Kwakkelen

D66-leider Pechtold wil zó graag minister worden, dat hij er zelfs de samenwerking met de door hem verafschuwde partij Christen Unie voor over heeft. Deze informatieperiode zal de kiezer nog lang heugen en D66 op termijn weer op de plek zetten waar zij thuishoort: in de marge.

D66-leider Pechtold. Afb: wikimedia-commons.

In een eerdere fase van de informatie bestond het de D66-leider om de voorman van de CU, Gert-Jan Segers, een briefje met ‘eisen’ voor te leggen met de opdracht bij het kruisje te tekenen. In het andere geval kon de CU-leider wel weer ophoepelen, wat de man dan ook onmiddellijk deed zonder acht te slaan op de inhoud van het briefje. Eerder, pal na afloop van de verkiezingen, liet Pechtold nog wel glunderend weten dat hij zelfs bereid was met obscure clubs als DENK een regering te vormen, maar de PVV categorisch bleef uitsluiten en kennelijk de CU ook. De blinkende zetel van het ministerschap zou hem misschien wat dat betreft nog op andere gedachten brengen, maar het risico omver te worden geblazen is hem vermoedelijk te groot als het om de PVV gaat.

De Tweede Kamer verkiezingen hebben in Nederland een ‘ruk naar rechts’ te zien gegeven. In totaal bezetten de naar rechts hellende partijen 86 zetels, een royale meerderheid dus. Dat niet werd gezocht naar een coalitie die recht doet aan dat kiezersstandpunt, heeft met twee zaken te maken: de Europese Unie en de PVV.

De Europese Unie is steeds meer een ondemocratisch instituut geworden waar het zogenaamde ‘Europarlement’ er een beetje voor spek en bonen bijzit. Politiek gesproken dan, want financieel gezien is het goed toeven in het Brusselse en de dames en heren blaten dan ook uit volle borst met elke joker mee. Internationale politiek, defensievraagstukken of economie en financiën zijn geen onderwerpen voor het Europarlement, maar voor de (ongekozen) Europese Commissie.  De leden van deze commissie, worden aangesteld na heimelijk overleg tussen regeringsleiders, waarbij de grootste landen verreweg de meeste invloed hebben. Ruwweg kunnen we zeggen dat de samenstelling van de Europese Commissie een één-tweetje is tussen Duitsland en Frankrijk. Allicht is de coöptatie zo opgezet dat juist deze landen ook het meeste voordeel hebben van de handelingen van de EC.

Zo betaalt heel Europa mee aan de al jaren leegstaande Griekse schatkist, terwijl alleen Duitsland daar voordeel van heeft. Duitse banken zitten namelijk vuistdiep in Griekse projecten die in de vorige eeuw werden opgestart met ondersteuning door de EU. De Duitsers zagen wel wat in die projecten en knalden er miljarden euro’s krediet in. Helaas pindakaas: de Grieken beschaamden traditiegetrouw het genoten vertrouwen en bleken de centen aan leuke dingen te hebben uitgegeven. Daarom betalen wij aan de Grieken, opdat de Duitsers overeind blijven en niet de hele economie alsnog met donderend geraas in elkaar stort.

De PVV van Wilders heeft een uitgesproken mening en is wars van politiek-correct gekonkel. Hij benoemt de islam voor wat het is, namelijk niet een religie maar een ideologie die evenals het nazisme of communisme, wereldheerschappij beoogt. Dat benoemen echter kwam de overige partijen even wat minder uit, want wie hier woont mag stemmen, ook al hebben die stemmers 42 nationaliteiten tegelijk. Zo kwam links jarenlang aan meer stemmen dan autochtone kiezers hen wilden gunnen. Niet voor niets stonden de letters PVDA jarenlang voor de ‘Portemonnee Van De Ander’, want al die internationale cultuurverrijkers pikten gretig mee uit de staatsruif. Nog steeds overigens. Inmiddels weten we dat ons land jaarlijks zo’n 10 miljard verspilt aan diversificatie en culturele gelijkwaardigheid, terwijl iedereen kan zien dat met name Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse culturen niets zinnigs voortbrengen. We hebben er dus niets aan, maar mogen het kennelijk niet hardop zeggen vanwege partijpolitieke belangen.

Maar waarom zou men nu graag minister willen worden zoals ook Pechtold dat wil? Welnu: daarvoor kijken we even naar het traject ná een ministerschap. Er zijn verschillende opties. Een ervan is ‘Europees Commissaris’ waar, zoals eerder gezegd, het (belasting) geld met bakken tegelijk naar de privé bankrekening stroomt. Andere terreinen zijn momenteel het ‘milieu’ waar ook al veel belastinggeld wordt omgezet in privégeld. Wat dacht u van de ‘geprivatiseerde’ zorg, de ‘duurzame economie’ of de vluchtelingenindustrie? Kijk alle opperhoofden van dergelijke, rijkelijk gesubsidieerde, instituties maar na en u stuit op een massa voormalige politieke brekebenen of charlatans. En de mooiste banen zijn voor……. Voormalig ministers.

Gert-Jan Segers kan mooi wraak nemen op Pechtold. Namelijk door in een kabinet met D66 te stappen en vervolgens categorisch te weigeren dat kabinet op te blazen, maar het voort te laten kwakkelen. Het is nu toch al een bende, dus vier jaar kan er nog wel bij.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Kiesdrempel drastisch omhoog en aantal 2e Kamerzetels terugbrengen naar 75, zodat Pechtold met geestverwanten Asscher, Klaver en Roemer moet fuseren?

Twee of drie partijen lijken mij meer dan genoeg want dit kleinzielige gedoe tekent de Nederlandse “mieren-neukers-mentaliteit” van al die nutteloze betwetertjes.