Prikbord nr 815

Sinds overheden en economische factoren toch invloed blijken te hebben op het vertrouwen in cryptovaluta, hebben veel tijdelijke bezitters al grote sommen ‘geld’ verloren. Doch ze hadden zich al eerder kunnen afvragen of ‘mining’ niet een vorm is van bijdrukken, net als de ECB, maar dan van virtuele valuta. Anders gezegd: waar verdienen de miners met hun peperdure computercentra hun geld mee? Inderdaad; met toegepaste psychologie en de hebzucht van mensen die (veel) geld willen verdienen zonder ervoor te werken. En dat zijn er zo veel, dat miljoenen slachtoffers nodig zijn om een paar manipulators heel rijk te maken.

Dordrecht-1

Hoe de overheid onbeschaamd probeert haar burgers buiten spel te zetten, is weer eens zichtbaar in Dordrecht. Naar verluidt moeten daar de geplande locaties voor het ‘tijdelijk’ onderbrengen van statushouders geheim blijven, om protesten te voorkomen. Of is het om te vermijden dat Nederlandse woningzoekenden vooraf naar de rechter gaan met de vraag waarom voor hen het bestemmingsplan niet kan worden gewijzigd?

Dordrecht-2

Na eerdere schandalen o.a. met illegaal pensioen in Tilburg, blijkt er weer een gemeente belastinggeld ‘onjuist’ te besteden. In Dordrecht mogen raadsleden op reis (ook in het buitenland) hun partner meenemen. De eerste vraag is wat een raadslid van Dordrecht daar te zoeken heeft? En vervolgens wat de rol van die partner dan is? Moet over die verspillingen echt nog vergaderd worden?

Inclusiviteit

Linkse inclusiviteit betekent dat je mensen die kritiek hebben of een eigen mening, discrimineert en buitensluit. Wellicht uit angst voor ‘inclusieve’ activisten?

Klantenservice

Een grote bank met een hufterig management weet al 40-50 jaar lang hoe het vermogen van een privé-cliënt is ontstaan, tenzij men alle stukken ouder dan 7 jaar heeft weggesmeten. Desondanks moet de cliënt die een financieel (belasting)archief slecht 5 jaar moet bewaren, verantwoording afleggen. Neen, niet aan de belastingdienst, maar aan de bank die in het verleden in de fout is gegaan met grote criminelen. Omdat hij op deze schending van zijn privacy niet reageert, zelfs niet terugbelt gezien de ervaring dat klantenservices van banken vaak niet bereikbaar zijn en deze bovendien niets te maken hebben met zijn vermogenssituatie (ook bij banken wordt gelekt). Krijgt hij vervolgens een dreigbrief waarin de bank bevestigt dat zij zelf die meldingsplicht hebben en niet de cliënt, maar desondanks de bankpas zal worden geblokkeerd en het vermogen worden bevroren. Tenzij hij het opgegeven nummer belt en, inderdaad, na lang wachten de … klantenservice! Terreur van de bank of van de belastingdienst die ook al ruim 40 jaar de aangiften ontvangt?

Kunstschandaal

Naar verluidt kost de aankoop van een Rembrandt de samenleving € 175 miljoen(!) euro. En dan hebben we de kosten van tussenpersonen, reisjes, taxateurs, verzekering e.d. nog niet meegerekend. Dit land is knettergek, omdat met de moderne fotografie onberispelijke afbeeldingen mogelijk zijn en dat geld beter besteed had kunnen worden aan kinderen met een zeldzame aandoening, waarvoor alleen dure medicijnen effectief zijn. Doch het werkelijke schandaal is dat onze kunstsector zich in een ivoren toren bevindt, waar hun verheven emoties door de domme burger moeten worden betaald, want kunst is heilig zoals zichtbaar wordt bij dergelijke aankopen en bij de verbouwing van musea.

Prikschandaal

2000 extra mensen voor een boosterprik op zaterdag bij de GGD Midden-Nederland en de Veiligheidsregio kan het niet aan??? Dat zijn 1000 auto’s in 5 uren = gemiddeld 200 per uur. Indien daarvoor een GGD moet stoppen met prikken, dan kan het betaald voetbal wel helemaal stoppen. Want als straks het priktempo omhoog moet, komen dan alle lege ov-bussen die nu op belastinggeld rondrijden, de mensen ophalen en thuisbrengen? Of is er een andere reden; namelijk dat Den Haag voor joker staat, omdat een GGD-regio wel gezond verstand blijkt te hebben!

