Prikbord nr 532

Terroristische aanslagen zijn niet te voorkomen, doch bij de veiligheidsmaatregelen dient wel te worden uitgegaan van een realistisch scenario. Ook wat betreft allerlei paniekmeldingen over verdachte voorwerpen en de instructies aan veiligheidsdiensten. Want dan wordt plotseling en doorgaans onnodig ‘alles uit de kast’ getrokken om te tonen dat de overheid haar taak serieus neemt. Misleidend, gezien de incidenten in Nederland en de aanslagen in Parijs, Nice en Ansbach. Om over Brussel en daarna de onzin bij het heropenen van Zaventem maar helemaal niet te spreken. Intussen wemelt het op tv van de terrorismedeskundigen: voor wie werken die eigenlijk en wat wordt er met hun adviezen gedaan?

Prikbord_pixabayGeheugensteuntje
Ondernemend Nederland is terecht boos dat boeren en tuinders in de steek worden gelaten door de regering waar het hun bedrijfsrisico’s betreft. Met name nu minister Koenders (BuZa) weer eens met geld strooit. Doch de volksvertegenwoordigers liggen niet wakker van die € 65 miljoen; zelfs niet van de bijna 5 miljard die volgens de Algemene Rekenkamer bij Ontwikkelingssamenwerking was verdwenen, en de miljarden die Griekenland niet zal terugbetalen, of de vele miljarden die het ‘schone’ energiedebacle ons gaat kosten. De vrije marktwerking moet kennelijk zijn loop hebben, behalve als het gaat om absurde subsidies voor de verwarming van kassen, het exploiteren van muziektempels en musea, festivals en voetbalclubs, wielrenevenementen en voor het faciliteren van dubieuze werkgelegenheidsprojecten.

In Duitsland is het niet anders: de veehouders gaan failliet, terwijl de consument best 10 cent meer voor een liter melk wil betalen, doch voor het ‘redden’ van frauderende banken en corrupte staatsbedrijven zijn miljarden beschikbaar.

Integer
Dat bij kandidaten voor functies bij de politie onvoldoende ‘gescreend’ werd, is inmiddels bekend. Dat het antecedentenonderzoek bij het aanstellen van rechters evenmin deugt, is echter verbijsterend na alle schandalen en incidenten in het verleden. Doch dat een Limburgse gedeputeerde ‘toevallig’ drie vacatures weggeeft aan voormalige bestuurders die wegens gebrek aan integriteit moesten opstappen, is normaal zoals blijkt uit diens onbenullige antwoord. In Limburg kijk je kennelijk niet naar de morele achtergrond van (nieuwe) functionarissen en dit zegt alles over de integriteit van de betrokken provinciebestuurder. Hoe zou deze aan zijn baantje zijn gekomen?

Smoes
De onthullingen over de campagne van mevrouw Clinton en over deze Democratische presidentskandidaat met een dubieus verleden, komen het partijbestuur slecht uit. Met name de e-mails over de geheime voorkeur van de partijvoorzitter zijn onverteerbaar voor het ‘linker’ deel van de partij. De bewering dat Moskou dit e-mailverkeer zou hebben gehackt is daarbij volstrekt irrelevant,  hoewel verontrustend gezien de e-mails van Clinton zelf. Waarom zou Moskou Clinton willen schaden, waar zij al kwetsbaar is door alles wat de inlichtingendiensten over haar weten? Ze moet voor Poetin de ideale president zijn, zodat Moskou zeker geen voeding zal willen geven aan enige smoes of gerucht over Russische betrokkenheid bij de Democratische campagne.

Toetsingskader
Ooit werd de inzet van onderzeeboten ‘gerechtvaardigd’ als een middel om inlichtingen te verzamelen. Daarna werd deze taak ook aan de Orions van de marine toebedeeld totdat … ze werden afgedankt. Momenteel is dit een hoofdtaak van de Frontex-schepen, beweren Brussel en Den Haag, doch de praktijk laat iets anders zien. Dit laatste geldt ook voor onze eenheden in Mali. Gezien de signalen dat er met de verzamelde inlichtingen weinig wordt gedaan, rijst de vraag op welke gronden de Kamer deze missie heeft goedgekeurd. Of gaat het hier om een ongezond soort opportunisme waaraan het toetsingskader van militaire missies helemaal niet te pas is gekomen?

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties