Wassen neus

De EU-lidstaten hebben een politiek akkoord bereikt over een invoerverbod van Russische aardolie die over zee wordt aangevoerd. De boycot op tankerolie gaat aan het einde van dit jaar in. Een korte blik over het wereldnieuws maakt duidelijk dat de olieboycot een enorme wassen neus is.

De ‘sancties’ tegen Rusland lijken belangrijk te zijn voor de heersende elites in Europa. Of dat iets te maken heeft met de gas- en oliereserves die Oekraïne onder de grond heeft, zullen we op korte termijn niet te weten komen. Vast staat wel dat de zoon van de Amerikaanse president Biden zich in lucratieve handeltjes bevindt en veel geld binnenhaalt met ‘adviezen’ op het terrein van energie en milieu namens het familiebedrijf van de Bidens. Zo bezien is er, tenminste voor de Amerikanen, veel voordeel te halen uit de proxyoorlog op Oekraïense bodem; de Donbas regio bevat veel schaliegas waar ook Shell wel interesse in heeft.

Ik durf er wel wat onder te verwedden dat de Russische olie straks uit India komt en dat is volgens bovenstaande tweet ronduit geraffineerd, al gaat het daarin meer over de raffinage van de olie zelf. Het blijft overigens merkwaardig dat we wel zonder scrupules olie importeren uit schurkenstaten zoals Saoedi Arabië of andere landen waar de mensenrechten net zoveel waard zijn als een velletje WC-papier.

Vast staat wel weer dat de EU-olieboycot een gigantische wassen neus is; het veroorzaakt een aantal aardige fotomomenten, maar de gemiddelde burger schiet er geen bal mee op. Met die hele EU trouwens niet. Het resultaat is dat we recordprijzen betalen (voor + 70% belastingen overigens) als gevolg van idiote internationale politiek die de wereld alleen maar onveiliger maakt en een handjevol investeerders veel teveel geld oplevert.

Dat herverdelen van geld op doorzichtige wijze door Brusselse ambtenaren zou eens moeten stoppen. Het is tijd voor recht-voor-z’n-raap politiek zonder fratsen.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 maanden geleden

Mr Gudo van Moerkom, Oud directeur van de ANWB, zei, in een interview: “”Als het om geld gaat, worden ALLE PRINCIPES VLOEIBAAR.””

Ook het principe ” dat we niet van schurkenstaten olie moeten betrekken” , zal als sneeuw voor de zon verdwijnen als de nood in het westen hoog wordt.

Dat India nu de olie uit Rusland, in grote hoeveelheden, aankoopt en dat de raffinage- fabrieken in India ” overuren maken”….. ook Nederland de olie uit India zal kopen…….. !!!!

Dat de olieboycot een “wassen neus is”, was zeker te verwachten, in Brussel en Den Haag hebben “ZE” een grote mond, maar……… het blijkt toch overal gewoon “Business as usual “, net zoals Jim Marss in zijn boek schrijft, ” Regeren vanuit het Duister”, op bladzijde 180 staat, dat, hoe ” Standard Oil of New Jersey in 1942 via Zwitserland brandstof naar Duitsland transporteerde.

Dat de bevolking alwéér op grove wijze wordt belazerd, blijkt aldus, dat principes in het westen eigenlijk niet te bestaan.
In het jaarverslag van de Nederlandse- Arbeidsinspectie gaat lijnrecht in het akkoord van Rutte IV, dat meegaat met de initiatieven van de Europese Commissie en juist mikt op méér immigratie, met name buiten de EU.
We zien ook bij immigratie, dat de ” Braafpraterij” van Rutte gewoon een “”WASSEN NEUS IS.”” Dat 77% van de Nederlanders vindt dat ” bestuurders” , de coalitie, te veel met zichzelf bezig is, dan problemen oplossen……….. en problemen oplossen kunnen ze niet, en, de zogenaamde oplossingen is een wassen neus van het ONVERMOGEN.

Dat……”””Dat herverdelen van geld op doorzichtige wijze door Brusselse ambtenaren zou eens moeten stoppen””………. ( aldus de heer Nijhof ) is op zich juist, maar…… ik denk……… “dat het een “Wishful Thinking is”, omdat de “”wassen neus” als Politiek beleid wordt gehanteerd, en de Realiteitszin én in Brussel én in Nederland, volledig ontbreekt. Helaas zijn mijn invectieven ……. bijna uitgeput.,

9 maanden geleden

Geachte heer Nijhof, ter info over nog meer wassen nuezen, m.v.g. Paul Quekel

Geachte heer Besteman, n.a.v. uw artikel 31 mei 2022 “Boycot jaagt Gasprijs op” en artikel “VOLGENDE STAP ESCALATIE” in Dagblad de Telegraaf.
http://www.telegraaf.nl/financieel/998634599/roep-om-gronings-gas-na-boycot-poetin-extreme-prijsstijgingen-dreigen
ONS ADVIES van maanden terug: Stop per direct met het importeren van Kolen, Gas en Olie uit Rusland.
Pomp weer veel gas op in Groningen en betaal een volledige compensatie aan alle personen in Groningen met beschadigde huizen voor de herbouw van hun huizen aardbeving proof en verstevig alle Groningse huizen. Of bouw nieuwe steden en dorpen in het NOORDEN. Besteedt verplicht 100% van alle winsten (sluit de SHELL en NAM hiervan uit), van deze aardgas opbrengsten voor Groningen en het Noorden van Nederland, zoals nieuwe infrastructuur, (wegen, spoorwegen, bruggen, viaducten) en bouw nieuwe woonwijken in de ontsloten gebieden. 
 
VRAAG: Waarom betalen wij als burgers van Nederland nu in 2022 al meer dan 2.50 euro per kuub aardgas en de prijsstijgingen zijn nog niet ten einde. Een decennia lang een GAS debacle ingezet door Joop den Uyl, PvdA die ons aardgas verkwanselde aan Italië voor 1,7 eurocent per kuub en door Wim Kok, PvdA die ons aardgas versjacherde voor 4,5 eurocent aan Oost-Europese landen. In1996 hebben wij nog een brief gestuurd naar minister-president Wim Kok om ons gas in de Nederlandse grond te laten zitten, totdat wij als inwoners en bedrijven het zelf nodig hebben, zie hieronder.
 
Hoeveel eenvoudiger was nu de energie transitie geweest! Zie http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm even door scrollen. Er werd niet geluisterd en dit beleid werd gecontinueerd door alle opvolgers, die nooit hebben ingegrepen voor een beter GAS BELEID. Incompetent beleid met zeer ernstige gevolgen, die zichtbaar zijn in Groningen en onze portemonnee. 

En mede door de verkoop van onze nutsbedrijven aan buitenlandse energiereuzen met privatiseringen en marktwerkingen, betalen we nu de hoofdprijzen voor onze energie voorzieningen. Kijkt maar naar Radar hoe dat nu voor Nederlandse burgers uitpakt.
M.v.g. Paul Quekel
Waalwijk
CC Politiek e.a.
TER INFO: Dank u voor uw artikel https://fd.nl/bedrijfsleven/1436447/-lbe2cagiVKdv? Gaskraan open en Groningers compenseren? ‘De wereld is niet zo maakbaar als we willen’
Bron Financieel Dagblad.
 
Zie mijn antwoord op http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6926822618079608832/ en leest u: DE WERELD WAS WEL MAAKBAAR.
 
M.v.g. Paul Quekel
 
BCC Voorzitters, politici, journalisten, hoogleraren, redacties, e.a.

Wanneer de dik betaalde hotemetoten hun verantwoordingen hadden genomen. Zoals Wim Kok, leest u onze brief uit 1996 aan hem en daarna werden deze verzoeken ook vaak aan zijn opvolgers en Tweede Kamerleden gestuurd, zie ook mijn columns UTOPIE, ILLUSIE, DE BERUSTING en MILIEU op: http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm

mgjb
9 maanden geleden

Ton
Goed dat je het hier aan de kaak stelt. In tegenstelling tot gas kun je olie gewoon in een tanker stoppen en vervoeren. Altijd verkoopbaar als de prijs goed is. In het land waar het gekocht wordt kunnen ze de olie weer omkatten tot crude van hunzelf of raffineren en de producten gebruiken en/of verkopen.

Als ze in Urk vis kunnen omkatten naar een duurdere soort, dan is dat voor olie nog veel simpeler. Hooguit wordt zo’n land dwarsgezeten door de USA in de bank transacties maar ook dat is te omzeilen. Biden stopt alle fossiel in de US en koopt geen Russische crude meer maar gaat wel shoppen in Venezuela en het Midden-Oosten.

Zijn wij nu zo slim of zijn de Nederlandse (westerse) politici en journalisten zo dom. Ik zet in op het eerste. Tenzij de laatstgenoemden liegen, iets dat niet geheel uit te sluiten valt.

En maar kankeren op Orban. Eigenlijk wilden ze dat hij economisch zelfmoord zou plegen door geen Russische olie meer te nemen. Maar dan zou Duitsland ook de ballen moeten hebben om de gasimporten stop te zetten. Dat zou veel problemen aan het licht brengen….

Gelukkig gaat mannetje Jetten het allemaal regelen, ga dus maar rustig slapen.

We gaan er gewoon allemaal aan, ons goede leven zal geheel ontregeld worden door gebrek aan energie, daardoor gebrek aan voedsel en verdienkracht, en het printen van geld komt ook ten einde en de keuze is dan doordrukken en hyperinflatie of rente omhoog bij de centrale banken en de helft van de naties gaat bankroet.

In beide gevallen krijg je (burger)oorlogen. En dan heb ik het nog niet eens over de massamigratie waar ik niks van mag zeggen door de woke politici en kranten.

Tegen die tijd zal er wel een Jetten of Hugo opstaan en zeggen ‘we gaan een app introduceren en dan komt alles goed’. En een OMT gaat het allemaal regelen.

Als je denkt dat ik cynisch ben geworden dan klopt dat 100%.

Laatst bewerkt op 9 maanden geleden door Ton Nijhof