Prikbord nr 639

Premier Michel heeft na de ‘mislukte’ aanslag in Brussel weer de bekende litanie van onzinnige aanmoedigingen uitgesproken. Alsof de mislukking een succes was voor de Staat, terwijl juist bewezen werd dat militairen onvoldoende middelen hebben om tijdig in te grijpen. 

Sterker nog, een controle van de dader had vermoedelijk ook hun leven gekost bij het functioneren van de bom. Dus de afloop is helemaal geen geruststelling: de dader was niet bekend als terrorist en militairen zijn niet bevoegd iemand buiten gevecht te stellen, die zich verdacht gedraagt. Wie geen risico wil nemen om een vergissing te maken bij een idioot met (zelf)moordplannen, moet de bevolking niet misleiden met militaire presentie die niet gericht is op preventie.

 

Den Helder

Twee voormalige wethouders – niet de minste burgers in een stad – hebben de burgemeester beschuldigd van valsheid in geschrift. Het zou gaan om een document dat ze nooit hebben gezien, dus ook niet ondertekend, en waarvan de inhoud ook niet door hen zou worden goedgekeurd.  De burgemeester bagatelliseerde de beschuldiging door te stellen dat ze wel hebben getekend en dat hij (zelf) niet in de gelegenheid is een valse handtekening te plaatsen. Welke motieven de aangevers dan kunnen hebben om dit te betwisten, gezien het vermeende risico in het ongelijk te worden gesteld, blijft helaas onduidelijk. Doch hoe de burgemeester zo zeker weet dat ze wel hebben getekend en er dus geen computer-handtekening is misbruikt, is een raadsel dat zich alleen laat verklaren door een (persoonlijk?) belang dat hij kan hebben om aan zijn merkwaardige bewering vast te houden.

Helmond

De bewoners van een straat in Helmond werden al heel lang getreiterd door allerlei tuig, zonder dat de politie ingreep. Kennelijk waren drugs dealen en bedreigen geen reden om een einde te maken aan de overlast, totdat een vader tot actie overging. De politie was toen – met ‘toestemming’ van de burgemeester ? – snel ter plaatse om die vader aan te houden. Hoeveel aanhoudingen zijn er vóór die tijd verricht?

Parijs

Hoe voos de Franse politiek is, blijkt eens te meer uit het opstappen van 4 ministers wegens verdenkingen van fraude en corruptie. Dat dergelijke figuren door de selectie kwamen, zegt niet alleen iets over de ‘Franse slag’ van Macron, maar ook over het algemene gebrek aan voorzorgen tegen chantabele bewindspersonen.

Tilburg

In een land dat zich beroept op speciale deskundigheid bij ‘watermanagement’, is het onvoorstelbaar dat men is vergeten het gedrag van grondwater in aanmerking te nemen vóór de bouw van een nieuwe sluis in Tilburg.  Terwijl dit project toch absurd duur was en begeleid werd door het ministerie.  Een nabijgelegen woonwijk zou gaan verzakken door het wegvallen van de bestaande waterdruk in een deel van het Wilhelminakanaal en de daling van het grondwaterpeil met ca. 2 meter. Kennelijk bieden de ervaringen in Gouda geen soulaas en kunnen de extra kosten van € 70 miljoen niet worden beperkt door een damwand te slaan of gewoon af te wachten of de voorspelde verzakking daadwerkelijk tot grote schade leidt. Zouden ze in Den Haag en bij de provincie wel een controlelijstje hebben afgevinkt om dergelijke blunders te voorkomen?

Waalwijk

Vier verkeersvliegtuigen gelijktijdig in het luchtruim ‘boven’ Waalwijk is normaal, maar 8 (!) komt ook voor. Kennelijk een knooppunt van luchtroutes waar weinig aandacht aan wordt besteed. Milieu-activisten vliegen zelf graag en uitbreiding van Schiphol of Lelystad stuit nauwelijks op (politiek) verzet. Neen, liever bedrijven chicaneren met – deels illegale – milieuzones, waarbij voertuigen reeds moeten voldoen aan de wettelijke APK-normen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties