Russen met lef

Nederland heeft 100 scherpschuttersgeweren, 3000 helmen, 2000 scherfvesten en 30.000 kogels aan Oekraïne geleverd. En een rolletje drop voor de motivatie. De kans dat de Russen daarna nog het lef hebben Oekraïne binnen te vallen, moet daarmee worden afgewaardeerd tot ‘0’. Of toch niet?

Onze eigen Schwarzenegger, voorzien van dameshanden en twee linkerbenen, liep eergisteravond voortijdig uit een prietpraatprogramma van de NPO. Volgens de premier zelf was dat vanwege de situatie rond Oekraïne waardoor hij de laatste anderhalve minuut van de VVD-reclameshow (van o.a. uw belastinggeld) niet meer kon uitzitten. Hij moest meteen weg, in het bijzonder om de wereld te redden van de ondergang. Klaarblijkelijk was de situatie in slechts een krap uurtje zodanig veranderd dat we als natie in acuut gevaar verkeerden. Een zeldzaam doorzichtig vertoon van propaganda, tekenend voor het snelle verval van staatsmanschap in ons land, voor zoveel we dat na de afgang in Kabul al niet in de gaten hadden. Een van de dienstdoende Minister zat tijdens de val van die stad in de bioscoop en de ander zat aan de dis met een stelletje communisten over een machtsgreep te dagdromen.

Wanneer landen zomaar bij elkaar naar binnen rijden (of op welke manier dan ook) om lappen grond te bezetten en tot eigendom te verklaren, dan kan de internationale gemeenschap die schending van soevereiniteit niet accepteren. Zouden ze dat wel doen dan is het hek van de dam en kan Putin eigenlijk ook wel meteen doorrijden naar Den Haag. Er zijn regels opgesteld omtrent het handelen wat die protesterende landen dan kunnen doen, in het bijzonder het land wat voor een deel onder de voet werd gelopen. De eerste regel is in ieder geval dat geweld niet met geweld wordt beantwoord. Hoe die regels verder in elkaar zitten: ik heb weinig verstand van het internationaal recht en internationale verdragen. Daar kunnen Brantz of Dunki vast wel wat meer van vertellen.

Maar het is natuurlijk wel gek dat Rusland, als soevereiniteit schendende natie, nog steeds deel uitmaakt van de Veiligheidsraad van de VN en daar momenteel nog voorzitter van is ook. Daar horen we dan weer niemand over. We zien alleen een zogenaamd zorgelijke premier op TV, die zojuist een verkiezingspraatje heeft gehouden met het oog op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Als de situatie bedreigend was geweest voor de veiligheid van dit land en haar burgers, dan zou een béétje staatsman zich hebben verontschuldigd voor een Tv-optreden en zich bezig hebben gehouden met de belangen van de natie.

Dat is niet gebeurd en dat is zorgelijker dan de situatie in Oekraïne.


Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op Sta-Pal / OSL-StaVast.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
1 jaar geleden

Alexander zal wel gebeld hebben dat ie direct naar huis moet komen. Tja dan is de keuze snel gemaakt. Over domheid gesproken; degenen die achter deze Pinokkio aanlopen krijgen ezelsoren en een staart en dat zullen niet de Russen zijn.

1 jaar geleden

Tjonge , de heer Nijhof vindt dat Mark Rutte in het ‘’ kletskousen-programma ‘’ van de NPO, een VVD-reclame- show maakte . Dat is niet alleen scherp opgemerkt, het is het noemen van een symptoom der zonderlingen die eenvoudig van geest zijn . Immers.Voor de bühne Een ‘’Schwarzenegger ’’ gedrag vertonen is per definitie indruk te willen maken hoe belangrijk hij is en dat het weglopen uit het programma moet ‘’aantonen, dat zijn onmisbaarheid een feit aantoont . Nu, het gaat gewoon om de BOEL te belazeren en we weten dat een psychopaat onberekenbaar is en zijn charme wil uitstralen maar geen verantwoordelijkheid neemt . Genoemde houding is gewoon een compensatie van een ziek mens ook al lijkt het niet zo. Alleen armen van geest lopen in die val en het theatrale van Mark Rutte lag er te dik boven op. En dat heeft de heer Nijhof van Sta-pal, ( ik had niet anders verwacht) zeer professioneel gezien . Ga ook maar eens luisteren wat Vanderhofstad uit België , uit naam van de Europese Unie, ons iets wil zeggen. …….. het is dezelfde kletskousen praat als dat van Mark Rutte. Niets zeggende domheid van iemand die op ‘’wolken’’ leeft . We weten nu allen wat Pseudologia fantastica betekent …….. nu dat is het.

Maurits Campert
1 jaar geleden

Geestige maar gelijk ook trieste analyse.

r dunki
1 jaar geleden

Ton, de gouden regel in het (internationaal) recht is dat ‘ de wet bestaat om verkracht te worden’. Vraag maar aan Rutte.