Prikbord nr 618

De paus heeft zich naar verluidt uitgesproken over de opvangkampen in Griekenland voor gelukszoekers. Niet dat dit tot zijn ‘bevoegdheden’ behoort, maar in de zelfbedachte kerkelijke hiërarchie gaat het ook om macht en invloed (geld). 

Beter dan kritiek op deze vorm van ontmoedigende opvang, zou het schenken van een paar miljard euro zijn, hetgeen samen met de rijke Duitse en Grieks-orthodoxe kerken toch moet kunnen. Of is dit slechts een aanloop voor vergelijkbare kritiek op Italië, Hongarije, Frankrijk en Brussel? Neen, uiteraard niet op Turkije en andere ‘bevriende’ (islam)landen.

Duitse verkiezingen

De nieuwe AfD – een vermeend rechtse partij zoals de PVV – is inmiddels geïnfiltreerd door extremer rechts (al dan niet met nazi-sympatieën) of lieden die zich als zodanig voordoen om de partij om zeep te helpen en tenminste in diskrediet te brengen. Deze agents provocateurs trachten de gematigde top te vervangen, waardoor de aanhang slinkt en geen serieus gevaar meer vormt voor de gevestigde orde bij de komende verkiezingen. Tevens wordt het voor de inlichtingendiensten een stuk eenvoudiger om extreem-rechtse activisten in de partij te identificeren en ook zo de partij politiek te ‘neutraliseren’ dan wel uit te schakelen.

Dijsselbloem

Natuurlijk is er op Dijsselbloem het nodige aan te merken. Hij verloochent zijn PvdA-karakter niet, maar zal straks node gemist worden als Nederland definitief in de financiële houdgreep wordt genomen door Brussel. Juist als hij daar zijn functie verliest, zou het niet onverstandig zijn indien hij minister van Financiën blijft in het nieuwe kabinet. Wellicht een reden voor de PvdA om alsnog samenwerking te overwegen. Want de financiële wereld en daarin opererende instituten zijn te machtig om het beleid en toezicht uitsluitend over te laten aan topambtenaren en een onervaren minister. De website van Follow the Money (FTM) heeft dit inmiddels overduidelijk aangetoond.

Verkrachting

Het COA ziet naar verluidt niets in een avondklok voor AZC’s. Waarom niet? Het gaat hier om verkrachting en niet de normale winkeldiefstallen. Of heeft het COA geen zin in controles dan wel sluiten van de poort als het donker wordt?

In Duitsland toonde een rechter begrip voor de Turkse ‘cultuur’ waardoor een herhaalde verkrachting door een Turk géén verkrachting is, ook al roept het slachtoffer neen en verweert ze zich. Als het oordeel stand houdt in hoger beroep, betekent dit dat de Duitse wet toch niet voor iedereen geldt, wat Merkel, Maas en De Mazière ook roepen.

Zwarte zwanen

In de tv-documentaire Zwarte Zwanen werden in de afleveringen van 2013-2016 diverse schandalen, misstanden en geheime schikkingen binnen de pensioenwereld aan de kaak gesteld. Een alarmerend zwartboek over honderden miljarden, met name ook voor de Staat, de politiek en de diverse toezichthouders. Sindsdien lijkt er niets te zijn gebeurd, worden er geen (Kamer)vragen gesteld en is de geheimhouding onveranderd groot, ondanks signalen dat er nog vele dossiers om opheldering vragen. Ook de merkwaardige overeenkomst met de EU is geen agendapunt, laat staan een onderdeel van de dringend noodzakelijke onderzoeken door het parlement, de Algemene Rekenkamer of DNB.

SGP

De pogingen van de SGP om de democratisch ingevoerde euthanasiewet te torpederen, illustreren de overbodigheid van religieuze partijen. Die worden namelijk niet geleid door politieke spelregels, maar door het eigen ‘gelijk’. Alsof er geen belangrijker dingen op het spel staan in Nederland.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
7 jaren geleden

correctie 1e alinea : …Dijsselbloem als stroman van Schaeuble…

r.dunki
7 jaren geleden

@ Dijsselbloem

Deze (s)linkse activist komt niet eens uit de financiële wereld en heeft zich door Wolfgang Schaeuble voor het Duits/Franse karretje laten spannen toen Griekenland “door de hoeven zakte”, waarna Dijsselbloem als Stroman van Dijsselbloem ervoor zorgde – en nog steeds zorgt – dat de Griekse schuldenportefeuille als enige in de internationale financiële markten niet zijn afgewaardeerd op marktwaarde.
Dit teneinde de fictie in stand te houden dat Duitse en Franse banken geen miljarden verliezen in de boeken voeren, let wel, alles op kosten van de Europese belastingbetaler.

Alle zogenaamde “Griekse onderhandelingen” zijn de facto een farce waarbij het bijna al het “new money” naar afbetaling van het IMF en de Duitse en Franse banken ging, terwijl Griekenland een schijntje kreeg maar wèl voor de totale schuld tekende… Dat ook onze nationale politiek geen bal verstand hiervan heeft blijkt wel uit hun oorverdovende stilte.

Het haantje Dijsselbloem vindt dit natuurlijk een leuker baantje dan “saai Den Haag”, waar zijn enige bijdrage bestond uit goedkope kritiek op al lang goedgekeurde bonussen bij de ABN, reden waarom de eerste tranche van de privatisering op de beurs de mist inging ten koste van miljarden voor de Nederlandse schatkist, dus van financieën heeft hij nog steeds geen verstand met zo’n domme beginnersfout van een egotrippertje.

Ook afgelopen week wist Dijsselbloem weer te melden dat de bankensector “moest worden aangepakt” om te voorkomen dat er opnieuw “bubbles” zouden ontstaan, o.a. bij de opbouw van hypothecaire leningenportefeuilles….

Daarbij gaat hij volledig eraan voorbij dat de crash van 2008 voor het grootste deel was veroorzaakt door de daaraan voorafgaande insistentie van de links-ideologisch president Bill Clinton op het verstrekken door de Amerikaanse banken van gigantische hypothecaire financieringen aan mensen die al op voorhand niet eens kwalificeerden voor een persoonlijk leninkje van US $1000.

Dit terwijl de druk op de Amerikaanse banken nog eens werd vergroot met pure chantage door een sinistere linkse activist in het Congres genaamd Barack Obama, die de CEO’s der banken bedreigde dat hij hen als racisten aan de paal zou nagelen als zij niet meededen aan dit rampzalige linkse fantasieproject. Let op de verderfelijke rol van de ideologische, linkse Democratische partij als geestverwanten van de politiek-correcte Dijsselbloem.

Kortom, laat die ideologische prutser Dijsselbloem svp snel wegwezen voor een vakman zonder zo’n politieke agenda… Opgeruimd staat héél netjes!