer. Verander dan ook meteen de naam.

Toetsingskader

Het politieke toetsingskader voor vredesmissies bestaat al heel lang, maar ligt kennelijk onder een dikke laag stof. Toch biedt het de niet onbelangrijke mogelijkheid om concrete tegendruk te geven aan de ambities van Buitenlandse Zaken. Daarmee kunnen nieuwe blunders door onwetendheid, nalatigheid en krakkemikkige RoE’s (Rules of Engagement) worden voorkomen, inclusief onnodige slachtoffers en verspillingen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties