Prikbord nr 541

De van corruptie beschuldigde Clinton Foundation zou jaarlijks(?) tenminste 5 miljoen dollar ontvangen van de Nederlandse staat. Nu begint duidelijk te worden waarom er ongeveer € 5 miljard verdwenen zijn bij Ontwikkelingssamenwerking.

Prikbord_pixabayOrwell in Hoofddorp
De Britse schrijver George Orwell voorspelde in 1948 reeds, dat op korte termijn  (`1984`)  de samenleving opnieuw verdeeld zou zijn in gewone varkens en extra-gewone varkens met privileges en macht over de rest. Hiermee werd kennelijk gedoeld op de elites die vooral in Engeland ook na de oorlog grote politieke invloed bezaten of zich via hun netwerken buitenparlementair toeëigenden. Bijna 70 jaar later is dit eveneens in Nederland ´normaal´ geworden: voor de wet is iedereen gelijk, maar elites vallen niet onder de wet. Inmiddels geldt dit niet alleen voor het koninklijk huis (belastingwet) en Haagse (ex-)politici , maar ook voor burgemeesters, wethouders en vele andere ‘notabelen’. In Tilburg kregen zelfs gepensioneerde oud-wethouders nog ‘wachtgeld’ op grond van een geheime regeling. En de privileges van degenen die al dan niet terecht tot de elites worden gerekend, zijn even veelzijdig als vertrouwelijk. Zelfs straffeloosheid bij crimineel gedrag komt voor.

In de gemeente Haarlemmermeer doet zich naar verluidt een fenomeen voor, waarbij de nabestaanden van overleden wethouders worden bevoordeeld. De betrokken graven op de gemeentelijke begraafplaats worden niet geruimd, zonder dat er dan grafrecht moet worden betaald.  Tot dusver zou de gemeente weigeren om op deze rechtsongelijkheid een toelichting te geven. Het gaat hier toch niet om een staatsgeheim?

Schuld
De bewering (Tel. 25/8) dat de overheid schuld heeft aan de noodzaak van voedselbanken, is uit de lucht gegrepen. Als dat waar is, zouden alle bijstandontvangers en AOW-ers zonder aanvullend pensioen, naar de voedselbank moeten. Dat de voedselbanken een grote organisatie zijn geworden, waarin veel geld omgaat, stimuleert beweringen over de eigen onmisbaarheid en zelfs recht op subsidie. Daardoor laat de controle op de ‘klanten’ wel eens te wensen over.  Naar schatting heeft 10% – waarschijnlijk meer – daar helemaal niets te zoeken. Want verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat alleen mensen die schulden hebben (en moeten aflossen) niet kunnen rondkomen. Daarnaast zijn er de alleenstaande moeders met kinderen, die zwart moeten bijverdienen om niet naar de voedselbank te hoeven. Dit verschilt echter per gemeente voor zover die bijzondere bijstand verlenen. En inderdaad: roken, drinken, mobiele telefoon en computer/internet zijn niet inbegrepen in de normale uitkeringsbedragen.

Syrië is geen Oekraïne
Westerse politici hebben de bezetting van de Krim stilzwijgend geaccepteerd als een voldongen feit. Oekraïne is geen NAVO-land en de schurk Poetin wel een vriendje van staatshoofden en presidentskandidaten.  Op dezelfde wijze werden de Syrische rebellen en buitenlandse milities als ‘bevriend’ beschouwd bij hun strijd tegen Assad. Zij hadden ‘recht’ op de macht in (een deel van) Syrië en op steun uit het Westen, totdat …. NAVO-land Turkije de Syrische Koerden hun recht op onafhankelijkheid betwistte en nu met tanks Syrië binnentrekt om daar IS te bestrijden. Doch dit voorwendsel werd al eerder gebruikt in Irak waar IS in werkelijkheid werd gesteund en naar verluidt de Koerden bestreden.

Voor Europa is de aanwezigheid van IS in Syrië nu een dilemma, waarbij de noodzaak tot NAVO-ingrijpen reeds werd onderkend. Maar wie houdt de Turken tegen als ze iets heel anders van plan zijn? Amerika in ieder geval niet, ondanks het ‘heilige’ zelfbeschikkingsrecht, ook voor Koerden.

Terreurdoelen
Volgens Franse bronnen zouden de aanslagplegers van Parijs en Zaventem eigenlijk voetbalstadions en Schiphol willen aanvallen, maar wijzigden hun doelen omdat ‘de inlichtingendiensten hen op de hielen zaten’.(België: La dernière heure)  Dus eigenlijk konden die inlichtingendiensten er niets aan doen, dat er zoveel slachtoffers vielen. Hoe terroristen over die geheime informatie konden beschikken, staat niet vermeld, maar dat ze daardoor gelegenheid hadden hun doelen te wijzigen is zeer ernstig. En welke inlichtingendiensten hen op de hielen zaten is evenmin bekend: toch niet de Nederlandse? Bovendien is het dan raadselachtig dat de beveiligingsdiensten in beide landen onvoorbereid waren, gezien het stompzinnige optreden.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties