Laagvoorhoofdige linksgekkies

De politie heeft zondag in Tilburg veertien personen aangehouden bij een betoging van de anti-islamitische organisatie Pegida. Ze zijn onder meer aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. De verdachten waren – hoe kon het ook anders – echter geen sympathisanten van Pegida, maar van  de AFA (Anti-Fascistische Aktie) die een tegendemonstratie hielden.

Op het Willemsplein in Tilburg hielden dertig Pegida-sympathisanten een manifestatie, waarna ze een protesttocht hielden door de stad. De stoet werd begeleid door agenten. De tegenstanders van Pegida hadden vooraf opgeroepen tot protest en verzet. Zij konden op drie andere pleinen dan het Willemsplein terecht om een confrontatie tussen beide groeperingen te vermijden. Uiteindelijk was er toch weer politieingrijpen nodig om de groepen uit elkaar te houden – zoals dat vaker het geval is als het linkse rapalje tegendemonstraties komt houden. Het zijn doorgaans ook geenszins de sympathisanten van rechts-radicale of gewoon nationalistische of conservatieve signatuur, die dergelijke demonstraties verzieken en dat staat helemaal los van hoe ik zelf denk over wat zij propageren of waar zij voor demonstreren.

Zo werden op zaterdag 19 november 2016 maar liefst 166 van de 200 AFA-demonstranten in Den haag opgepakt, omdat ze zich niet hielden aan de demonstratievoorwaarden; in het bijzonder die over gezichtsbedekking. Een aantal aanwezigen had toch het gezicht verborgen achter sjaals, capuchons en zonnebrillen – ze zullen wel iets te verbergen hebben gehad, dan (of pappie en mammie mogen het niet te weten komen) – en die wilden ze ondanks meerdere verzoeken van de politie niet afdoen. Daarop besloot burgemeester Van Aartsen de demonstratie te beëindigen, maar een groep van 166 aanwezigen bleef. Zij werden ingesloten door de mobiele eenheid en allemaal aangehouden. Daarbij vielen rake klappen. Op de grond tussen de demonstranten werden illegaal vuurwerk, verfbommen, stokken en een klauwhamer(!) gevonden. Niet direct materiaal wat je nodig hebt als je met sandwichborden of spandoeken je gedachtengoed onder de aandacht wilt brengen.

Op 11 september 2016 werden bij een demonstratie van Pegida in Den Haag twintig aanhoudingen verricht, waarvan vier van Pegida. Ook acht tegendemonstranten van de AFA werden in de boeien geslagen.

Op 4 mei 2015 liep het uit de hand bij een demonstratie van een slordige vijftig leden van de extreem-rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) en een aantal Vlaamse bezoekers. De extreem-linkse tegendemonstranten van de AFA verstoorden de betoging van de NVU. Zeker zes leden van de AFA werden – met geweld – gearresteerd.

En zo kunnen we, als we daar nog wat meer tijd in steken, een waslijst aan incidenten rond demonstraties opstellen, waarbij het werkelijk steevast altijd de extreem-linkse tegendemonstratie is die roet in het eten gooit en waarvan de sympathisanten overgaan tot gebruik van geweld, tot bij hun arrestatie toe. Normaal gesproken zou ik zeggen dat ik werkelijk niet begrijp waarom demonstraties van lieden of groeperingen, die bekend staan om hun gebruik van geweld, niet al op voorhand verboden worden, omdat je al van tevoren weet dat het tóch fout gaat.

Maar ik heb wel een vermoeden – met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
reageerbuis
7 jaren geleden

Ik heb nu al aan heel wat demonstraties van Pegida deelgenomen, maar het bontst maakte het de burgemeester van Amsterdam. Op 6 februari 2016 had Pegida toestemming voor een demonstratie bij de Stopera, maar een tegendemonstratie liet hij plaatshebben op nog geen 300 meter afstand en wel zo, dat die eindigde op het tijdstip dat die van Pegida begon. Verder was er een spandoek boven de Staalstraat waar burgemeester Van der Laan vanuit zijn werkkamer op uitkeek met de tekst SABOTEER PEGIDA. Nou, dat is gebeurd. Er was een bommelding, waardoor de Pegidamensen moesten uitwijken naar de Blauwbrug, waar ze van drie kanten werden ingesloten door tegendemonstranten en de politie grote moeite had om hen tegen te houden, terwijl zij gooiden met vuurwerk, rookbommen en stenen.

Campert
7 jaren geleden

Naast kogels blijft alle ellende nog steeds van links komen…

r.dunki
7 jaren geleden

Is dit “rapalje” een afgeleide van de geweldadige Rote Armee? Geweld om het geweld !
Pegida mag dus niets meer komen vertellen op de zeepkist van de AFA?

Wat voor burgemeesters laten dit toe als de website van deze yoyo’s al expliciet stelt dat zij geen enkel wettig gezag waar zij in botsing mee proberen te komen, erkennen?

Als je nog geen hekel had aan deze domme extremisten, dan zou je het nu wel krijgen… Gelukkig had ik die hekel al geruime tijd, maar het is te hopen dat zij zich flink blijven verzetten bij de volgende arrestatie ….