Prikbord nr 569

 

Toen – deels buitenlandse – opstandelingen een deel van Aleppo bezetten en uithongerden, ging het in de media om slechts een wijk. Nu de regeringstroepen succes boeken is plotseling heel Aleppo een ‘kerkhof’ en zijn die hongerende kinderen de schuld van Assad. Als journalisten niet weten wat een oorlog doet, dan zijn er genoeg foto’s van Duitse steden in 1945 beschikbaar.  Allemaal ‘zonder noodzaak’ gebombardeerd, inclusief een paar Nederlandse steden die op de route lagen.

 

Prikbord_pixabayAngst

De verwijten aan ‘populistische’ partijen en aan Trump lijken indicaties te zijn van angst voor een afrekening met de gevestigde orde. Uit alle macht moeten koningshuizen en presidenten de ‘nationale’(!) eenheid trachten te bewaren, maar de haarscheuren zijn inmiddels voor iedereen zichtbaar. De angst voor verandering lijkt zelfs China overstuur te maken, terwijl iedereen toch duidelijk moet zijn dat Trump geen enkel vertrouwen heeft in de VN, de Veiligheidsraad en de Europese Navo-landen, laat staan in China.

Waar Poetin nog steeds een claim legt op de Baltische staten, meent ook China de klok te kunnen terugdraaien wat Taiwan betreft. In Europa is inmiddels duidelijk dat de klok van de mislukte eenwording tot een Brusselse dictatuur, alleen wordt teruggedraaid door de bevolking, hoe krampachtig de elites zich ook vastklampen aan hun privileges.

Hun angst voor echte democratie is bijna zielig om aan te zien, net als de verontwaardiging van China over een telefoongesprek met een land dat op schandalige wijze door de VN wordt genegeerd… Uit angst voor China?

 

EU-regels

EU-landen die zich niet houden aan de begrotingsregels, worden niet gestraft.  Commissarissen die zich niet houden aan de ontslagregels, worden niet gestraft.

EP-leden die zich niet houden aan de bijbaanregels, worden niet gestraft. Griekenland dat zich niet houdt aan de bezuinigings- en aflossingsafspraken, wordt beloond. Italië dat onvoldoende controle heeft op de bankensector, wordt – in strijd met de regels – met 5 miljard beloond. De Europese Commissie die miljarden niet kan verantwoorden, wordt niet naar huis gestuurd. De gesprekken met en geldstromen naar de Turkse dictatuur gaan gewoon door, net als naar Hamas en andere terreurorganisaties. Doch Groot-Brittannië dat niets anders doet dan wat het toetredingsverdrag toestaat, moet worden gestraft !

 

Geschiedvervalsing

Een Groningse uitgeverij geeft als verklaring voor (linkse) geschiedvervalsing in schoolboeken, dat versimpeling nodig is. Als leerlingen te dom zijn voor de feiten, dan valt er dus helemaal weinig te leren van nepgeschiedenis. Nu is de indoctrinatie van scholieren en studenten met linkse teksten geen nieuw fenomeen – gezien de sprookjes over ontwikkelingshulp, de VN en vluchtelingen – maar daar staan andere bronnen tegenover. Het verleden laat zich echter niet corrigeren met werkelijkheid van morgen.

 

Marcouch

De volgende infiltrant bij de PvdA die het kennelijk als zijn taak ziet om anti-islam/-links geluiden te verbieden, in ieder geval bij de politie, heet Marcouch. Als geen ander kan hij weten dat de politie leegloopt als alle PVV-aanhangers worden ontslagen. Want agenten hebben dagelijks te maken met de gevolgen van ‘andere culturen’, EU-bendes uit Oost Europa, criminele gelukszoekers, fundamentalistische elementen, illegalen, wegkijkende burgemeesters, sharia-wijken en de beveiliging van overheidsfunctionarissen. Het functioneren van moslim-agenten en van politiek-correcte leidinggevenden heeft bij Marcouch wellicht een geringere aandacht of zelfs zijn goedkeuring?

 

Rutte afgeserveerd

De schijnvriendschap met Indonesië bestaat kennelijk bij de gratie van Nederlandse geschenken en VVD-belangen. Daarmee worden de duizenden slachtoffers van de bersiap-moorden verraden, want Indonesië wenst geen onderzoek en Rutte buigt. Net zoals we al jaren buigen voor Marokko.

 

Zorgbudget

Een aantal gemeentes beweert een geldtekort te hebben voor het verlenen van (preventieve) jeugdzorg. Een merkwaardige situatie die zou zijn bevestigd door een onderzoek. De vraag is of dit (onafhankelijke?) onderzoek tevens een verklaring heeft voor de ruim 1 miljard euro die overbleef op het zorgbudget van de gemeentes en voor de gevallen waarin het jeugdbudget kennelijk wel toereikend is.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties