Bedonderd door D66

Gemeenten die onder druk van minister Jetten (D66, Klimaat en Energie) hun contract met energieleverancier Gazprom hebben opgezegd moeten volledig worden gecompenseerd volgens het CDA en de CU. De burgers zijn weer eens bedonderd door D66.

De gemeenten zijn ten onrechte op hoge kosten gejaagd, zeggen de twee partijen tegen de NOS. Jetten bepaalde in april dit jaar dat zo’n 300 gemeenten, scholen en waterschappen hun band met Gazprom moesten verbreken vanwege de Europese sancties die waren ingesteld tegen Rusland na de inval in Oekraïne. Gazprom is van oorsprong een Russisch staatsbedrijf. Vorige week bleek dat het opzeggen van die contracten absolute nonsens was. De gemeenten waren namelijk klant bij een Nederlandse dochteronderneming van het bedrijf, wat op zijn beurt weer onder een Duitse en inmiddels volledig genationaliseerde dochteronderneming van Gazprom viel. De plannen daarvoor waren al veel eerder bekend, maar onze Minister van Wensdromen en Utopieën wist kennelijk van niets, of hij slentert zo maar wat rond met een tasje – blij dat hij nu ook eens aan paps en mams kan vertellen ergens ‘baas’ van te zijn.

Intussen is de partijgenoot van deze minister er op Financiën in geslaagd om binnen een jaar de schatkist leeg te laten lopen. Dat wil zeggen; zij kreeg dat pas in de gaten toen ze drie maal de wereld was rondgevlogen in het ‘zalige vliegtuig’ van de ‘regeiring’. Het geld is op geraakt aan coronacompensatie (die niet nodig was), het milieu (al even grote nonsens), de vluchtelingenimport en reserveringen voor de gronddiefstal. Alle linkse feestjes zijn betaald en nu speelt de minister met de gedachte om de belastingen nog verder te verhogen, vooral op inkomsten ‘die niet door werk tot stand komen”. Daarbij denken we in eerste instantie uiteraard aan de grootse klapper: de pensioengerechtigden.

Het huishoudboekje van de staat kan morgen al op orde zijn: zet een alleenstaande, werkloze moeder met schoolgaande kinderen op die post en na slechts enkele uren heeft die de hele staatshuishouding al op orde. Die kan dat beter dan de freule van Beiroet tot Hagistan. Alleen is het dan wel afgelopen met de vliegreisjes en genderneutrale (goudkleurig sanitair) toiletten of vluchtelingenopvang. “Nood breekt wet en de overheid moet eens ophouden met het uitgeven van geld wat er niet is en bovendien ook niet van hen is”, dixit Beppie vanuit tweehoog achter.

Interne en externe veiligheid zijn een puinhoop, scholing en opleiding bevindt zich in een kritieke fase sinds de Mammoetwet en de zorg is tot op het bot uitgekleed; speelgoed voor de partijachterbannen die bij de verzekeraars zijn neergestreken. De overheid levert niet meer waarvoor zij is ingehuurd en laat de oren hangen naar NGO’s en directies van wereldwijd opererende conglomeraten. Kortom: naar partijen die geen politiek mandaat hebben, maar vooral eigenbelangen.

De minister heeft nu aangekondigd daar later nog eens naar te kijken, dus pas na de Provinciale verkiezingen. Met andere woorden: ze wéét dat ze de kluit staat te belazeren, maar probeert de verkiezingen nog te overleven.

Hoe dan ook: als het geld op is, vliegt D66 als eerste de laan uit. En anders helpen we ze wel een handje.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
10 maanden geleden

Is het erg onlogisch om aan te nemen dat dit ‘wanbeleid’ in feite een vooropgezet, kwaadaardig plan is om de economie te laten vastlopen? Gevaarlijke zeloten als Kaag en Jetten volgen daarin slechts hun globalistische marsorders van WEF, EU en VN zijde.
De rest van de samenzweerders in Rutte 4 niet minder.

Laatst bewerkt op 10 maanden geleden door ronald.dunki
J.Blaak
10 maanden geleden

Heel logisch, zonder financieel beleid gaat elke schatkist (groot of klein) leeg tot de bodem.
En het onbenul wat er nu in Den Haag de regie voert is met een gemiddeld IQ van 45 gewoon niet in staat hun daden te overdenken, noch te overzien.
Wezenloze misbaksels, reptielen zonder ziel of gevoel.
Tuig van de richel.

Buskens
10 maanden geleden
Antwoord aan  J.Blaak

Hersenloze fossielen! Zo noemen wij ze.

10 maanden geleden

Heer Nijhof, leest u: http://www.linkedin.com/posts/paul-quekel-3b35a3125_kaag-lijkt-knip-niet-snel-opnieuw-te-trekken-activity-6966732356837642240-H7ir/.

De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op! Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers. Met nu mevrouw S. Kaag als het ultieme negatieve voorbeeld. “Geen verse pleister voor de prijzenpijn”: https://lnkd.in/ep9F52iW.

M.v.g. Paul Quekel

Geen verse pleister voor prijzen pijn: https://lnkd.in/ep9F52iW wel toen deze mevrouw Kaag met naar verluidt 4 huizen, als Minister van Buitenlandse Zaken grote bedragen overmaakte naar de door haar gesteunde instituties en organisaties.

Citaat: Maar de minister van Financiën lijkt helemaal niet van plan om op korte termijn nog een keer de beurs te trekken. Kaag kijkt vooral naar wat het kabinet op lange termijn kan doen ’om de inkomens van mensen te verbeteren’. Wel zegt ze dat er op het ministerie van Financiën wordt gewerkt aan een ’aantal pakketjes, ook voor de mensen die het heel hard nodig hebben’. Of dat ook voor het lopende jaar is, houdt ze in het midden. Het gaat dan om eenmalige maatregelen. Ingewijden noemen het verlengen van de lagere belasting op energie, een van de maatregelen die voor dit jaar al is genomen.

Het leidt tot honende reacties van de oppositiepartijen. Volgens PVV-leider Wilders is het ’crimineel’ dat er de afgelopen maanden niet genoeg is gedaan: „Dit weten we al een half jaar.” PvdA-fractieleider Kuiken vindt dat het kabinet ’alles uit de kast moet trekken om deze ramp te voorkomen’. SP-leider Marijnissen foetert over de ’hele zomer onzichtbare’ minister Kaag: „Dit kabinet moet zich kapot schamen. Of beter nog: hun spullen pakken. Wat een drama.” Einde citaat.

En leest u ook over een ander groot probleem WATER: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6966730802550206464/
want daar zou deze mevrouw de knip voor moeten trekken en van de vele tientallen miljarden uit het “steunfonds” moeten gebruiken voor het ontzilten van zeewater en de rest voor oplossingen van de financiële noodtoestand in Nederland.
https://media-exp1.licdn.com/dms/image/sync/C4D27AQG-rZcBEs3tfA/articleshare-shrink_800/0/1669099614511?e=1669744800&v=beta&t=IskXCb6CKmO0ajenJgfBQ9w74qlxCp5bqwv77hdMcUA

Laatst bewerkt op 10 maanden geleden door Paul Quekel