Prikbord nr 664

In de media en kennelijk ook in Brussel wordt geleidelijk het woord ‘vluchteling’ vervangen door ‘migrant’. Daarvan worden er in Duitsland inmiddels weer 1,5 miljoen verwacht als gevolg van gezinshereniging.

Brussel wil naar verluidt 38.000 migranten uit ‘Afrika’ herverdelen. En die uit Syrië, Afghanistan, Irak, Iran, Oekraïne, etc. dan? Dus pas na de herverdeling worden de gelukzoekers teruggestuurd: met toestemming van Brussel? Of begint dan de ‘gezinshereniging’…

Hongarije

Turkije krijgt miljarden om gelukzoekers tegen te houden. Hongarije doet hetzelfde, maar moet het hek zelf betalen. In ieder geval besparen ze de kosten van uitzetting en van de toenemende wetteloosheid zoals in Zweden.

Onderwijs

Waar de onderwijssector bijna berucht is door de staatsbemoeienis en ‘rapportages’ die het plezier in het werk bederven, lijken effectieve controles op de geldstromen te ontbreken.  Reservepotjes, managementbeloningen, verdwenen stimulerings- en onderhoudsfondsen, vacatures en ziekte-/wachtgeldkosten onttrekken zich kennelijk aan het politieke en ministeriële toezicht. Intussen vragen bepaalde politieke partijen om salarisverhoging alsof er geen vakbonden, niveauverschillen en CAO’s bestaan. Daarnaast zijn er nog steeds onbeantwoorde vragen over de opleidingen, het gedrag van bepaalde leerlingen,  de administratieve rompslomp, de vergadercultuur en de neventaken voor onderwijzers. Waarom komen de vakbonden niet zelf met een ‘zwartboek’ en de aanbeveling tot een onderzoek door de Algemene Rekenkamer of omscholing tot financieel controleur?

Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis meent 7 miljoen nodig te hebben voor de recente rampen. Kennelijk wordt bedoeld: 7 miljoen extra, want het Rode Kruis beschikt over ruim 80 miljoen aan (belegde) reserves. Een bedrag dat elk jaar hoger wordt, ondanks het erbarmelijke beleggingsrendement van 0,7%. Het is duidelijk er bij deze bedrijfscultuur nog steeds ruim 6 miljoen per jaar kan worden besteed aan ‘voorlichting en bewustwording’ en nog eens 9 miljoen aan fondsenwerving.

SP

Het is goed als een politieke organisatie die reeds veel (financiële) schade heeft aangericht, wordt ontmaskerd. Uiteraard mag mevr. Gesthuizen verwachten dat er tegenaanvallen komen. Bijv. waarom ze binnen die SP dan toch carrière wilde maken. Ter geruststelling: er lopen in dit land nog genoeg mensen rond, die weten wie en wat Marijnissen in werkelijkheid is. Doch te weinig die de moed hebben om ook zelf de feiten te onthullen.

Verspilling

De mate waarin de publieke omroepen één grote geldverspilling zijn, zonder behoorlijk staatstoezicht, begint steeds meer zichtbaar te worden. Met name in het zomerseizoen en door de verschillende (salaris)affaires. Wie van de duurbetaalde managers verantwoordelijk wordt gesteld voor de kosten van de Jesse-klucht, is nog een vraagteken. Volgens sommige bronnen zou het gaan om een bedrag met 5 cijfers. Daar liggen ze in Hilversum niet wakker van.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties