De nazi moordfabrieken

Bij Uitgeverij Aspekt in Soest is een heel bijzonder boek verschenen over de ‘onbekende’ vernietigingskampen in Polen van de hand van Ton Roozeboom. Dit 472 bladzijden tellende boek met ruim 950 foto’s, waarvan de meeste nooit eerder zijn gepubliceerd, gaat over de nazivernietigingskampen die verscholen lagen in Polen.

Afb: Uitgeverij Aspekt.

Deze kampen waren geen concentratiekampen, mensen kwamen er niet om te werken maar werden bij aankomst direct vermoord. Het beschrijft de ongelofelijke methodiek waarmee de nazi‘s het uitmoorden van volkeren industrialiseerden en perfectioneerden. In de kampen Chelmno, Belzec, Treblinka en Sobibor zijn naar schatting meer dan twee miljoen Joden, zigeuners en andere voor de nazi’s ‘minderwaardigen’ vermoord.

Met behulp van ooggetuigenverklaringen, luchtfoto’s en verklaringen van na de oorlog gevangengenomen SS’ers ziet u de kampen in gedetailleerde archeologisch en historisch correcte tekeningen en kunt u de werkwijze van het vernietigingsproces van het begin tot het gruwelijke einde volgen. Dit boek neemt u ook mee naar de kampen anno nu: u maakt kennis met de vele recente archeologische ontdekkingen, die meer dan zeventig jaar verborgen zijn gebleven. U ziet voor het eerst dat de gaskamers worden gevonden te midden van de persoonlijke bezittingen van de honderdduizenden vermoorde mensen.

Deze geheime kampen, die door de nazi’s volledig werden afgebroken en gecamoufleerd toen Russische troepen oprukten, mochten nooit ontdekt worden. Niemand mocht weten wat de nazi’s met al die mensen deden die vanuit de getto’s op transport werden gezet. Dit boek laat u zien wat er gebeurd is diep in de afgelegen bossen van Polen, waar zovelen de dood vonden.

DE NAZI MOORDFABRIEKEN

Auteur :Ton Roozenboom
ISBN   :978-94-6188-887-7
472 Pagina’s in Full Color
250 x 300 mm. Hardcover

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties