Prikbord nr 492

Wie wind zaait…

Nadat de (internationale) politici decennialang de waarschuwingen tegen de groeiende overbevolking hebben genegeerd en zelfs beweerden dat we in West-Europa arbeidskrachten tekort kwamen – bijv. voor de zorg – blijkt het gebrek aan daadkracht niet opgewassen tegen de storm aan problemen. Zelfs het strafbaar stellen van illegaal verblijf gaat ons te ver, maar de ‘sobere’ bed-bad-brood regeling blijkt nog steeds een aanzuigende werking te hebben. Want die biedt meer dan de VN en de landen van herkomst, zoals onderwijs, medische zorg, steun door (welkom)activisten en generale pardons.

Prikbord_pixabayFrontex

Tusk, Juncker, Merkel, Rutte, Schulz, Timmermans, Koenders, Erdogan, Tsipras en Frontex. Dit zijn enkele voorbeelden van de ‘daadkrachtige’ mannen en vrouwen die moeten zorgen dat er geen gelukszoekers Europa binnendringen. De praktijk toont het tegendeel: Turkije en Griekenland doen helemaal niets, behalve chanteren, en de honderden valse identiteitsbewijzen die onder meer door Nederlands Frontex-personeel worden ingenomen, zijn geen belemmering om de bezitters door te sturen naar West-Europa. Hun illegale grensoverschrijding is zelfs niet strafbaar… en er zijn nog 1 – 2 miljoen reeds onderweg. Daarna volgen naar verwachting ca. 8 miljoen.

Hongerstaking

Naar verluidt heeft een aantal hongerstakers het voor elkaar gekregen dat hun asielaanvragen met voorrang worden behandeld. Intussen is er maanden achterstand met de registratie, maar moedigt de overheid alle ongenode gasten aan tot chantage. Welke beslissingen kunnen zo nog meer worden ‘afgedwongen’?

Luchtkastelen

Of het in Waalwijk nu om cultuur of (voetbal)sport gaat, als het geld verdampt is en bestuurders overwegen de subsidiekraan dicht te draaien, kom je gewoon met een groter luchtkasteel. Succes verzekerd.

In Den Bosch kan het nog gekker. Daar hebben asielzoekers ‘recht’ op een televisie (om Nederlandse cultuur op te doen?), worden miljoenen besteed aan de Jeroen Bosch tentoonstelling en is men niet in staat een brug te laten reconstrueren zonder miljoenen weg te smijten. Net als met de geldsmijterij bij de Floriade, de Amsterdamse metro, de start van de Tour en de paleisrenovaties zijn de ‘tegenvallers’ nooit (te) voorzien, want het gaat immers om belastinggeld waar allerlei figuren wel raad mee weten.

Oosting

Dezelfde commissie die heeft gefaald bij het onderzoek naar het Teeven-bonnetje, door de belangrijkste getuigen niet te ondervragen, mag haar werk nog eens overdoen. Het zal wel hebben gelegen aan de formulering van de opdracht, waardoor juist niet werd onderzocht hoe het zoeken naar het vermiste bonnetje was verlopen. De nieuwe opdracht is even dubieus: er is geen tijdslimiet. Wordt e.e.a. verschoven tot na de verkiezingen, net als het Demmink-onderzoek?

Oplossingen

Voorstellen om de immigratiecrisis op te lossen zijn er genoeg, maar geen doortastende politici die dergelijke beslissingen willen nemen.  In tegendeel, uitdrukkingen als ‘inhumaan’, ‘niet mijn Duitsland’, ‘niet in onze rechtsstaat’, ‘niet solidair’ (met wie?), ‘niet volgens onze westerse normen en waarden’, racistisch’, ‘niet volgens EU-regels’, ‘niet volgens het Vluchtelingenverdrag’ etc. worden gebruikt om dit soort voorstellen af te schieten en de voorstanders van ingrijpen te intimideren. In feite is er in de afgelopen jaren niet één groot probleem door de Nederlandse of Europese politici opgelost. Er zijn alleen nieuwe veroorzaakt…

Politiesurveillant

Onbewapende figuren in politie-uniform hoeven zich niet onveiliger te voelen dan bewapende. Het stond er echt (De Telegraaf 4 jan) in iets andere bewoordingen. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat ‘meer blauw op straat’ bedoeld was voor het veiligheidsgevoel van de burger; niet van de politie. En inderdaad, als schietschijf voor terroristen en Oost-Europese bendes maakt zo’n pistool weinig verschil… want we willen toch geen politiestaat(?) Het gaat erom dat de burger moet denken dat de veiligheid wordt vergroot. De duizenden slachtoffers van overvallen, verkrachtingen, inbraken, moord en liquidaties zijn alleen maar ‘incidenten’. Net als tienduizend verdwenen minderjarige asielzoekers en honderdduizenden niet-geregistreerde illegalen, met name in Duitsland.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties