Weggepeild

De kersverse partij van Sylvana Simons is er niet in geslaagd om in alle twintig kiesdistricten genoeg ondersteuningsverklaringen te verzamelen. Hierdoor zal Artikel 1 in Friesland, Drenthe, Overijssel en Zeeland niet op het stembiljet staan.

Afb: wikimedia

Al met al dus nog geen 500 ondersteuningsverklaringen voor de boodschap van Simons en het ziet er naar uit dat het tijdens de verkiezingen niet veel beter zal gaan. Dat geldt trouwens voor meer nieuwe partijen. De afscheidingsclubs zoals DENK en VNL hebben de grootste moeite om een zetel te bemachtigen en het initiatief van Baudet met het Forum voor de Democratie lijkt er nog het beste voor te staan.

Dat Simons met Artikel 1 in de provincie weinig weerklank vond – in andere districten ging het ook al niet van een leien dakje – duidt erop dat de mensen daar totaal andere zorgen hebben, en misschien wel niets met de nieuwbakken partij te maken willen hebben.  Het electoraat van Simons bevindt zich vooral in Amsterdam waar de gemêleerde bevolking van allochtonen en Gutmenschen te hoop lopen tegen Zwarte Piet en christelijke feesten. Zaken waarover ‘in de provincie’ de schouders worden opgehaald, want daar is de aandacht voorbehouden aan de échte problemen waarmee zij dagelijks worstelen. In diezelfde provincies zullen miljoenen kiezers verbijsterd hebben gadegeslagen wat die paar duizend volidioten op het Malieveld in Den Haag uitspookten; protesteren tegen een maatregel die door Obama al was aangekondigd en door Trump werd bekrachtigd. Het ging dus notabene over Amerika en niet over Nederland, terwijl bovendien het (Inter-) Nationaal Socialistisch fascisme er vanaf droop.

Een rapport in Algemeen Dagblad meldde deze week dat de segregatie tussen allochtone en autochtone leerlingen op scholen toeneemt. Dat is een onderwerp waarover Simons’ Artikel 1 en andere fenomenen in en rond de Amsterdamse grachtengordel graag van wegkijken, maar waar ook in de gebieden buiten de Randstad wel degelijk wordt geworsteld. De stevige botsingen tussen islamitische orthodoxen en Nederlandse waarden komen buiten het Randstedelijke gebied veel harder aan. Op het Malieveld zagen de gewone burgers echter een fractie van de bevolking op de achterste benen staan om er nota bene nog méér binnen te halen.

Een groter contrast was amper denkbaar en velen zullen zich hebben afgevraagd waarom Klaver en Pechtold c.s. niet gewoon aan het werk gingen om die problemen daadwerkelijk aan te pakken.


Inmiddels is bekend geworden dat maar liefst twintig mensen Sylvana Simons hebben bedreigd. Simons kreeg onder meer doodsbedreigingen en grove beledigingen om de oren. Wij wensen alle daders nog vele jaren….. in de bajes. Daar hoort dat tuig thuis.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
7 jaren geleden

Heb wel een beetje genoeg van die splinterpartijen die blijven trappen tegen Nederland. Denk voorman die het nodig vind Arabisch te praten in de tweede kamer.

Wanneer is het een keer genoeg? ₩