Prikbord nr 611

Kunnen bij alle kosten van asiel en illegaliteit voortaan ook de schade en het politie-onderzoek worden meegeteld van criminele bendes die vanuit het AZC op rooftocht gaan? Evenals de uitzettingskosten, het identiteitsonderzoek alsmede het vakantie-onderzoek?

In Duitsland is een uitgebreide familie ‘ondergebracht’, die zichzelf afschermt doordat alle leden dezelfde voor- en achternaam hebben gekozen. Dit laat zich ook nog eens combineren met asielaanvragen/uitkeringen in meerdere landen. Al die kosten lopen inmiddels zo hoog op dat Den Haag kennelijk bezuinigt op het verifiëren van vakantiereizen naar Eritrea, terwijl juist dat onderzoek bij reisbureaus en vliegmaatschappijen nauwelijks kosten met zich brengt.

Griekenland

De jammerende Griekse regering weigert de (absurd) hoge ambtenarenpensioenen  te verlagen. Die moeten voortaan door de EU worden betaald. Een merkwaardige houding, tenzij die pensioenen ook dienen als zwijggeld, net als bij de EU zelf. Intussen bemoeit de IMF zich met onze hypotheken; hebben ze daar niets beters/belangrijkers te doen of moet Dijsselbloem ook door de IMF in diskrediet worden gebracht?

Intussen zijn er ‘nieuwe’ afspraken die de volgende reeks miljarden moeten losmaken. Waar een beetje druk op Dijsselbloem al (niet) toe kan leiden.

Onwetend

Telegraaf-lezers die oproepen om actie te voeren tegen de Staat en haar instituties, zouden nog beter de krant moeten lezen. Of zich eens verdiepen in klokkenluider-websites zoals ‘Vrouwejustitiainverval’. Duizenden zijn reeds vermalen door de machtsmiddelen die tegen hen werden gebruikt, doch politici willen zelfs de namen van de dossiers niet kennen. Dus dat een Friese woningcorporatie in het gelijk wordt gesteld tegenover huurders in schimmelwoningen, verdient in ieder geval nadere feitenkennis waarmee vervolgens weinig kan worden aangevangen in onze ‘rechtsstaat’. Zelfs advocaten die door hun bedrog jarenlange procedures hebben veroorzaakt, hebben het lef bij de Deken te klagen dat hun slachtoffers zich nog steeds verweren.

Stockholm

De arrestatie van een ‘verdachte’ van de aanslag in Stockholm zou gebaseerd zijn op een beschrijving van de vermoedelijke dader die kennelijk is waargenomen in de truck en naar verluidt door een bewakingscamera. Het zal toch niet zo zijn dat de politie die eerst laat lopen om hem vervolgens met veel ophef te kunnen arresteren? Alle andere idiote maatregelen die alleen maar duiden op paniek, zoals we ook kennen in onze regio, sluiten dit niet uit.

Trump

De Amerikaanse luchtaanval met kruisraketten heeft vooral symbolische waarde en bevestigt de onvoorspelbaarheid van president Trump. Dat hij zich daarbij ‘verdedigt’ door zijn flexibiliteit te prijzen, doet vermoeden dat hij de twijfel deelt ter zake zijn geschiktheid voor de internationale politiek. Terwijl hij had kunnen volstaan met te herhalen dat ook deze interventie vooral de belangen van de VS dient, hetgeen niemand buiten Rusland zal betwisten.

Vestia

De Vestia-beerput stinkt steeds harder. Inmiddels is gebleken dat niet alleen de toezichthouders hebben ‘gefaald’ (of meeprofiteerden?), maar ook Binnenlandse Zaken steken heeft laten vallen. Wat dit ministerie te maken heeft met het HASA-project is een raadsel: met geld van de staat (lees: belastingbetaler) aan ontwikkelingshulp doen als dekmantel voor het wegsluizen van geld. Worden we echt alleen door profiteurs en belangengroepen geregeerd? Want het tijdstip waarop dit naar buiten komt, is door de FIOD en …. ‘tactisch’ goed gekozen nu minister Plasterk toch al gaat vertrekken.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties