Prikbord nr 608

In België heeft een kind niet het recht te weten wie haar biologische vader is, volgens een rechter, zodat een DNA-test niet kan worden afgedwongen. Geldt dit ook in gevallen dat de staat wil weten of een familierelatie daadwerkelijk bestaat, bijv. bij gezinshereniging?

Want de juridische puinhoop die daar verbonden is met asiel- en uitkeringsrechten overtreft nog die in Nederland.

EU-pensioenen

Naar verluidt zou Groot-Brittannië nog 9 miljard moeten bijdragen aan de EU-pensioenreserve. Zelfs als er tot dusver niets zou zijn betaald, dan nog blijft het een astronomisch getal. Want daarmee kunnen gedurende gemiddeld 20 jaar tenminste 4.500 pensioenen worden uitbetaald van gemiddeld € 100.000.  En zo wordt telkens een nieuwe reden zichtbaar voor Brexit.

Noodhulp

En weer zijn er miljoenen ingezameld voor noodhulp, omdat in bepaalde landen mensen verhongeren. De VN wil op korte termijn ruim 4 miljard dollar voor 20 miljoen mensen. Als de helft daarvan bij de doelgroep terechtkomt, dan is dit 100 dollar per slachtoffer. En daarna? Hoe lang blijven de overbevolking, leugens van hulporganisaties, nepvluchtelingen uit Eritrea, zelfverrijking door VN-organen en nationale elites, moordpartijen in Jemen en fundamentalistische oorlogen nog doorgaan?

Politietopsalarissen

Als de politietop niet voldoende capabel is om zonder duurbetaalde externe adviseurs haar werk te doen, waarom zijn die topfunctionarissen dan aangesteld? En waarom zijn ze ineens wel competent na hun ontslag en een aanzienlijke verhoging van hun inkomen boven de Balkenende-norm?

Zorg

Hoewel er nog steeds geen rapport ligt, waarin wordt aangetoond dat het gebrek aan personeel in verzorgings- en verpleeghuizen het gevolg is van een gebrek aan geld, wordt er door belanghebbende partijen wederom extra budget geclaimd.  Hetzelfde verhaaltje als bij de thuiszorg?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties