Absurde pensioenregeling

Het aanvullende pensioen van zo’n duizend voormalige Europarlementariërs wordt niet gekort, ook al kampt hun pensioenfonds met een dekkingsgraad van slechts 37 procent. De rekening wordt doorgeschoven naar het Europees Parlement: op de begroting is 270 miljoen opzij gezet om het gat te dichten. Dat maakte de NOS vandaag wereldkundig.

Afb: Pixabay

In Nederland mogen fondsen met een dekkingsgraad onder de 105 procent de pensioenen niet verhogen. Bij een veel lagere dekkingsgraad worden de pensioenen zelfs gekort. In Brussel zijn de pensioenen vorig jaar – ondanks het tekort – opnieuw verhoogd. Pensioendeskundige Theo Kocken noemt de jaarrekening van het parlement “helemaal een lachertje”, want volgens Kocken geeft het fonds geen duidelijke inzage in de financiële risico’s.

Oud-Europarlementariërs Ria Oomen-Ruijten (CDA) en Hans Blokland (ChristenUnie) zijn lid gebleven van de omstreden aanvullende pensioenregeling terwijl hun fracties in 1999 en 2005 hadden toegezegd dat ze er geen gebruik van zouden maken.

Nederland leverde nog niet zo lang geleden 1200 miljard euro aan pensioengelden uit bij de EU, terwijl nu blijkt dat deze EU de pensioenen van het eigen personeel niet eens ordentelijk kan beheren. Het IORP-ll verdrag, waar op 15 juni 2016 al een akkoord over was, bleef uitdrukkelijk geheim tot dinsdagavond 28 juni 2016 toen het de Kamer werd toegestuurd. De dag erna (binnen 24 uur) werd er al mee ingestemd door PvdA, VVD, D66 en GroenLinks. Drie van deze partijen steunden vervolgens achteraf een verzoek van Henk Krol om nadere toelichting te krijgen over het akkoord waar ze kennelijk enigszins slaperig mee ingestemd hadden.

De PVV heeft inmiddels de volgende Kamervragen gesteld:

1.)
Heeft u kennisgenomen van het bericht (*) ‘EU-parlement dicht gat in absurde pensioenregeling’ ?

2.)
Wat vindt u ervan dat de elite in Brussel zichzelf opnieuw verrijkt door uit de algemene middelen en dus ook met Nederlands belastinggeld hun pensioengat te dichten terwijl normale burgers in vergelijkbare omstandigheden (een te lage dekkingsgraad van hun pensioenfonds) wél geconfronteerd worden met het korten van hun pensioen?

3.)
Deelt u de mening van de pensioendeskundige Kocken (*) dat de gepensioneerde Europarlementariërs veel te weinig premie hebben betaald voor het pensioen dat ze krijgen en dat de pensioenregeling absurd is (*)?

4.)
Deelt u mijn mening dat deze walgelijke zelfverrijking en zakkenvullerij uit Brussel met ook ons geld totaal ongepast en onacceptabel is?

5.)
Bent u bereid de Nederlandse bijdrage aan de EU onmiddellijk met hetzelfde bedrag van € 270 miljoen dat hiervoor wordt gebruik te korten en te besteden aan de Nederlandse gepensioneerden? Zo neen, waarom niet?

6.)
Kunt u deze vragen voor dinsdag 21 februari 2017, 11.00 uur beantwoorden?

(*) http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2158586-eu-parlement-dicht-gat-in-absurde-pensioenregeling-parlementariers.html?title=eu-parlement-dicht-gat-in-absurde-pensioenregeling-parlementariers

 

Wij hoeven er geen doekjes om te winden: de politiek in het algemeen en de Europese Unie in het bijzonder, zorgen vooral voor zichzelf onverminderd hun geraaskal over de ‘internationale belangen van Nederland’. Hoe het dan mogelijk is dat een bedrag van bijna tweeëneenhalf jaar Bruto Binnenlands Product binnen 24 uur het land uit wordt gedragen is ons een raadsel. Het gaat hier om 1200 miljard spaargeld, waar onze politici al eerder in hebben gegraaid voor hun veelal stompzinnige plannen. Want om nu te zeggen dat Nederland er op dit moment  florissant voorstaat: nou nee. Onze defensie leent schoenen en kleding bij de concurrentie en de veiligheid op straat is 0,0, terwijl tweeëneenhalf miljoen mensen beneden de armoedegrens leven, waarvan 600.000 kinderen.

En de politieke elites, ingehuurd om die schrijnende toestanden aan te pakken, doen dat niet maar verdelen het geld onder hun eigen beide armen….

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties