Prikbord nr 622

Niet alleen de acties van een dwaze dominee tonen aan dat het politieke straatactivisme steeds amateuristischer wordt. Het is overgenomen door professionele lobby’s en netwerken die miljarden willen losweken voor hun belangen en daartoe vooral de media ‘bewerken’.

Geen demonstraties dus tegen het huidige racisme in Zuid Afrika, de dictatuur in Turkije, de corruptie in Venezuela of de milieuvervuiling in China, want dat levert geen goedbetaalde banen op voor beroepsactivisten en hun opdrachtgevers. De Soros-‘universiteit’ in Boedapest moet worden gesloten; een regeringsmaatregel tegen de opleiding van demonstranten of infiltranten?

Windmolenproject

Milieudefensie wil niet alleen van kolen af, maar ook van aardgas. Krijgen we toch nog kerncentrales, want alleen windmolens etc. is ondenkbaar; hoogstens als aanvulling op oliestook in elektriciteitscentrales. Met die windmolens van minister Kamp is echter iets aan de hand. Toen het bedrag van ruim 18 miljard felle protesten losmaakte, daalden de ‘geraamde’ kosten tot minder dan de helft. Wat was hier aan de hand: mislukte poging tot oplichting van de belastingbetaler of een ‘goedkope’ rekentruc van het kaliber Betuwelijn? Zodat de werkelijke kosten – waarschijnlijk veel meer dan 18 miljard – pas bekend worden als minister Kamp al lang commissaris van de Koning in onze territoriale wateren is.

Subsidiebende

Indien 400 gesubsidieerde organisaties weigeren aan de gemeente Amsterdam hun salarisgegevens te verstrekken, dan mag er serieus worden getwijfeld aan de integriteit van de bestuurders. Bovendien rijst dan de vraag hoe betrouwbaar de belastinggegevens zijn van betrokkenen en waarom die informatieplicht niet gewoon in de overeenkomst met de gemeente staat. Hier is veel meer aan de hand, want het lijkt erop dat de subsidie wordt verleend zonder over de jaarrekening en een bruikbare begroting te kunnen beschikken. Wellicht tijd om ook de FIOD in te schakelen, gezien de kennelijke relaties tussen de betrokken ambtenaren en de subsidiebendes.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties