Prikbord nr 566

De intimidatie door het CJIB bij het innen van verkeersboetes is verwerpelijk. Vorderingen die het 3-voudige bedragen van de opgelegde boete zijn geen uitzondering. Er komt geen rechter aan te pas en de officier van justitie waar de deurwaarder met zijn dwangbevel naar verwijst, lijkt onbereikbaar (indien deze bestaat). Minder geschoolde burgers die op fouten willen wijzen, krijgen geen gehoor indien ze telefonisch of zonder aan te tekenen hun grieven kenbaar maken. En voor een zgn.’verzetschrift’ hebben ze geen kennis van zaken, doordat de verwijzing naar de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersboetes ontbreekt, dan wel het zelfvertrouwen om zo nodig een toegevoegde advocaat te zoeken. Die wordt dan door de staat betaald met een bedrag dat vele malen hoger kan zijn dan de opgeklopte vordering.  Intussen vindt het CJIB het normaal om absurde bedragen af te schrijven van de betaalrekening, waardoor andere afschrijvingen stagneren, of zelfs over te gaan tot detentie (‘gijzeling’). Waarom een gijzeling wordt gecontinueerd na betaling van de – al dan niet gegronde – boetes door familie, zou de Nationale Ombudsman eens moeten uitzoeken. De betrokken officier van Justitie gaf daar geen antwoord op.

 

Prikbord_pixabayCultuurexport

Zelden zo’n vage toelichting gelezen als over de 11 miljoen voor (Nederlandse) cultuur in het buitenland. Het gaat toch niet om de buitenlandse reisjes van orkest en ballet?

Of de onzinnige ‘contraprestatie’ bij staatsbezoeken die vooral bestaan uit protocollaire tijdsverspilling? Of subsidies voor de reisjes van museumdirecteuren en linkse theatermakers? Nederland heeft geen geld teveel !

 

Knecht

Annemarie van Gaal (Tel. 21/11) heeft het niet helemaal begrepen. Het zijn juist de gekleurde  landgenoten die discrimineren en ‘knecht’ een minderwaardig beroep vinden. Vaak komt dit uit de cultuur van immigranten die de donkerste mensen laag op de statusladder plaatsen, net als bepaalde beroepen. Vuilnisman, stratenmaker, havenarbeider, schoonmaker, bouwvakker e.d. Functies die in sommige landen vooral door buitenlanders worden vervuld, die bijna rechteloos zijn. Er is geen enkele reden om dergelijke opvattingen over vermeend minderwaardige beroepen hier te introduceren. Want wie moeten dan straks de Poolse arbeiders in het Westland vervangen: alleen blanke uitkeringstrekkers?

 

Pedonetwerk

Terwijl hier het OM zwijgt over het pedonetwerk, heeft de Noorse politie de eerste 50 arrestaties verricht. Het valt te hopen dat de beslissing in de zaak-Demmink geheim wordt gehouden om dergelijke verdachten binnen het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Kinderbescherming en de politiek niet te alarmeren.

 

Stilte

Nu in enkele belangrijke EU-landen verkiezingen in zicht zijn, wordt het steeds stiller rond de onderhandelingen met Griekenland. Het IMF had reeds geconcludeerd dat de Grieken nooit aan een gezonde begroting, laat staan terugbetalen, zullen toekomen. Doch kennelijk is het gezichtsverlies voor de EU zo groot, dat de meest logische maatregel telkens wordt uitgesteld. Griekenland hoort niet in de Eurozone en moet er zo snel mogelijk weer uit. Dat dit feit zo lang is verzwegen, heeft vermoedelijk alles te maken met de miljarden die nooit zullen terugkomen.

 

Timmermans

Het opvallende gebaar van Timmermans richting Erdogan, is uiteraard niet alleen gebaseerd op zelfoverschatting bij het misleiden van de publieke opinie. De echte reden zou kunnen zijn dat Brussel de onderhandelingen met Turkije niet wil stoppen en zelfs de ‘afspraak’ van visumvrij reizen wil doorzetten, ondanks de terugkeer van Turkije naar de middeleeuwen. Aangemoedigd door de apathie van Europa wordt het slachtoffer van een verkrachting straks eigendom van de verkrachter. Doch Timmermans zwijgt nu en heeft kennelijk geen ‘aanwijzingen’.

 

Trump

Het is merkwaardig hoe Europese politici en media blijven roepen dat Trump zich vooral niet aan zijn verkiezingsbeloften moet houden. Waar is men bang voor: de 55 miljoen Amerikanen die op Trump hebben gestemd, of een politicus die doet wat hij belooft?

 

Wilders

Voor het OM staat vast dat Wilders zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie en racisme. Het gaat alleen nog over hoe erg dat is voor de ‘slachtoffers’ die veelal geen Marokkaan zijn, maar Nederlander met een Marokkaans paspoort. Wilders had zich beter kunnen beperken tot ‘minder criminelen uit Noord-Afrika’ of ‘minder moslim-immigranten’. Een wens die de regering ook zou moeten hebben; zelfs als het om Marokkanen gaat.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties