Palestijnen kiezen weer de foute kant

Wat is momenteel de grootste ramp die zich afspeelt in de wereld, volgens de Palestijnen? Hint: het heeft iets met Oekraïne te maken.

Denk u wellicht de duizenden Oekraïense burgerslachtoffers, de hongersnood, de verwoestingen of de miljoenen Oekraïense vluchtelingen? Fout gedacht. In een artikel van het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit – Al-Hayat Al-Jadida – wordt gesteld dat de ergste ramp is dat Israël woningen zal bouwen om Joods-Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Letterlijk schreef het officiële dagblad op 2 maart jl.:

De Wereld Zionisten Organisatie heeft aangekondigd dat het de voorbereidingen in gang heeft gezet om 1.000 wooneenheden te bouwen in nederzettingen om vluchtende Joden uit de Oekraïne op te vangen. …. Een ramp voor de één [voor Oekraïners] leidt tot een nog grotere ramp voor anderen [Palestijnen].”

Hieruit blijkt dat ten eerste dat het slachtoffer-denken van de Palestijnen werkelijk buiten elke proportie is; om Joodse woningbouw veel erger te vinden dan wat zich nu in de Oekraïne afspeelt. Ten tweede blijkt nogmaals dat de Palestijnen heel Israël als een nederzetting zien, die moet verdwijnen (zie bijvoorbeeld de officiële Palestijnse televisie). Want de genoemde woningen zijn helemaal niet gepland op de Westbank. Dit Palestijnse ontkennen van het bestaansrecht van Israël is dé reden waarom vrede onbereikbaar blijft.

Foute kant

Wat verder opvalt rond Oekraïne en de Palestijnen, is dat de Palestijnen weer voor de foute partij kiezen. In tegenstelling tot de overgrote meerderheid in de wereld, heeft de Palestijnse Autoriteit geweigerd om Rusland te veroordelen voor de inval in Oekraïne. Ahmed Majdalani, lid van het Uitvoerende Comité van de PLO verklaarde op 7 maart jl.:

De aanhoudende oorlog in Oekraïne is een internationaal conflict dat geen positieve gevolgen heeft voor de Palestijnse zaak. De aandacht van de wereld is nu gevestigd op de crisis, terwijl de Palestijnse zaak naar de achtergrond is verplaatst. …. De aanhoudende oorlog is een internationale kwestie die gericht is op het vestigen van een nieuwe wereldorde. Wij zijn daar geen partij in. Waarom zouden we partij moeten kiezen? We nemen gewoon een positief neutraal standpunt in.”

Weer valt op dat de focus ligt op de eigen situatie. Van het veroordelen van een afschuwelijke, ongerechtvaardigde en volstrekt immorele oorlog of van empathie met de slachtoffers is geen sprake. De Palestijnse Autoriteit kiest dus officieel geen partij.

De Palestijnse terreurorganisatie Hamas – waar de meerderheid van de Palestijnen op stemde – staat volledig achter Poetin. Hetzelfde geldt voor veel Palestijnen en hun aanhangers in het Westen.  Vergelijk dat met de reactie van Israël: het heeft Rusland veroordeeld bij de stemming op 2 maart in de Verenigde Naties. Israël biedt ruime opvang van Oekraïense vluchtelingen (Joods en niet-Joods) – ruimer dan Nederland – met de mogelijkheid voor de Joodse vluchtelingen om burger van Israël te worden. En Israël verstrekt uitgebreid humanitaire hulp, zoals een compleet veldhospitaal.

Zoals altijd

De Palestijnen kiezen door hun extremisme altijd verkeerd. Dat begon met hun eerste leider, de beruchte grootmoefti van Jeruzalem Al-Hoesseini. Hij koos voor de nazi’s. Hij pleegde met hen oorlogsmisdaden tegen de Joden. Ook steunden de Palestijnen de moordzuchtige dictator Saddam Hoessein. Dit deden zij zelfs met zijn immorele oorlog tegen Koeweit in 1991. De Palestijnse Autoriteit is momenteel bezig zijn banden met de Syrische dictator Assad te herstellen, die zijn eigen bevolking bombardeert. En de Palestijnen richten zich steeds meer op het moslimfundamentalistische Iran, dat ook al de eigen bevolking afschuwelijk onderdrukt.

De Palestijnen hebben zich daarentegen juist afgekeerd van de gematigde Arabische landen die de Abraham akkoorden met Israël ondertekenden.

Isolement

De Palestijnen zijn zichzelf met dit extremisme steeds verder aan het isoleren. Zelfs de Europese Unie – die lang bondgenoot is gebleven – neemt nu geleidelijk meer afstand. De Europese betalingen aan diverse Palestijnse organisaties en de financiering van Palestijnse schoolboeken zijn het afgelopen jaar opgeschort. In beide gevallen was dit vanwege hun verheerlijking van geweld en terreur tegen Joden.

En in een tot voor kort ondenkbare stap verbood Frankrijk deze maand twee Franse pro-Palestijnse bewegingen. Frankrijk kent veel antisemitisme. Deze organisaties droegen daar volgens de Franse regering aan bij met hun “oproepen tot haat, discriminatie en geweld.”

Laten we hopen dat de Palestijnen gaan inzien dat hun extremisme een doodlopende weg is. Want alleen dan wordt vrede mogelijk.

Palestijnse pro Putin demonstratie in Bethlehem

**********

Likoed Nederland


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties