Wijzer in geldzaken

Van 27 tot 31 maart was er weer de ‘week van het geld’, georganiseerd door de organisatie ‘Wijzer in geldzaken’. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform ‘Wijzer in geldzaken’. Als echtgenote van ZKH Koning Willem-Alexander weet zij natuurlijk als geen ander wat het betekent om met geld om te gaan.

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen. Althans: dat zeggen ze zelf. De Nederlandse bevolking echter, is kennelijk nu al voldoende fit bevonden om de kosten van de organisaties en de bestuurderssalarissen op te brengen. Dergelijke feesten worden immers uit de staatskas betaald en die wordt door burgers en bedrijven gevuld. Het is bepaald niet zo dat mevrouw Kaag (D66, Minister van Financiën) of HKH Koningin Maxima zelf de portemonnee trekken; dat is alvast les één voor de stakkers die fit genoeg zijn om belasting te betalen, maar niet om met geld om te gaan.

HKH Koningin Maxima. Afb: Roel Wijnants

De populaire website ‘Showbizz nieuws 24/7’ besteedde er al wat aandacht aan, wat tevens aangeeft dat de functie van Koningin der Nederlanden klaarblijkelijk op het niveau van The Voice of Holland of Conchita Wurst is aanbeland. Maar toch hebben wij in Nederland eerlijk gezegd deze functie op een ander niveau geplaatst; “De Koning (of Koningin) is volgens de Grondwet, samen met de ministers, lid van de regering. De Grondwet bepaalt dat de Koning onschendbaar is en dat de ministers tegenover het parlement verantwoordelijk zijn voor alle regeringsdaden. De besluitvorming berust bij de ministers, die samen de ministerraad vormen.”

Koningin Máxima reist inmiddels geruime tijd voor de VN de wereld over om geldschieters en overheden te overtuigen van de voordelen van microfinanciering. De Volkskrant ontdekte dat die microleningen in b.v. Cambodja tot tranentrekkende situaties hebben geleid waarbij de uitdelers grotere inkomsten hebben dan degenen die gebruik maakten van die leningen. Een woekerwinstje meer of minder wordt kennelijk niet op gekeken. “Kan iemand deze vrouw stoppen in haar verwoestende werk?” twitterde columniste Marianne Zwagerman schamper. Ze verwijst en passant ook nog naar de videoboodschap die Koningin Maxima opnam voor de B20-bijeenkomst op Bali, waarin ze zakenlieden opriep om met overheden een infrastructuur te bouwen voor digitaal geld waarin je digitale identiteit gekoppeld wordt aan je digitale portemonnee. Bij uitstek een terrein waar onze Koning(in) zich niet mee bezig moet houden.

Dat een baan als Koningin niet voortdurend een pretje is, kan iedereen zich voorstellen. De tranentrekkende tochten langs duidelijk gemankeerde mensen en hen bij voortduring te onderhouden in dromerige gedachte alsof zij zojuist een Nobelprijs hebben gewonnen, vereist grote kwaliteiten en weinig ambities. Dat onze Koningin die wel heeft is goed voorstelbaar en moet ook beslist gewaardeerd worden.

Maar onze vorstin zou zich niet moeten laten verleiden tot D66-achtige reclamemomentjes die niet veel meer dan een dystopische maatschappijtoekomst voor hebben. Gesprekken voeren met, en inventarisaties maken van mensen die al tijden op een voedselbank zijn aangewezen valt beter in het domein van koninklijke werkzaamheden.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 maanden geleden

Heer Nijhof ter info, .v.g. Paul Quekel

Bron Brabants Dagblad: https://lnkd.in/e35egp2Z

ONS ANTWOORD van http://www.sdnl.nl.

TER INFO:
Geachte heer ALKAYA, ter info en houdt u de elitaire dame S. Kaag tegen, net als mevrouw Maxima, met dit onzalige plan, m.v.g. Paul Quekel
 
Van: Paul Quekel
Verzonden: woensdag 23 november 2022 11:54
Aan: pjansen@telegraaf.nl; leondewinter@hetnet.nl

Onderwerp: Met digitaal geld bevolking reguleren
 
Geachte heer Jansen, hoofdredacteur van Dagblad de Telegraaf, https://lnkd.in/ejywJbGq
 
Mijn hele werkzaam leven heb ik in de ICT gewerkt en een ICT bedrijf gehad, http://www.sdnl.nl/quekel-comdes.htm en http://www.sdnl.nl/quekel-rodias.htm.

De uitstekende column vandaag in uw krant van de heer Leon de Winter en zijn constateringen over een totale controle van en door Overheden, heb ik al in 2001 beschreven in mijn column UTOPIE.
 
Leest u mijn columns Utopie, Illusie, De Berusting en Milieu op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm de links over de nu onbetaalbare zorg en onze brief aan Wim Kok over het Nederlandse aardgas en hoe dat nu in 2022 is afgelopen kunt u aan de Groningers vragen of aan uw eigen portemonnee.
 
