Blinde paniek

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), bekend van mondkapjes, moeilijke baarden, rare stikstof fetisjen en andere beledigingen aan het adres van het boerenverstand, heeft voor vandaag het Nationale Hitteplan in werking gesteld. Nieuwslezers en journalisten buitelen in blinde paniek over elkaar om ons duidelijk te maken dat de Aarde bezig is te verschroeien. Niks meer aan doen: gaat prima zo.

De beslissing om het Hitteplan te activeren wordt genomen door het RIVM na overleg met het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KNMI). Het KNMI heeft een groot aantal hittegolven uit het recente verleden geschrapt, zodat het nu lijkt alsof hittegolven een compleet nieuw fenomeen zijn, wat weer te wijten is aan ‘Klimaatverandering’. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om de illusie post te doen vatten, zoals met weerkaarten. Hieronder een plaatje uit 2003 (links), met daarnaast vergelijkbare temperaturen van 2021 (rechts). (Met dank aan Geenstijl) Zeg nu zelf: op het rechterplaatje is het toch veel warmer?

Waarom vinden we het nu zó warm en waarom wordt een instituut als het RIVM ingeschakeld? Dat is om de ambtelijke toppen en verantwoordelijke bewindslieden straks van een alibi te voorzien en om te voorkomen dat het gebruik maken van deze hoaxes (want dat zijn het) wordt bestraft. Ik heb het al vaker geprobeerd om uit te leggen, maar de processen van Neurenberg zijn het eerste en beste bewijs dat overheden die hun boekjes te buiten gaan, heel goed veroordeeld kunnen worden voor zo goed als misdadig beleid. En dat is dit ook: volksverlakkerij om andere belangen dan de onze of deze natie te dienen.

De journalistiek weet telkens ‘deskundigen’ te vinden, die zonder een spoor van ironie of emotie weten te vertellen dat “de ventilator aan moet, ’s morgens en ’s avonds ramen en deuren wijd open zetten en vooral veel drinken”. Alsof dat oeuvre een nouveté op het terrein van hitteverwerking is, waar een normaal mens nooit zelf op zou komen.

Dat jaarlijks honderdduizenden medelanders – in het bijzonder bewindslieden – ons land voor een aantal weken verruilen voor de ziedende hittes van Curaçao, Portugal of Spanje, komt bij niemand meer op. Als al die mafketels nu eens gewoon aan het werk gingen in een normale baan zonder subsidie? Of zeg ik dan wat geks?

Ik wens u allen het beste; kennelijk zijn we stervende…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Campert
1 jaar geleden

Mooi vergelijk 2003 naar nu…een onwelgevallige waarheid!

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Maurits Campert
1 jaar geleden

CITAAT UIT: http://www.sdnl.nl/sun.htm
Hoe de opwarming van de planeet te controleren

Hoe beschermen we de aarde tegen de hitte van de zon en het opwarmen van de aarde? Met een scherm bestaande uit een stilstaande plek in de ruimte die een wolk van kleine biologisch afbreekbare deeltjes vasthoudt die zich langzaam verspreidt als een scherm, dat geleidelijk zal worden weggeblazen met de zonnewind.

Het materiaal zal de straling van de zon wat verspreiden die naar de Aarde komt die maximaal 0,5 graad divergeert Ik heb het gekozen materiaal van zelfrijzende bloem gekozen. De straling zal iets geabsorbeerd en afgebogen worden en gedeeltelijk langs de aarde verdwijnen; dan kan de planeet niet meer opwarmen dan nodig is.

Uiteraard moet dit gebeuren via de Verenigde Naties en niet door een enkel land als de VS, China, Rusland of Noord-Korea. Regelmatig moet een nieuwe lading fijnstof worden gelanceerd, omdat het filteren van de zonnestraling geleidelijk aan zal afnemen.

Die stof, of (zelfreizend, met korte ‘ei’) zoals broodbakkersbloem, kan de verwarming net genoeg regelen en worden gecontroleerd. Een kleine inspanning samen met andere naties lost het probleem op. Veel goedkoper dan niets doen en orkanen hebben.

Een kennis van mij dacht dat mijn idee niet haalbaar zou zijn. Maar ik weet iets over straling en licht. De aarde wordt bestraald door de zon (een ster) ongeveer 150 miljoen kilometer verderop. De stralingsstraal van de zon heeft een maximale hoek van een halve graad, en is bijna planparallel. Wanneer de parallelle straling wordt verspreid met een meer diffuse straling in de ruimte op een stationaire plek, die is aangemaakt met een raket die geleidelijk aan de stof uitstrooit met een langzame cirkelbeweging, dat dan minder dan honderd procent van de huidige straling de aarde bereikt als gevolg van dat kegelvormige scherm voor de filtering.

Dit omdat een klein deel van de verstrooide straling de aarde zal passeren. Ergo, de warming-up kan worden gemanipuleerd en gestopt, maar lost het probleem van de CO2-uitstoot niet op.
Steeds weer moet een lading deeltjes worden gelanceerd om een gewenst verspreidingsniveau te behouden, zonder een negatief effect op de planeet. Dit, omdat de stof voor diffusie slechts actief zal zijn zolang het de lineaire straling van de zon kan veranderen. Het werkt zolang het zweeft in de ruimte tussen de zon en de aarde, en het zal altijd worden verwijderd met de zonnewind na een periode van tijd. Ofwel langs de aarde in de atmosfeer, of voor altijd langs de planeet in het universum. http://www.sdnl.nl/images/zon-aarde-zonnescherm-opwarming.jpg

Een vriend van mij maakte de opmerking dat ‘zelfrijzende’ bloem eigenlijk de naam van ‘zelfreizende’ bloem zou moeten krijgen, omdat de zonnewind dit bakkersingrediënt naar de aarde zal terugbrengen. Mogelijk door in de ruimte te klonteren tot een smakelijke vorm van ruimtecake, die uit de blauwe lucht kan vallen. Net zoals de Bijbel openbaarde, dat manna uit de hemel viel voor de Exodus van de Joden met hun omzwerving van 40 jaar in de woestijn. Wonderen in de wereld zijn duidelijk nog steeds aan de orde.

© Groeten,
 
R.M. Brockhus
Westkade 227, 1273 RJ Huizen, Nederland
Tel: +31-35-5268153
Mail: sdn@planet.nl   
Web: http://www.sdnl.nl