Deuren moskeeën dicht

Vier grote moskeeën in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht hebben besloten voorlopig de deuren te sluiten tijdens alle gezamenlijke gebedsmomenten. Dat moet voorkomen dat mensen met kwade bedoelingen kunnen binnendringen. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Moskeeën

Afb: screenshot Foxnews.

Het besluit werd door de moskeeën genomen na de bloedige aanslag in het Canadese Quebec zondagavond. Na de aanslag bleef er lange tijd onduidelijkheid bestaan over de identiteit van de daders. De Canadese autoriteiten lieten in een communiqué weten “deze terroristische aanslag op moslims op een plek van gebed en toevlucht” te veroordelen. Hierdoor ontstond aanvankelijk de indruk dat het een aanval van rechts-radicalen op de moskee was geweest. De website van de NOS haalde onmiddellijk groot uit met eerdere bloedige aanslagen op deze moskee: er was een varkenskop neergelegd. Minister Koenders haastte zich vervolgens eveneens de aanslag scherp te veroordelen.

Op grond van die berichten zullen de vier moskeeën in Nederland, die alle trouwens een bedenkelijke faam hebben op het gebied van ‘haat-imams’, hun besluit hebben genomen. Inmiddels is gebleken dat ook de vrij radicale moskeeën in ons land niet veel hebben te duchten van geweld door éénpaspoortige Nederlanders. De aanval op de Canadese moskee was, zoals gebruikelijk in onze tijd, opnieuw een voorbeeld van islamitisch geïnspireerd geweld. Daarvan hebben wij er sinds 2001 al 30.000 gezien en nog heeft het ‘niets met de islam te maken’.

De moskee-bestuurders en de bezoekers ervan kunnen zich beter eens achter de oren krabben of er misschien iets toch in de islam en hun eigen handelen…. De verschillende autoriteiten zouden ook wel eens een begin kunnen maken met onderzoek naar de niet aflatende stroom van islamitisch geweld.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties