Prikbord nr 591

Terwijl de WOZ-belasting nog steeds stijgt, de huizenmarkt steeds meer afhankelijk wordt van (nieuwe) kopers en de hypotheekrente/-aftrek historisch laag is, willen de Partij van de Afgunst en haar linkse vriendjes opnieuw de rente-aftrek beperken.

De gevolgen daarvan laten zich raden: nog minder doorstroom, zwaardere lasten (ook voor starters), daling van betaalbare hypotheekrente met minder winst/belastingafdracht door de hypotheekverstrekkers en nog groter onrecht bij de toewijzing van schaarse huurhuizen. Er is ook een ‘voordeel’: bij gebrek aan belangstelling zullen de prijzen van koophuizen stabiliseren en na de woekerpolisramp (die nog komt), zullen veel méér mensen in de schuldsanering komen.  Heeft de PvdA al uitgerekend wat dat allemaal gaat kosten, ook aan extra huurtoeslag voor de nieuwe huurders (voormalige kopers) en verminderde bouwactiviteiten in de koopsector?

Internettuig

Het valt te hopen dat de politie snel in staat is om bedreigingen door internettuig te koppelen aan daders. In ieder geval heeft het bestuur van een voetbalclub in Bladel meer ruggengraat getoond dan vele gemeenteraden die zich lieten intimideren tot dubieuze financiële ondersteuning van plaatselijke clubs.

Paniekzaaien

Na alle eerdere veiligheidsblunders krijgen nu ook de Duitse autoriteiten last van hun eigen paniek. Nadat in Oberhausen een tank met een giftige stof (zuurmengsel) is gaan leggen, werd zelfs het treinverkeer onnodig stilgelegd. De brandweer verklaarde vervolgens dat de ontsnapte nevel alleen gevaarlijk was bij hoge concentratie (binnen 100 mtr) en dan te ruiken was en irritatie van de luchtwegen kon veroorzaken. Doch de paniekzaaiers kozen voor een ferme beslissing met ver gaande gevolgen.

Stilte voor de storm

Het was alweer enige tijd stil over de vele pijnlijke dossiers waarin het falen van dit kabinet tot uiting komt. Partijen en media maskeren dit door allerlei activiteiten waarbij de mening van de kiezer wordt gevraagd. Alsof deze er opeens toe doet, nadat die 4 jaar lang werd genegeerd, net als de vele klokkenluiderwebsites.

Soms onthult een Kamerlid de bittere werkelijkheid. Citaat: In navolging van de SP’er Harry van Bommel, geeft een ander Tweede Kamerlid ook volmondig toe (voor de camera), dat de SP weet van de gerechtelijke zwendel die massaal plaatsvindt in de Nederlandse rechtszalen. ‘Ik heb mensen huilend in mijn stoel gehad’ zegt Ronald van Raak, volgens een journalist . Het is nu afwachten of de oppositie een beter geheugen heeft en daarvan tijdens de campagne blijk geeft, want dan mag de kiezer nog enige storm verwachten.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties