Marijn Poels: Headwind ’21

Marijn Poels heeft een nieuwe documentaire uitgebracht op Youtube: ‘Headwind ’21’. De film zoomt in op de term ‘Greenwashing’. Dat is zoiets als witwassen, maar dan met groene subsidies. Charlef Brantz schreef er vandaag al een artikel over.

De voormalige Londense bankier Alexander Pohl werkte jarenlang voor een van ’s werelds meest ‘groene’ banken. Idealistisch gedreven financierde hij grote wind- en zonneparken en was er oprecht van overtuigd dat hij de wereld op die manier een betere plek maakte.

Geleidelijk aan werd hij ’s morgens wakker met de gedachte dat het huidige ‘groene beleid’ een tot op het bot corrupt systeem is. Hij stopte al snel met het zogenaamde ‘groene’ bankieren en emigreerde met zijn gezin naar zijn kleine bosparadijs in het afgelegen noorden van Zweden. De droom was om terug te keren naar de natuur, een eco-boerderij te beginnen en zoveel mogelijk afstand te scheppen tussen zijn familie en de industrialisatie van de natuur.

Tot….. Het moment dat aan de poort van zijn eigen kleine paradijs een windmolenpark werd gepland.

Documentairemaker Poels en Alexander Pohl gaan samen op reis…. om vragen te stellen en de groene kunsten te ontrafelen …Marijn Poels (Meerlo, 10 juli 1975) is een Nederlands onafhankelijk film- en documentairemaker. Hij maakte onder meer de films ‘The Uncertainty Has Settled’ en een groot aantal van zijn producties geeft hij vrij op Youtube. Hij werkt geheel voor eigen rekening, krijgt geen subsidie (dat is alleen voor extreem-linkse vrienden) en trekt zich dus ook geen zier aan van de gevestigde orde.

U kunt Marijn Poels HIER steunen met een gift. Hij moet namelijk ook af en toe boodschappen doen en nog een heleboel films maken.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roel
1 jaar geleden

Kan niet vaak genoeg gedeeld worden!