Herdenking

Vandaag: op 4 mei, herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In alle gemeenten in Nederland zijn vanavond herdenkingen bij een plaatselijk oorlogsmonument.

IIn veel toespraken zullen de termen fascisme, nazisme, seksisme, homofobie, islamofobie, xenofobie en genderfobie veelvuldig worden gebezigd en iedereen zal zich uitputten in waarschuwingen dat we momenteel “het beest in de bek kijken”. Dat kan kloppen. De NCTV bespioneerd inmiddels politieke partijen en de persvrijheid is gierend achteruit gehold. Maar vanavond hoort het niet te gaan over wie op dit moment het meeste deugt. Het moet erom gaan dat we een gekozen overheid niet nog eens in staat stellen een democratie in minder dan geen tijd om te vormen tot een (inter-) Nationaal-Socialistische dictatuur.

Persvrijheid

Bij de teleurstellende achteruitgang van de persvrijheid in ons land, staan politic in de rij om te verklaren dat het allemaal de schuld is van ‘de mense’ die journalisten aanvallen of van politici als Wilders die de pers onomwonden  ‘tuig van de richel’ noemen.

Maar de onderzoekers wijzen echter op andere, waarschijnlijk veel belangrijker zaken die de vrije nieuwsgaring in de weg staan: “De overheid biedt al jaren niet meer de wettelijk vereiste toegang tot officiële documentatie. In de meeste gevallen kwam de door journalisten gevraagde documentatie te laat, was onjuist of onvolledig”. En over de geschreven pers: “Van oudsher was het pluriformiteitsniveau van de Nederlandse media hoog. De toenemende mediaconcentratie baart zorgen. Twee mediabedrijven bezitten de overgrote meerderheid van de kranten”. In een fatsoenlijk land worden dergelijke concentraties onmiddellijk gedwongen op te splitsen, omdat het gevaar van collusie (heimelijke samenwerking) onafhankelijke journalistiek in de weg staat.

NPO

Als onze overheid niet de wettelijk vereiste toegang geeft tot documenten, staat te liegen alsof het gedrukt staat, in de Kamer de kluit belazerd, dan behoren politici als de bovenstaande Jan Paternotte niet in koor te liegen met het Kabinet, maar als een bok op de haverzak springen op de plek waar dat moet: in de Tweede Kamer. Overigens is D66 is niet vies van beïnvloeding: zie slechts de documentaire over Kaag of de aantijgingen van Sjoerdsma jegens de formateur.

En dan hebben we het nog niet over de ‘onafhankelijkheid’ van de NPO: nagenoeg volledig afhankelijk van overheidssubsidie en dus gaarne bereid het heersende overheidsnarratief uit te dragen omdat anders de inkomsten wegvallen. Pure indoctrinatie dus en van vrije nieuwsgaring of objectieve verslaggeving is dan ook absoluut geen enkele sprake bij deze club.

Laten we daar vanavond ook eens aan denken. Zo best staan we er namelijk helemaal niet voor in dit land.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J.Blaak
1 jaar geleden

Mee eens.
Kan nog net berichtje doen voor ik samen met mijn vrouw twee minuten stil sta bij de gevallenen.
Gewoon samen tv uit, ik hoef de schijnheilen niet te zien.
Alle boven ons gestelde hebben overal lak aan, volk en landverraders.
Hun smerige smoelen bederven het moment. ik hou op twee minuten stil……