Ontwapende politie

De ontwapening van de politie is al een jaar een heet hangijzer binnen de politie. Na berichtgeving hierover in De Telegraaf in mei jongstleden, zei de politie nog dat het ontwapenen ‘slechts een advies’ was en dat het plan heroverwogen zou worden nadat het plan werd getroffen door een storm van kritiek. Inmiddels blijkt dat het ‘advies’ per 1 januari 2019 alsnog wordt doorgevoerd.

Afb: wikimedia

Volgens de landelijk portefeuillehouder Forensische Opsporing Hans Vissers, tevens eenheidschef van Zeeland-West-Brabant, willen ‘de meeste mensen bij de dienst Forensische Opsporing zelf helemaal geen wapen dragen. “Ze hebben gekozen voor een specialisme waar dat niet nodig is en bovendien zijn er veel zij-instromers van buiten de politie, die nooit een wapen hebben gehad”. Alle 1500 mensen bij deze dienst krijgen nu een ander uniform en dragen geen wapen meer. Opperste verbazing natuurlijk bij de trouwe lezers van Sta Vast en Sta-pal, nu die man niet onmiddellijk in een hoekje werd gedirigeerd met een mooi kleurboek en een glas ranja om daar stilletjes te gaan spelen. En zich vooral nooit meer bemoeien met zaken waarover eerst ordentelijk nagedacht moet worden.

Het hoeft geen enkel betoog dat het ontwapenen van een aanzienlijke groep medewerkers van de politie een bar slechte zaak is. In deze tijd van terreur en grote groepen die het eenvoudigweg vertikken om zich te conformeren aan onze maatschappij en de eisen van de moderniteit, is het helaas noodzaak om zoveel mogelijk leden van de Hermandad zwaar te bewapenen. Wat Vissers wil doorvoeren is niets anders dan het gedachtengoed van GroenLinks wat veronderstelt dat een nog diepere buiging voor terroristische ambities ons land roze vergezichten zal opleveren. Wie alleen al naar programma’s kijkt die zich bezighouden met het gedrag in het verkeer en na een aanhouding, weet dat een kloeke ‘bullenpees’ meer soelaas biedt dan gesprekstechnieken. Bovendien werkt de aanblik van zo’n zweep al buitengewoon louterend voor de gemoedsrust van de aangehoudene.

Wat ons betreft kunnen ook mitrailleurs inmiddels gerust onderdeel uitmaken van de standaarduitrusting en wel met name in de gebieden van waaruit groepen jihadi’s op pad zijn getogen naar het door hen aanbeden kalifaat. Deze gebieden zijn nog amper te herkennen als Nederlands grondgebied waar een fatsoenlijk mens niet gezien wil worden en waar de politie in arren moede ook maar niet meer controleert.

Kortom: de politie moet zwaar worden bewapend en bovendien ontdaan van leidinggevenden die het actuele spoor compleet bijster zijn geraakt.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties