Onverklaarbare stoornis

Het is sinds kort een allesbeslissende voorwaarde om tenminste seksueel een onverklaarbare stoornis te hebben. Wat mensen in bed (of elders) doen moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten, maar kennelijk vinden veel mensen het belangrijk om geboekt te worden als hetero-, homo-, lesbo- of weet-nog-niet-trans-of-net-niet-gender.

De ene die verbolgen is over de plotselinge gewaarwording van een yoghurtkanon tussen de benen (wat dan eigenlijk een bouillonvulkaan had moeten zijn) is nog niet vetrokken, of de ander staat al klaar met de mededeling geen man of vrouw te zijn, maar ‘mens’ of ‘we’. Het zal aan mij liggen, maar ik ben geboren met een mannelijk werktuig tussen de benen en dat bevalt prima. Mijn vrouw ook: “het werktuig van de nar is het speelgoed van de dame”. En na een stevige hoeveelheid bier rits ik de gulp open, even richten en het loopt er net zo hard weer uit. Geniale uitvinding, die gulp. Alles beter dan een verkleedpartij op de plee zoals de vrouwen overkomt. Onze toiletten zijn trouwens beide ‘genderneutraal’ en tot hilariteit van de natie bleek het Amsterdamse stadhuis daar nog niet van voorzien. Toch sneu, zo’n premoderne stad.

Met het genderneutrale geweld op de plee, pakt Amsterdam nu ook het taalgebruik aan. Dat moet eveneens genderneutraal worden: ‘De zogenaamde ‘Regenboog Taaltips’ zijn bedoeld als handreiking voor ambtenaren om op een respectvolle manier te praten en schrijven over seksuele en genderdiversiteit.’ Het wachten is nog slechts op de eerste die ontdekt dat hij/zij/hun eigenlijk met een verkeerd ras is/zijn geboren. Dus de redactie van FD bijvoorbeeld, waarvan ineens de helft van de redactie gaat beweren “ja, maar ik ben eigenlijk met een verkeerde huidskleur geboren, dat wilde ik helemaal niet en ik voel me eerlijk gezegd op en top zwart Afrikaans”. Nog weer een ander zou kunnen zeggen dat diens achterstand met moderne communicatietechniek eigenlijk te wijten is aan een verkeerde tijd: “Ich bin ein Mittelalterliche von deutschem Boden”.

Kunnen die mensen niet gewoon even het milieu gaan redden? Dan hebben we minder gezeur en houden nog geld over ook.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Christine
2 jaren geleden

Zijn de roze en blauwe muisjes al uit de schappen gehaald?

Cornelia
2 jaren geleden
Antwoord aan  Christine

Alleen nog grijze muizen… wat ik je brom.