Stage

Een school wordt ervoor betaald om onderwijs aan te bieden. Als tot die opleiding een verplichte stage behoort, dan is dit een verantwoordelijkheid van de school. Met name, omdat de kwaliteit van die stageplekken in het verleden (veel) te wensen overliet. Doch het ministerie keek gewoon de andere kant op; zelfs als er mogelijk sprake was van belangenverstrengeling. Nu de werkgevers eisen stellen aan een stagiair(e), zodat ze serieus werk kunnen aanbieden, beginnen de problemen. Want de school dreigt v.w.b. de aangeboden kwaliteit door de mand te vallen. Daarom moeten de regels snel worden aangepast: of de school biedt een stage aan waarin iets kan/moeten worden (aan)geleerd of de leerling krijgt gewoon les van docenten met praktijkervaring.

Uitzetting

Waarom uitzetting van illegalen en uitgeprocedeerden niet mogelijk zou zijn, is een raadsel. Het weigeren van een Corona-test moet uiteraard leiden tot quarantaine. Na 10 dagen geen klachten: op transport naar het land van herkomst waar wederom quarantaine wacht. Na 10 dagen wel klachten: eveneens quarantaine en medisch onderzoek. Heeft de arts een zwijgplicht, dan moet de belanghebbende die opheffen. Zo niet, dan mag worden aangenomen dat er géén sprake is van Corona-besmetting. De slappe houding op het gebied van immigratie en uitzetting heeft er al toe geleid dat we voor hotelkamers moeten betalen én voor louche advocaten.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joost
1 jaar geleden

Wat een troep zit er in beide slaapkamers. Ik denk dat ik er in het verleden maximaal 10 als werknemer zou hebben.

1 jaar geleden

“”“Waarom uitzetting van illegalen en uitgeprocedeerden niet mogelijk zou zijn, is een raadsel. Het weigeren van een Corona-test moet uiteraard leiden tot quarantaine. Na 10 dagen geen klachten: op transport naar het land van herkomst waar wederom quarantaine wacht”””. Aldus de heer Dorrestijn.

Ik vraag mij óók af waarom het uitzetten van illegalen zo moeilijk is.
Dat is NATUURLIJK niet moeilijk………. maar Staatssecretaris ” Broekers- Knol ( VVD) is té incompetent en te arm van geest om ook de belangen van NEDERLAND te behartigen.
Daarnaast is Rutte ” heel blij” zoals Broekers – Knol dat doet, omdat het ook past binnen beleid van de coalitie van Groen Links, CDA, D-66 en VVD. Zo blijft er een politieke cohesie om “verder met een nieuwe “regering” te kunnen gaan en Rutte de macht kan behouden. Mark Rutte is “pluche’s verslaafd”.

Maar…… de belangen van Nederland en vooral de overlast, dewelke de asielzoekers en illegalen veroorzaken, komt op het bord van de burger…… en daar heeft de gehele coalitie werkelijk “”SCHIJT” aan. En….. de kosten dan……..die rijzen de pan uit.

Het wordt dan ook de “” hoogste tijd dat het schuim van Rutte”” ophoepelt” en de burger ook zijn rechten terug krijgt. Maar……. zolang het VVD electoraat RUTTE BLIJFT STEUNEN en dat slechts hun opportunistische attitude, alleen hun salaris en hun mogelijke uitzonderingspositie verdedigen én Rutte kwistig met de belastingcenten omspringt in die richting. van zijn ” electoraat”, zal er niets worden gewijzigd en de PVV als ook het Forum voor Democratie gewoon wordt uitsloten van regeringsdeelname en dus in een ” cordon sanitair” worden gedumpt…….. “. !!

Wie regelmatig de “Kamerdebatten” volgt, moet constateren dat het intellectuele niveau zo “lamentabel” is, dat het verstand “gecoaguleerd” wordt van ergernis.