Citaat uit Utopie geschreven in 2001 op basis van mijn ICT ervaring:
“Wij zijn echt niet zo ver af van een alles omvattende en controlerende overheid. Een waarlijk BIG CONTROL.

Alles en iedereen wordt gecontroleerd, van geboorte tot de dood overschaduwt door een alles overheersende en verstikkende macht. Nu nog via duizenden computer bestanden.

Maar al zeer spoedig door ingeplante computerchips met online verbindingen naar de data bases van Overheid, Verzekeraar en Bank, gekoppeld aan Justitie en onderzoekinstellingen. Ingeplante chips in de lichamen van mens en dier, maar ook ‘geïnstalleerd’ bij medische instellingen, auto’s, huizen, televisies, internet en alle andere nog denkbare BIG CONTROL mogelijkheden.

Een zwart scenario? Zeker niet want vele dieren hebben al ingeplante chips. Paul Quekel Waalwijk 16 augustus 2001”. Einde citaat.
 
STOP en voer nooit in: Central Bank Digital Currencies (CBDC’s), ofwel digitaal geld en leest u het artikel http://www.sdnl.nl/recessie.pdf Hoe pseudo-GELD Europa verstikt. Zoek met control f op contant en u weet de oorzaken.

Rieks
7 maanden geleden

Lezenswaardige bijdrage van Koninklijk huis kenner Ronald Dunki. Het bevestigt mijn opinie dat we van de monarchie af moeten. Maar geen enkele partij durft dat op te nemen in haar programma. Hij bekritiseert de afwezigheid van het huis terwijl het land vele problemen kent. Verandert hun aanwezigheid daar iets aan? Neen.want hun invloed is drie keer niks. Soms denk ik dat is maar goed ook als ik de koning een speech van vier zinnen zie voorlezen van een briefje.
En Maxima, ik kan het me voorstellen dat ze Buenos Aires verkiest waar ze niet wordt geconfronteerd met klimaathysterie en asielzoekers die klagen over opvang en eten.

ronald.dunki
7 maanden geleden
Antwoord aan  Rieks

Na de val van Napoleon werd in 1814 de uit Engeland geïmporteerde Willem 1 op het Scheveningse strand bezorgd door ‘ons soort mensen’, net als SinterKlaas en Zwarte Piet in betere tijden. De beste man was destijds, net als de opportunist Bernhard bij aankomst in Nederland, volstrekt berooid èn Nederland had twee eeuwen geleden géén staatsschuld. Toen Willem 1 naar de eeuwige jachtvelden verhuisde was zijn fortuin gelijk aan de ‘spontaan ontstane’ staatsschuld, rara hoe dat zat…?

Deze opportunisten profiteerden op onvoorstelbare wijze van het in 1830 geïntroduceerde ‘cultuurstelsel’, een vorm van slavernij waardoor de huidige generatie nog steeds immens rijk is.Willem’s opvolgers # 2 en # 3 maakten er een complete janboel van waarbij # 3 kennelijk door zijn ‘avontuurlijke aard’ leed aan een ongeneeslijke geslachtsziekte, reden waarom Emma nooit zijn dochter kon zijn en al evenmin van ‘koninklijken bloede’. Maar daar taalde geen mens naar, het was veel te gezellig om hun feestje al te beëindigen.

De aanmatigende Wilhelmina, de volgende vallende ster aan dat firmament, wist in 1940 niet hoe gauw zij haar banktegoeden naar het buitenland moest transfereren om vervolgens met haar hele hebben en houden de benen te nemen onder het motto: ‘ de rozen mensen en, voor ik het vergeet, ik strijd in London verder voor u en het vaderland’… Deel van deze gotspe was dat de scharrelaar Bernard in zijn strijd voor ‘de goede zaak’ net geen geslachtsziektes opliep, maar het zal niet veel gescheeld hebben. Toen Wilhelmina, nadat anderen de kastanjes voor haar uit het vuur haden gehaald, in Nederland ambtenaren met koninklijke onderscheidingen verblijdde had zij de ‘Spaanse lef’ om sommigen te vragen; ‘en wat hebt u in de oorlog gedaan…?’

Haar arrogantie sloeg een generatie over op Beatrix en de profiteursmentaliteit van Bernhard zien wij dagelijks terug in het graaigedrag van de familie : Een jaar of tien geleden een hek van bijna één miljoen Euro om het Griekse stulpje van prins Bier op uw kosten, het schandaal met de bouw van een paleis in Angola – of was het Moçambique? – de astronomische onderhoudskosten van het jacht de Groene Draeck waar Beatrix zelf te beroerd was om voor op te draaien en de permanente weigering van Rutte om inzage daarin te geven. Diens abjecte leugens dat er een 2ehands regeringsvliegtuig zou komen terwijl prins Bier al lang doende was om zijn certificaten voor de Boeing 737 bizjet van € 96 miljoen te halen… Alles voorgekookt boerenbedrog om een archaïsch instituut boven water te houden waarvan enkele profiteurs op onbeschaamde wijze dagelijks genieten.

Geen pretje!

Laatst bewerkt op 7 maanden geleden door ronald.dunki
Rieks
6 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Dat paleis in Mozambique was gewoon een rijtjesbungalow met links en rechts buren in eenzelfde behuizing. Wat een wansmaak. En waarom een tweede huis op 11 uur vliegen?! Ook in Zwitserland heb je privacy, maar wat minder zon, doch wel wat duurder.

ronald.dunki
7 maanden geleden

De cynische aanhef van de één na laatste paragraaf hierboven raakt een gevoelige snaar bij mij, na zo’n acht jaar in Argentinië : “… dat een baan als Koningin niet voortdurend een pretje is, kan iedereen zich voorstellen…”

Dat “niet voortdurend” heeft mogelijk betrekking op de weinige momenten waarop Maxima Zorreguieta – die thuis duidelijk de broek aan heeft – bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden, zwichtte voor de publieke opinie en een net begonnen “welverdiende vacantie in de zon” (naar schatting één van de vijf in een kalenderjaar) onderbrak om weer naar huis terug te keren. Dit terwijl Nederland door de Haagse vriendjes van haar vriendjes in de WEF en de VN/WHO geconfronteerd werd met de ene schandalige vrijheidsbeperking en intimidatie na de andere… Dat niet al haar verwende dochtertjes destijds spoorslags mee terug hoefden te komen naar het druilerige Nederland, maar er nog snel een leuke vacantie aan vastplakten, spreekt boekdelen: het ging om de slechte publiciteit van deze onscrupuleuze feestneuzen te keren, verder niets en daar draaide de behulpzame NOS wel weer een puntje aan.

Verder zorgt Maxima er meestal voor dat het leven weldegelijk een pretje is, zoals moge blijken uit één ander voorbeeld uit haar verwende bestaan toen zij, kort na haar huwelijk, een graag geziene vaste klant was in de duurste schoenen- en modewinkels in Milaan. Die regelmatige boodschappentripjes geschiedden uiteraard met gebruikmaking van de oude trouwe regerings-Fokker 50, hetgeen een goed bewaard geheim diende te blijven onder de bemanningen van MartinAir – maar die roddelen uiteraard ook graag.

Het is in die context best instructief om eens op de site van Flightaware te kijken waar de regerings Boeing 737 lange tijd aan de grond staat als de familie op (de zoveelste) vacantie is op 13.000 km. afstand in Villa la Angostura. Weest u niet verbaasd als dat San Carlos de Bariloche blijkt te zijn, waar een volledige cockpit- en cabinebemanning standby moet staan voor de grillen van prins Bier c.s. Die zit zelf zo graag op uw kosten achter de stuurknuppel maar kletst ondertussen vrolijk in de moreel corrupte D66-ideologie mee over klimaatverandering en digitale munten, waar hij en Maxima sowieso geen bal verstand van hebben.

Hoe het ook zij, Maxima werd nooit geplaagd door valse bescheidenheid en naarmate de pers ook bereid bleek om onwelgevallig nieuws over haar uitgebreide onroerend goed in Patagonië onder het kleed te vegen, groeide haar hubris gelijk met haar ego. Dat werd handig gestreeld bij bezoekjes aan haar globalistische ‘puppetmasters’ die haar maar wat graag voor hun karretje spanden, of het nu de hardline communist Antonio Guterres van de VN of Adolf Schwab uit Cologny betrof. Zij zegt q.q.levensgevaarlijke dingen over digitale paspoorten en -munten, maar heeft te weinig historische bagage en economische knowhow om zich te realiseren dat zij in feite de roeptoeter is voor een neo-Marxistische agenda waarvoor ons koningshuis ons cfm. de Grondwet zou dienen te behoeden! …

Als verwend Argentijns meiske zal zij niet vaak om de hoek van het comfortabele ouderlijke huis in B.A. hebben gekeken, maar op 2 kilometer daarvandaan bevindt zich de eerste ‘Villa Miseria’ onder en naast het viaduct waar de ‘PanAmericana’ snelweg begint. De arme stakkers die daar onder golfplaten en plastic zeiltjes leven weten niet eens wat een bankrekening is, laat staan digitale Pesos. Zij zijn al blij als zij een paar van die hardverdiede Pesos in handen kunnen krijgen om hun gezin ’s avonds een maaltijd voor te zetten en dat geldt voor het overgrote deel van de wereld…

Dat een aanzienlijk deel van Nederland, onder invloed van de globalistische agitatie van Maxima’s vriendjes, langzaam aan ook de kant van de ‘Villa Miseria’ opgaat deert haar niet, als de Nederlandse bevolking maar in de tang van de globalistische élite genomen kan worden… Want ‘wie zijn die mensen’ toch? Zij heeft alles wat haar hartje begeert en laat dagelijks haar ego kietelen, van Bali tot Den Haag, terwijl de NPO de koninklijke familie de hemel inprijst voor de goedgelovigen… Wiens tenen gaan niet 180° krom staan van zoveel egoïsme en zelfgenoegzaamheid?