Een doortrapte smeerbende

Er is in 2013, na de zwaarste aardbeving in Groningen, doelbewust meer gas opgepompt dan voor de leveringszekerheid nodig was en toenmalig Minister Kamp (VVD) heeft daar een ‘rotgevoel’ over. Het hele VVD66 milieu, klimaat en energietransitie beleid is één grote doortrapte smeerbende.

Toezichthouder SodM kwam in 2012 op eigen initiatief met een onderzoek en waarschuwde Kamp voor zwaardere bevingen. Bovendien zag het SodM een relatie tussen de hoogte van de gaswinning en de aardbevingen in de regio – inspecteur-generaal Jan de Jong van het SodM zei tegen Kamp dat hij “zo snel als realistisch mogelijk de gaswinning moest verlagen”. Maar Kamp deed dat niet. “Er was een heleboel informatie en die was niet met elkaar in overeenstemming”, zei Kamp vrijdag in Den Haag tijdens een van de verhoren door de parlementaire enquêtecommissie. Een waarschuwing van zijn enige ambtenaar met kennis van zaken (!!!), die erop wees dat productievermindering verstandig zou zijn zolang er onderzoek nodig was naar de bevingen in het gebied, leidde niet tot handelen van Kamp: “Ik kon geen onderbouwd besluit nemen als je niet weet wat de consequenties zijn.”

We halen”, zegt onafhankelijk lid van de Tweede Kamer Pieter Omtzigt in een programma bij Radio1, “per jaar 19 miljard kuub gas uit de grond: uit de Noordzee, de Waddenzee en Groningen. Maar daarvan verkopen we 17,5 miljard kuub aan het buitenland. Dus meer dan 90 procent van het gas dat we in Nederland gebruiken is al via een langjarig contract toegezegd aan het buitenland.” Omtzigt wil nu weten waar en door wie dat is bedacht en wie daarvoor verantwoordelijk is. Dat is mooi bedacht, maar dat gaat niemand vertellen; er zo zóveel mensen bij betrokken dat uiteindelijk niemand meer verantwoordelijk is. ‘Glas, plas en het wordt nog erger dan het al was‘ want dat is een van de moderne functies die zo’n enquêtecommissie heeft.

Van elk eenvoudig probleem wordt in dit land een ‘crisis’ gemaakt. Om dat te illustreren, neem ik even een zijsprongetje:

Let vooral op de woorden “wateroverlast ontstaan door de grote hoeveelheid neerslag van lokaal meer dan 80 mm regen binnen 24 uur.” Dat wordt verder opgeleukt door een foto van die wateroverlast en die foto’s worden steevast gemaakt op plekken waar het laatste stukje open grond al twintig jaar geleden is toegedekt met beton en asfalt. Ziedaar het ‘klimaatprobleem’: het volpompen van dit land met inwoners. Dat geldt ook voor de ‘droogte en warmte door klimaatverandering’. Het wordt niet warmer of droger: de gemiddelde leeftijd is fors toegenomen en oudere mensen hebben nu eenmaal sneller last van warmte of koude.

Het is niet de natuur die ons parten speelt en ons dwingt om maatregelen te nemen. Het is de politiek die in het verleden onvoldoende rekening heeft gehouden met het (overigens heel normale en stabiele) klimaat. Er is helemaal geen reden om aan energietransitie te doen, er is volop reden om iets aan de nadelen voor de Groningers te doen. De miljarden moeten dus niet naar het VVD66 speelgoed ‘klimaat’ of ‘energietransitie’ maar naar de burgers die door winstbejag de vernieling in zijn geholpen.

Als dat niet rap gebeurt komen er nog eens tribunalen van.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos bosschee
1 jaar geleden

Gas is geld van Dijselbloem moest er meer opgepompt worden, en nu zitten we dus in problemen. Dus Kamp en lulhannes Dijselbloem oppakken uit hun riante villa’s en dat dat inruilen voor een kamertje van de staat levenslang. Hiep hiep hoera.

Frank Beurskens
1 jaar geleden

Schandalig, wordt tijd dat het volk opstaat. Dat we dit allemaal maar zo pikken

1 jaar geleden

Om mijn commentaar, inzake het huidige artikel van de heer Nijhof, ook een paar feiten te voorzien, heb ik bijgaande link geplaatst, opdat U ook van de heer Pieter Omtzigt, te horen krijgt hoe ziek de huidige POLITIEKE SITUATIE, ook in de Europese Unie , is.

Ook ik heb al eerder geschreven dat de het politieke beleid ONHOUDBAAR blijkt , en, dat de minachting naar de burger inmiddels een hoogtepunt heeft bereikt, om maar niet te schrikken wat de gevolgen zijn. Drs Pieter Lakeman , econometrist ) heeft al duidelijk gemeld dat Rutte CS al veel bevoegdheden aan Brussel heeft overgedragen. ( En………dat is voor mij ondraaglijk )

Dat Nederland onverbiddelijk naar de “verdommenis” gaat bij een ongewijzigd beleid, is nu in de rubriek van de ” zekerheid” geplaatst.

Wie nu nog NIET begrijpt dat het ZEER ERNSTIG IS GESTELD MET NEDERLAND, heeft absoluut een ” verdovend middel geslikt “. Wie nu nog op de huidige coalitie stemt, is per definitie lid van de “vriendjes-politiek” en leeft kennelijk van de subsidies.

(218) Omtzigt is WOEST omdat er in het GEHEIM Nederlands gas is verkocht. ‘Er breekt MASSALE armoede uit!’ – YouTube

1 jaar geleden

De heer Nijhof schrijft ook het volgende:”Er is helemaal geen reden om aan energietransitie te doen, er is volop reden om iets aan de nadelen voor de Groningers te doen. De miljarden moeten dus niet naar het VVD66 speelgoed ‘klimaat’ of ‘energietransitie’ maar naar de burgers die door winstbejag de vernieling in zijn geholpen.””

Ik kan nu heel kort zijn in mijn commentaar. Door ziek opportunisme en door een zieke mentaliteit en door het negeren van taken waarvoor ook deze coalitie zich gesteld zag , heeft het parasiteren op de burger en de vriendjes-politiek een duidelijke zwaar stempel op het politieke beleid gezet.

We hebben dus NIET te maken met bewindslieden, maar met zakkenvullers eerste klas dewelke eigenlijk dezelfde eigenschappen bezit als een ” criminele organisatie””.

Dat het verspillende beleid en de minachting voor de burger een sfeer van “”stelen van de burger” heeft geleid en er toch nog een bepaald deel van de bevolking op die ” parasieten ” heeft gestemd , tekent de attitude van opportunistisch en parasitair denken, hetgeen men kan waarnemen bij ” bestuurders ” in ontwikkelingslanden en dictaturen.
Maar het tekent ook de ongelooflijke naïviteit van velen en de afhankelijkheid van subsidies.

Drs Geert Wilders van de PVV, zei het expliciet in de Tweede Kamer: “”Mark Rutte’s kliek is het morele- kompas geheel kwijt.”” Maar……. Naturam expellas furca tamen us-que recurret, ( Ook al wil men de natuur met een hooivork laten verdwijnen, de natuur komt altijd terug ) Het meest ergerlijk is dat er geen ” instrumenten “” aanwezig zijn die de huidige coalitie een “”schop kan verkopen””: Dr Pieter Omtzigt, Mr Dr Thierry Baudet en Mr Joost Eerdmans en Ir. Wybren van Haga ten spijt.
Mr Gideon van Meijeren FvD, had over Landverraad, gezien artikel 97 A van de grondwet………..Rutte lacht zich “”als psychopaat”” te barsten.