Prikbord nr 495

Bankenmaffia boven de wet

De bankenmaffia laat in het door en door corrupte Duitsland weer eens van zich horen. De staat werd er voor miljarden bestolen, naar verluidt, door banken die voor zeer vermogende cliënten bedragen terugvorderden, waar ze geen recht op hadden. Overheid en politici lieten het gebeuren…. jaren lang, net als het OM.

In Nederland kennen we een dergelijk voorbeeld (nog) niet, maar wel een vergelijkbaar fenomeen. Advocaten die zich misdragen, maar veel invloed hebben binnen hun ‘netwerk’, worden (te) vaak beschermd door de Orde en door rechters, indien ze door collega’s worden aangeklaagd. De klokkenluiders worden vervolgens aangepakt met rechtszaken, schorsingen, boetes en absurde ‘schadevergoedingen’. En OM, politici en presidenten van rechtbanken kijken weg.

Prikbord_pixabayDemocratie

De Koreaanse oorlog heeft destijds Zuid-Korea behouden voor de democratische (westerse) beschaving. Ook de bevolking van Taiwan geniet die status, maar in Zuid-Vietnam is het niet gelukt, ondanks honderdduizenden doden. De overmoedigheid waarmee Hong Kong werd ‘teruggegeven’ aan communistisch China, kon weleens tot een geheel andere uitkomst leiden, net als de ontwikkelingen rond Oekraïne, de Koerden en Israël. Want westerse steun of sancties – en zelfs militair ingrijpen – hebben inmiddels een spoor van ellende getrokken over de aardbol. Met name als er ‘opstandelingen’ bij betrokken waren of corrupte dictators of steenrijke elites of moslim terroristen: Iran, Irak, Afghanistan, Zuid-Afrika, Filippijnen, Saoedi-Arabië, Gaza, Libanon, Bosnië, Libië, Egypte, Syrië en een hele reeks landen in Afrika. De strijd tegen de wereldwijde overbevolking is reeds verloren en de westerse democratieën worden inmiddels zelf ‘hervormd’ door Brussel, immigranten, terroristen, incompetente regeringen en de financiële maffia.

Leefgeld

Asielzoekers in Heumensoord klagen volgens rapporteurs over geen / te weinig ‘leefgeld’. Zouden ze soms bedoelen dat ze te weinig geld krijgen om naar huis te sturen zodat de rest ook kan overkomen?

Matchfixing

Het gebruiken van betaalde journalisten om een ‘wenselijke’ opinie te bereiken, is niets nieuws. Het gebeurde al bij allerlei linkse tv-programma’s met subsidies, bij artikelen over hulporganisaties en hun ‘prestaties’, bij politieke commentaren in dagbladen en nu bij de discussie over Oekraïne en Rusland met subsidie van BuZa. Waar anderen niet in aanmerking kwamen voor bijna € 300.000 in het kader van voorlichting over het referendum, krijgt een handjevol geselecteerden dit bedrag voor niet-journalistieke werkzaamheden???   Want anders zou het teveel op matchfixing kunnen lijken…

De Telegraaf deed dit op 15/2 iets subtieler in een artikel over Heumensoord: de ongeveer 150 demonstranten waren er plotseling ‘enkele honderden’!

Oplichting

Indien bij een evenement bij herhaling de initiatiefnemers, het idee, het draagvlak of de ‘uitstraling’ worden aangeprezen, dan weet u een ding zeker: u wordt opgelicht, maar mag niet weten hoeveel geld ermee is gemoeid. En wie daar op wijst is een zeurkous, een cultuurbarbaar, antimilieu-activist, of een cynisch mens die alleen maar in geld denkt (net als die organisatoren en belanghebbenden). Het is niet alleen zichtbaar bij de berging van een oude boot, de start van de Tour de France, de aankoop van een Rembrandt, de renovatie van een museum of paleis, de Jeroen Bosch tentoonstelling, de bouw van een kantorenkolos, station of windmolenpark, maar ook bij allerlei sportieve ‘evenementen’ en bij de aankoop van het RKC-stadion. De Waalwijkse bevolking heeft zich toen laten oplichten door het eigen gemeentebestuur dat beloftes deed over de huurvergoeding door RKC van het voor heel veel geld aangekochte stadion. Niet alleen de aankoopprijs was veel te hoog, maar ook de beweerde huurverplichtingen die telkens moesten worden ‘opgeschort’ en straks kwijtgescholden…

Bij een aangifte destijds tegen het gemeentebestuur raakte de politie de bewijsstukken kwijt en had bovendien geen capaciteit voor financieel onderzoek tegen de onbetrouwbare overheid.

Prognose

Naar verluidt houdt het kabinet rekening met bijna 100.000 asielzoekers per jaar over de volgende 5 jaren! Dit is een onbegrijpelijke prognose, gezien de beloftes tot afscherming (‘bewaking’) van de Europese buitengrenzen. Zelfs met marineschepen: 5 jaar te laat. Het valt ook niet te rijmen met gezinshereniging, want dan zouden de getallen elk jaar verder moeten stijgen. Of worden die juist verzwegen, net als de uitzettingsaantallen? En de lamlendige VVD laat het zich allemaal aanleunen.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties