Prikbord nr 542

Dat de activiteiten rond asielcentra slechts tijdelijk afnemen, wordt in Den Haag kennelijk niet onderkend. Vele gelukszoekers willen zich (nog) niet laten registreren en wachten liever op de kans om naar Engeland, Duitsland, Nederland of Zweden te komen.

Prikbord_pixabayEn in de centra in Italië, Griekenland en Turkije wachten nog tienduizenden op een paspoort zodat ze gemakkelijk(er) naar West-Europa kunnen doorreizen. Intussen moet Duitsland al overgaan tussen het scheiden van mannen en vrouwen vanwege alle misstanden, maar komen Nederlandse centra kennelijk niet in aanmerking om die alleenstaande resp. belaagde vrouwen op te vangen. Intussen weet ook Duitsland nog steeds niet hoe om te gaan met verboden – veelal gedwongen – kindhuwelijken en wacht liever een ‘onderzoek’ af. Een onderzoek naar wat: de eigen wetten of Brusselse uitvluchten?

Brutaal

De nieuwe voorzitter van de NPO begint meteen met € 50 miljoen méér te vragen aan de regering, want ze wil eigen beleid kunnen maken en sturen. De extra bestuurder is al in aantocht…  Wellicht heeft ze deze brutaliteit afgekeken van de cultuurmaffia die vrijelijk over belastinggeld mag beschikken?

Calais

Niet alleen in de voorsteden en op de snelwegen bij stakingen heeft de Franse politie het gezag verloren, of onvoldoende bevoegdheden gekregen, maar ook rond Calais. Criminelen maken daar de dienst uit en burgers, transporten en chauffeurs worden regelmatig belaagd en zelfs verwond. Waar het handhaven van een boerkiniverbod kennelijk prioriteit heeft, is de politie niet in staat om – desnoods met wapengeweld – een einde te maken aan alle illegale activiteiten. De gevolgen van een jarenlang gedoogbeleid dat ook in het ‘socialistische’ Frankrijk steeds verder gaat.

ECB-logica

Volgens enkele Duitse analisten is de ECB (Draghi) bezig de bankensector om zeep te helpen. Daarbij wordt de rente laag gehouden, maar tegelijk de schuld van staten ‘opgekocht’ zodat de banken weer over geld kunnen beschikken. Hoe die schuld vervolgens wordt verdeeld/gedekt, is een raadsel, want het bedrag wordt steeds hoger: inmiddels 80 miljard! Misschien komt hier de interesse voor onze pensioenfondsen vandaan? De banken moeten nu tegelijk hun ‘buffers’ vergroten én geld uitlenen aan bedrijven die daar tot dusver kennelijk niet voor in aanmerking kwamen. Daarmee zou de economie gaan groeien; let wel, door bedrijven die grote(re) schulden hebben en meer rente moeten gaan betalen, want anders kunnen de banken niet overleven.

Intussen kunnen ook regeringen weer nieuwe schulden gaan maken, waarvoor ze echter weinig rente betalen. Aflossen kunnen ze met de verhoogde inname van belastingen, doch hoe die bedrijven moeten aflossen blijft duister, want het gaat niet om een hogere productie, maar om een grotere koopkracht. En die was in het verleden al gebaseerd op schulden maken. Gekochte schijnwelvaart, dus, waarmee de ECB gewoon wil doorgaan ondanks de lessen van Spanje, Italië, Frankrijk, Griekenland en Ierland.

Proteststem

Nu de PVV met een ‘speerpunten’-programma komt, is het weer niet goed. De gevestigde partijen proberen opnieuw de indruk te wekken dat zij zich daadwerkelijk committeren aan hun eigen gedetailleerde sprookjesboeken en verkiezingsbeloften. De kiezer weet intussen wel beter en zal voortaan op grond van meetbare punten zijn voorkeur bekendmaken.  In Duitsland gebeurt dit al bij de deelstaatverkiezingen waarbij de anti-establishment partij meer dan 20% zou kunnen scoren. Ook daar worden de kiezers voor dom versleten en beledigd door te suggereren dat ze niet weten wat ze willen en daarom maar een ‘proteststem’ uitbrengen. Doch als ergens de kiezers slaafs en uit gewoonte stemden, dan was het wel  op de gevestigde partijen. Waar dit binnenkort gaat veranderen, slaat kennelijk de paniek toe.

Tanks

De snelheid waarmee Turkse tanks de IS-strijders hebben verdreven uit het grensgebied, zonder eerst de opstellingen volledig plat te (moeten) schieten, doet vermoeden dat hierover vooraf geheime afspraken zijn gemaakt. Er bestaan namelijk bijzondere relaties tussen IS en Turkije, en van gesneuvelde IS-strijders lijkt daar nauwelijks sprake te zijn.  Intussen heeft Erdogan zijn zin gekregen en kan zonder enige noodzaak nog meer tanks sturen voor die andere operatie: de Syrische Koerden uitschakelen met instemming van de VS.

De NAVO moet oppassen dat een lidstaat straks geen volkenmoord pleegt.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties