Prikbord nr 674

Toen accountant Leo Verhoef reeds jaren geleden onderzoek deed naar gemeentelijke jaarrekeningen, was de raad in Waalwijk verontwaardigd over de opmerking dat men bij de beoordeling daarvan aan het handje van de accountant liep. Inmiddels zijn enkele grote kantoren gestopt, naar verluidt wegens de ‘complexiteit’(lees: dubieuze inhoud) ervan en de lage vergoeding(?). Meteen heeft een nieuw accountantskantoor zich ontfermd over het gat in de markt. Hopelijk leidt dit tot ‘vereenvoudiging’ en dus begrijpelijkheid voor de lokale toezichthouders.

GGZ

Ook de GGZ-organisaties maken deel uit van het niet-transparante deel van de gezondheidszorg. Het brutale dreigement om bepaalde behandelingen te stoppen als er geen geld bijkomt, is een prima aanleiding om die behandelingen en daarmee verbonden geldstromen te evalueren. Gezien de vele signalen – ook over misstanden – zijn de problemen vermoedelijk niet lokaal en zou de Algemene Rekenkamer daartoe moeten worden ingeschakeld.

Omerta

Waar de Duitse tv-journaals uitgebreid berichtten over de EU-conferentie in Tallinn, leek hier een omerta van toepassing. Nauwelijks iets terug te vinden over de beoogde machtsgreep door Macron en andere verdachte onderwerpen. Na de samenzwering in Brussel tegen de Brexit, wordt Nederland onwetend gehouden over de vuige plannetjes van de EU-dictatuur en de dubieuze voorstellen van ‘bevriende staatshoofden’. In wiens opdracht?

Spaans geweld

Het geweld waarmee de Spaanse politie tekeer ging tegen Catalaanse burgers, grensde aan haat of minachting voor een mensenleven. En de arrogantie waarmee namens de regering in Madrid de gevoelens van de Catalanen werden weggewuifd, maakte duidelijk waarom de voorstanders van het referendum zo gemotiveerd zijn. In een dictatuur had het politie-optreden nauwelijks harder kunnen zijn, met als gevolg: ongeveer 800 gewonden. Waar is Madrid bang voor? Kennelijk de stem van het volk, want de uitslag heeft geen enkele staatsrechtelijke betekenis.

VVD

Naar verluidt zou de VVD vooral boos zijn op Asscher, omdat ze met een aftredende Hennis  een stemmenkanon zouden verliezen. Een bizarre reden daar ook zonder de interventie van de PvdA de ‘kwaliteiten’ van de VVD-minister niet anders zijn. Bekend van vele reisjes met camera’s en het niet oplossen van de problemen bij Defensie. Of gaat het alleen om het partijbelang?

En als ze werkelijk onmisbaar is in het nieuwe kabinet, dan kan ze toch een ander baantje krijgen. Tegen nieuwe baantjes kan de PvdA moeilijk bezwaar maken…

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Wat betreft de boekhoudfraude bij Waalwijk en bij menige andere gemeente verwijst Registeraccountant drs. L.W.Verhoef naar http://www.leoverhoef.nl waar hierover heel veel meer te zien is.

r.dunki
6 jaren geleden

@ Spaans geweld

Terwijl volstrekt onschuldige Catalaanse burgers, van jong tot oud, een genadeloos pak rammel ten deel viel was de Brusselse clique nergens te bekennen, maar nu heeft Timmermans de ‘Spaanse lef’ om te stellen dat “afschaffing van de rechtstaat soms nodig is om rechtstaat te handhaven.”

Als de notoir subversieve Sharia bende in Europa aan de poten van onze maatschappij zaagt krijgen zij van nu af aan dus ook een pak rammel van Timmermans c.s.?