Prikbord nr 547

De Duitse regering heeft ontdekt dat de EU-landen zich moeten houden aan het Akkoord van Dublin. Daarmee komt niet alleen de overeenkomst met Turkije op losse schroeven te staan, omdat dit als een veilig land wordt beschouwd, waar vooral moslim-vluchtelingen asiel kunnen aanvragen, maar ook het verwijt aan Hongarije. Want een land is helemaal niet verplicht om iedereen die zich vluchteling noemt, doch via een veilig land komt aanreizen, toe te laten. Het is juist Brussel dat gelukszoekers wil ‘verdelen’ dan wel toestaan om door te reizen naar het land van hun voorkeur. Indien dit nu in Berlijn wordt betreurd, doet Merkel er verstandig aan om onder meer op Calais én op landen in het Midden Oosten te wijzen, die het VN-vluchtelingenverdrag ook hebben ondertekend.

Prikbord_pixabayFregat
Nederland gaat een fregat naar de Middellandse Zee sturen met een vage opdracht die zelfs de bemanning waarschijnlijk niet begrijpt. Het zal wel neerkomen op bijdragen aan mensensmokkel, net als al die andere ‘reddingsschepen’ die gelukszoekers aan land zetten aan de verkeerde kant van die zee. Zou de peperdure onzinmissie een ander doel hebben, dan had de oppositie in het parlement allang geprotesteerd, want het binnendringen van Europa mag niet verhinderd worden, maar juist gestimuleerd door de aanwezigheid van Frontex-veerboten.

Israël
Het lijkt ondenkbaar dat Kamerleden zullen protesteren als Rusland huizen gaat bouwen in de Krim of Turkije een ‘muur’ gaat bouwen in Syrië waar men inderdaad niets te zoeken heeft. Waarom dan die protesten tegen nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever? Wat in oorlogen werd veroverd of in verdragen werd toegewezen behoort toch al eeuwen tot de ‘compensatie’ voor geleden schade of tot het internationale recht op veilige grenzen. Kamerleden die zich met het Palestijnse dossier bezighouden, zouden eerst een examen Geschiedenis van het Midden Oosten moeten afleggen vóór ze recht van spreken hebben (niet van oordelen).

Muur
Frankrijk komt met een schijnoplossing bij Calais: een muur van 4 mtr hoog. Als daar iemand overheen klimt, wat tamelijk eenvoudig zal zijn – ook bij een eventuele hoogspanningsdraad – dan is de politie wél ter plaatse om tot arrestatie over te gaan?

Daarbij mag worden geschoten of alleen pepperspray gebruikt? En vervolgens krijgen alle arrestanten een cel toegewezen in afwachting van hun uitzetting? Waarom gebeurt dit nu dan niet met elke illegaal die zich binnen 10 km van Calais bevindt?

Social media
De tijd die wordt verspild met Pokémon en oppervlakkig geleuter via allerlei ‘social media’, zou beter besteed kunnen worden aan de recente geschiedenis, boeken over financiële en politieke schandalen en aan zgn. klokkenluiderwebsites. Niet alleen uiterst leerzaam, maar ook een waarschuwing voor kandidaat-politici. Want de wereld zit heel anders in elkaar dan figuren als Van Agt, Juncker, Jesse Klaver, Soros en Angela Merkel beweren. En vele burgers wisten dit al. Wie daar pas achter komt als Kamerlid of als premier, heeft die teleurstelling of afgang echt aan zichzelf te wijten.

‘Turkse’ logica
De zender WNL brengt soms vreemde vogels op het scherm. Bijv. de jongedame met een Turks uiterlijk, die beweert volledig Nederlands te zijn en voorts dat de grote meerderheid van de Turkse Nederlanders eveneens geïntegreerd is. Waarom neemt ze het dan op voor niet-geïntegreerde Turken? Omdat ze misschien toch 2 paspoorten heeft of haar ‘roots’  meer Turks dan Nederlands zijn? Ze ging nog een stap verder en suggereerde dat Nederland verantwoordelijk zou zijn voor de banden met Turkije en het gebrek aan integratie. Nu is Nederland voor veel dingen verantwoordelijk, ook de stommiteit om 2 paspoorten toe te staan, maar zeker niet voor de leefstijl van allochtonen die juist altijd ‘respect’ eisen voor hun cultuur, religieuze regels, eigen scholen, eigen (lange) vakantieperiodes, eigen feestdagen, eigen ziekenhuisregels en dubbele(?) loyaliteit. Terwijl Nederlandse expats in het buitenland zeer goed in staat blijken zich aan te passen aan het woonland zonder door de ‘vreemde’ overheid te worden gedwongen hun roots af te wijzen. Desondanks is de merkwaardige beschuldiging dat een land onvoldoende dwang zou hebben uitgeoefend op het integratieproces, een interessant fenomeen. Zo worden in Duitsland miljoenen uitgegeven voor taallessen zonder enige controle of de doelgroep daadwerkelijk de lessen volgt. En in Hamburg worden nieuwe asielcentra gebouwd zodat de mannen kunnen worden gescheiden van vrouwen en kinderen.  Kennelijk worden die mannen nu al als onaanpasbaar beschouwd, doch evenmin uitgezet wegens hun misdragingen. Dus straks ook extra gevangenissen nodig?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties