Prikbord nr 598

Hoe onnozel denkt het CDA eigenlijk dat de kiezers zijn. Het probleem van de vermolmde rechtsstaat is niet het gebrek aan ‘alwetende’(?) wijkagenten of het aantal aangiftes, maar wat er daarna (niet) mee gebeurt bij de politietop, het OM en in rechtszalen. En politici die dossiers weigeren over honderden gevallen van machtsmisbruik, ook door rechters, houden het systeem in stand.

Cijfers

Op het moment dat half Nederland zich afvraagt of Turkije nog een acceptabele NAVO-partner is, of de  onbeschofte beschuldigingen en dreigementen van Erdogan aan Duitsland geen gevolg zijn van de chantage waarmee Merkel de EU heeft opgezadeld, en of dubbele paspoorten wel zo’n goed idee was, komt Den Haag met de bewering dat de asielovereenkomst met Turkije goed werkt. Doch andere bronnen suggereren dat er gemiddeld nog 1000 gelukszoekers en legale immigranten per week ons land binnenkomen; misschien niet rechtstreeks vanuit Turkije, maar via andere routes.  De echte cijfers zullen wel worden bewaard tot na de verkiezingen.

Defensie

De krijgsmacht heeft het vertrouwen in minister Hennis (VVD) opgezegd. Doch dit is niet terecht, want zij heeft zichzelf niet benoemd tot minister en haar ambitie en ervaring waren vanaf het begin nog geen garantie voor kwaliteit. Bovendien moest zij mede opereren op grond van de inzichten van haar adviseurs en werd ook in de Kamer geen motie van wantrouwen tegen haar ingediend. Kortom, de blaam dient te worden gelegd waar die hoort: bij de VVD en bij de Kamer die de defensiebegroting goedkeurde.

Politievertegenwoordigers

Niet alleen in Nederland laten foute politievertegenwoordigers zich omkopen met gunsten en privileges. In NRW (NoordRijn-Westfalen) stond de voorzitter van de politievakbond zelfs op de loonlijst van de politietop. Dit schandaal moest geheim blijven totdat… de ontkenningen niet langer geloofwaardig waren. Het meest verbijsterend is echter dat de vakbondsleiding dit corrupte gedrag steunt: wie zijn er dan nog meer omgekocht?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties