Prikbord nr 581

Hoewel de EU-landbouwsubsidies, ook voor veeteelt,  meer dan 50 miljard per jaar kosten – d.w.z. 40% van de begroting ! – werd de melkproductie vrijgegeven. Het gevolg was een reeks van zinloze investeringen, gevolgd door overproductie, een te lage melkprijs en de ‘noodzaak’ de absurde subsidiepotten gevuld te houden.

Desondanks zijn er vele faillissementen met uitzondering van ‘bedrijven’ die bijna geen koeien hebben, maar gesubsidieerd worden per hectare.  Eenvoudiger kunnen we het in Brussel niet maken om miljarden te verspillen…

 

Verkiezingen

Met de verkiezingen in zicht heeft Dijsselbloem (PvdA) toegegeven dat er fouten zijn gemaakt in Europa. Niet alleen bij het Schengen-verdrag, maar ook bij het toezicht op de banken. De lijst kan veel langer worden gemaakt, doch de steun aan de bankenmaffia springt er bovenuit: totaal € 1.000 miljard, waarbij bedacht moet worden dat dit slechts een deel is van de ‘verdampte’ miljarden. En dan hebben we het nog niet over verzekeraars en pensioenfondsen.

Dijsselbloem legt de schuld voor de gang van zaken ook bij de politiek! Nu zijn er warhoofden die beweren dat de kiezer die politici gewild heeft. Niets is minder waar: de kiezer heeft niets te zeggen over de aanstelling van ministers, de inhoud van een regeerakkoord, de duistere deals (ook in de achterkamertjes van Brussel), de interventie door rechters, de toewijzing van Kamerzetels, de macht van topambtenaren en de aanstelling van toezichthouders.

Veel Kamerleden zijn volstrekt onbekenden met eigen agenda’s en belangen. En het schenden van verkiezingsbeloftes en regeerakkoorden is meer regel dan uitzondering.

 

VVD-ministers

Het lijkt erop dat de VVD alleen leugenaars kan leveren als minister van Justitie (en Veiligheid). Hoewel Van Agt en anderen ook geen schoon blazoen hadden. Bij minister Van der Steur is de vraag of het bewijs daarvan in de Teeven-deal zal worden geleverd urgent, omdat er ook een Demmink-deal in de maak kan zijn. Met dank aan minister Opstelten (VVD). En ook Demmink kon – net als Teeven – ‘iedereen natrekken’.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties