Prikbord nr 504

555

Ruim 10 miljoen hebben de Samenwerkende HulpOrganisaties uitgegeven aan de bestrijding van de ebolabesmetting. De opsomming van activiteiten wekt echter de indruk dat alleen Nederland hulp verleende: een fenomeen dat zich ook bij andere hulpprojecten voordoet, zoals na de tsunami. En zo zou OXFAM Novib zich bezighouden met verbeterd zaaigoed, omdat de gespecialiseerde bedrijven dit niet (kunnen) leveren of te duur zijn. Sinds wanneer is ‘te duur’ een criterium bij ontwikkelingshulp en welke geniale, niet-commerciële onderzoekers heeft men hiervoor ingeschakeld? Wageningen? Al dit soort rapportages zijn volstrekt ondoorzichtig en vaak ongeloofwaardig. Beter is het om de jaarrekeningen te lezen en dan eigen conclusies te trekken, met name indien geen jaarrekening wordt gepubliceerd.

Prikbord_pixabayBlunders

Ze wisten niet hoe snel ze de topconferentie over de vluchtelingencrisis moesten verlaten toen in Molenbeek een gezochte terrorist eindelijk werd opgepakt. De regeringsleiders van Frankrijk en België meenden dat dit te danken was aan het voortreffelijke werk van hun inlichtingendiensten, totdat iemand zo stom was om te vertellen dat men een telefonische tip had gekregen. Of de tipgever dat ooit een tweede keer zou doen, of nog in leven is, blijft een open vraag. Maar dit geblunder en de show rond de arrestatie – na eerdere ontsnappingen – doen vermoeden dat er nog veel moet gebeuren voordat er een einde komt aan het geleuter op persconferenties over operaties die geheim zouden moeten zijn en blijven. Al was het maar om het imago van bepaalde overheidsdiensten niet te schaden.

Dure lessen

Dat de PVV jarenlang belachelijk werd gemaakt om het moslimstandpunt, is nog te begrijpen van politici die niet verder keken dan de volgende verkiezingen en al helemaal niet wisten wat er in de echte wereld gebeurde. Maar dat de waarschuwingen van onderzoeksjournalist Peter Siebelt en vele anderen zijn genegeerd, kan vooral het Ministerie van Justitie worden aangerekend. Daar had wetgeving gemaakt moeten worden om terroristen en haatimams effectief te bestrijden, dubbele nationaliteiten en meervoudige identiteiten onmogelijk te maken, illegaal verblijf strafbaar te stellen, controle van voertuigen en woningen op wapens te vereenvoudigen, gettovorming in de grote steden te doorbreken en sharialessen op moslimscholen aan te pakken. Want wat in de rest van Europa gebeurt, kan ook hier gebeuren.

Geruststelling

In enkele Europese landen geeft de overheid inmiddels toe dat (bewapende) politie op straat alleen ter geruststelling van de burger is. Tegen terreuraanslagen of bescherming van burgers helpt het helemaal niets, terwijl ze worden onttrokken aan het echte werk: opsporing, identificatie, huiszoekingen en voertuig-/grenscontroles. Ook de mededeling dat er ‘geen concrete dreiging’ is, dient verder nergens toe. In België was er wel concrete dreiging, maar konden aanslagen niet worden voorkomen. De politie heeft zelfs geen toegang tot de gemeentelijke bewonersadministratie van Molenbeek. In Duitsland geven deskundigen toe dat de politie onvoldoende bewapend en getraind is voor interventie tegen terroristen en in Frankrijk moeten inmiddels 11.000 personen worden geobserveerd vanwege hun contacten. Doch Nederland gaat gewoon door met de goed-nieuws-show; kennelijk om politieke fouten uit het verleden te verhullen.

Noodoproep

Het bericht ‘Noodoproep 112 – bevestigen’ op mijn mobiele telefoon werd niet door de provider herkend, noch door de alarmcentrale beoordeeld. Men had daar geen tijd voor mogelijk misbruik door kwaadwilligen: niet urgent. Er is tot dusver geen merkbare schade ondervonden, wat kan betekenen dat er iets anders werd beoogd. Bijv. het binnensluizen van een programma om alle telefoonbestanden te kopiëren en automatisch te verzenden. U bent gewaarschuwd, want uw toestel ‘resetten’ wist doorgaans ook alle opgeslagen nuttige informatie.

Wilders

Dat een politcus terechtstaat voor zijn uitspraken, is bijna uniek te noemen. Want het zou bij Wilders gaan om vermeende disciminatie en niet – zoals bij een groot deel van onze politieke elite – om corruptie, belangenverstrengeling, zelfverrijking, vermenging van kerk en staat, machtsmisbruik en aansprakelijkheid wegens incompetentie. En de aangevers weten precies wat discriminatie is: een bepaalde bevolkingsgroep zonder reden negatief bejegenen. Hoezo ‘zonder reden’… net als die Oekraïnse gelukszoekers? Eerst kwam er een aanklacht tegen Wilders wegens diens gegronde anti-islam opvattingen en nu omdat hij de toestroom van Marokkanen wil beperken, terwijl de regering nog niet in staat is het misbruik van sociale voorzieningen te stoppen. Ongetwijfeld zullen de Marokkaanse organisaties binnenkort ook aangiftes ‘ondersteunen’ over de bejegening van homo’s, vrouwen, dubbele nationaliteiten, drugshandelaren, overvallers, straattuig, verkrachters, wapenhandelaren, belastingontduikers, integratieweigeraars etc. want er is geen enkele reden om de ‘daders’ anders te behandelen als ze Marokkaan zijn. En dat laatste zal ik van harte ondersteunen.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties