Prikbord nr 586

Eerst de melkquotaregeling onnodig opheffen, want er was al overproductie, en nu het  sluiten van melkveebedrijven subsidiëren. Het zal toch geen truc zijn om – zo mogelijk met Brussels geld – koeien naar de VS te exporteren of de financiers (banken) van failliete boeren te compenseren?

Dubbel jammer

De vliegende start van Trump dreigt te verzanden in juridisch touwtrekken, terwijl hij met een goede ploeg ministers en adviseurs – en minder lange tenen – zijn geloofwaardigheid had kunnen versterken. Doch een president die reeds gedurende zijn eerste 100 dagen tijd verspilt aan ondoordachte besluiten, getwitter over een rechter en golfen met rijke vrienden, wekt de indruk niet geïnteresseerd te zijn in dossierkennis en waarschuwende adviezen. Dubbel jammer van de gemiste kansen en zijn imagoschade.

 

EU

De EU-leiders beseffen dat hun gezag en invloed onder druk staan. Daarom wordt er naar ‘projecten’ gezocht om de eensgezindheid aan te tonen (lees: af te dwingen). Daarbij wordt Libië niet (meer) genoemd, omdat het tegenhouden van immigranten heel veel geld gaat kosten. Dus moest eerst de omvang van dat ‘illegalenprobleem’ worden vergroot. Wat doe je dan? Neen, niet aan Libië het goede voorbeeld geven, hoe de smokkelboten terug te brengen naar de kust, maar vlak voor die kust de passagiers reeds te ‘redden’ door ze te laten overstappen en daarmee de aantallen flink op te blazen.

 

Goede doelen

Het jachtseizoen is weer geopend op de portemonnee van de burger die geen jaarrekeningen leest. Week in week uit komen de collectanten om een bijdrage; vaak niet wetend hoe lang men in dit land moet werken om netto-bedragen te kunnen weggeven aan goede doelen. Dat veel stichtingen elkaar overlappen dan wel reeds via de Postcodeloterij ruimschoots gesponsord worden, blijft eveneens buiten beeld. Daardoor blijkt het mogelijk dat er aan de deur zelfs eisen worden gesteld aan de goedgeefsheid: € 10 en anders hoeft het niet…. Want mogen geven is kennelijk een gunst.

 

Kijvenlanden

Politici houden zich onwetend omtrent de duizenden zwartboeken en schandaaldossiers die naar de minister van Veiligheid en Justitie worden gestuurd, omdat ze geen afschrift (willen) ontvangen.  Doch wat let ze om jaarlijks een overzicht op te vragen met daarbij de actie die is genomen?

 

Politiek-correct

Akerboom lijkt toch niet de puinruimer die nodig is om binnen de politie orde op zaken te stellen. De politiek-correcte samenstelling van zijn Korps krijgt onzinnige aandacht die beter aan de vele onopgeloste problemen besteed kan worden. Die deels zelfs een gevolg zijn van het eerdere gender- en etniciteitsbeleid. Er wonen ca. 180 nationaliteiten in Nederland; krijgen die straks allemaal ‘eigen’ politie-agenten, omdat Marokkaanse jongeren geen respect hebben voor ‘blanke’ agenten? Mogen straks criminele Grieken niet meer door Turks-Nederlandse agenten worden opgepakt en homo’s alleen door homo’s. En vrouwen alleen door vrouwen? Indien Akerboom meent dat Marokkaanse of Turkse agenten ‘anders’ zijn, dan is dit een vorm van discriminatie die zelfs niet wordt gerechtvaardigd door hun optreden in Marokko waar wel respect wordt afgedwongen (niet door wijkagenten of buurtvaders).

 

Trump-tegenstanders

Nederlandse critici van Trump, die de Amerikaanse media ‘onafhankelijk’ noemen, wat weten die eigenlijk van die Main Stream Media? En waarop is hun bewering gebaseerd dat de VS nr 1 zijn in economisch en militair opzicht? Wat weten zij van het Chinese leger en van de Amerikaanse staatsschuld, bankentekorten en werkloosheid?

Duitse critici van Trump die een hek langs de Mexicaanse grens vergelijken met de Muur, wat weten die eigenlijk over illegale immigranten en over de noodzaak van muren in Israël, in Europa en in Zuid-Amerika. Wanneer was hun laatste demonstratie tegen de Koreaanse ‘muur’ of tegen de behandeling van immigranten in Zuid-Afrika?

Britse critici van Trump die protesteren tegen een bezoek van de Amerikaanse president, wat weten die eigenlijk van de belangen die beide landen verbinden? Of verwarren ze hun afkeer van een gekozen president met hun persoonlijke afkeer van een politieke tegenstander? En hebben ze ooit eens goed naar Nigel Farage geluisterd?

En ja, het maakt inderdaad verschil uit welk (moslim)land reizigers afkomstig zijn of banden mee onderhouden. Doch het ‘arresteren’ van een jochie van 5 jaar lijkt meer op sabotage van het decreet, dan op een doelgerichte uitvoering.

 

Volkert

Ine Veen heeft het in haar boek over de moord op Pim Fortuyn voorzien. Volkert wordt niet aangepakt; hij weet te veel.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties