Ongelooflijke stommiteit

D66 maakte zich inmiddels al compleet belachelijk met voorstellen om de democratie nog verder te ontmantelen, maar het kan altijd nog erger. Dat bewees Sjoerdsma, die als defensiewoordvoerder van de zwalkende partij optreedt, gisteravond met een onvoorstelbare stommiteit.

Dat Sjoerdsma enig politiek vernuft in zich heeft moest al worden uitgesloten nadat hij eerder op een misselijkmakende manier Johan Remkes zwart maakte. Maar nu gaat de man die meent ‘een missie te hebben gedraaid in Afghanistan’ maar in werkelijkheid de sufferd van dienst was op onze ambassade in Kabul, werkelijk af als een gieter. Mogelijk als gevolg van drankmisbruik; een andere verklaring is er niet.

Nadat een door Oekraïne afgeschoten raket per abuis op Pools grondgebied was neergekomen, reageerde de ‘defensiespecialist’ van D66 onmiddellijk met beschuldigingen op Twitter aan het adres van Rusland: ‘This heinous crime, this Russian rocket attack, must be condemned.’ Een defensiespecialist die een afgezwaaid projectiel meteen als een ‘Russische aanval’ bestempeld, moet verdacht worden van een ernstige geestelijke afwijking of op zijn minst van een zware psychose. Zet zo iemand in vredesnaam aan de oxazepam, want hij is een gevaar voor de vrede. Gelukkig had hij vanmorgen weer de tegenwoordigheid van geest om de tweet te verwijderen.

Het betrof hier overigens een S-300 luchtafweerraket van Russische makelij die ook onderdeel uitmaakt van het Oekraïense wapenarsenaal. Dat is op de beelden die de Poolse tv uitzond goed te zien. Het enkele feit dat zo’n raket op enkele kilometers van de Oekraïense grens met Polen terecht komt, vormt al een sterke aanwijzing dat het projectiel geen resultaat was van Russische activiteiten, maar van Oekraïense. Waarom zou dan een ‘defensiespecialist’ van D66, zonder de informatie van NAVO- en eigen defensiespecialisten af te wachten, direct een beschuldigende vinger wijzen in de richting van een land waarmee we momenteel toch al geen beste relatie onderhouden? Dat kan alleen als de man totaal geen idee heeft van de werkwijze van strijdkrachten en de complicaties die daarbij op kunnen treden. Om van diplomatieke consequenties nog maar niet te spreken, of de gevolgen voor de vrede en veiligheid van ons land.

Sjoerdsma is zelf levensgevaarlijk en mogelijk een drankorgel; hij moet onmiddellijk van het defensie dossier worden afgehaald. Hij is simpelweg een acuut gevaar voor de nationale veiligheid.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marcilex
1 jaar geleden

Sjoerd Sjoerdsma? SS?….zegt genoeg.

Tijl Uilenspiegel
1 jaar geleden

Een echte ouderwetse oorlogshitser. Iemand die zelf geen gevaar loopt om ooit gemobiliseerd te worden. Sowieso S5.

Maurits Campert
1 jaar geleden

Als dergelijke malloten onze zo mogelijk nog idiotere regering moeten blijven controleren zullen er begin 2023 helemaal geen PS verkiezingen zijn en ook heel veel jaren daarna geen verkiezingen meer nodig zijn in brandend (stralend…) Europa.

ronald.dunki
1 jaar geleden

Afghanistan veteraan Sjoerd – vermoedelijk afkomstig uit kringen van het ‘nurks mannenkoor’ – experimenteert, als ‘deskundoloog’, graag wat in de ‘patafysica’.

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door ronald.dunki