Een koude winter van de ‘klimaatveranderaars’

De duizelingwekkend hoge ‘spotprijs’ van het aardgas gaat uw komende gasrekeningen ten minste verdubbelen dankzij onze visieloze premier die in zijn obscure relatie met de Verenigde Naties vermoedelijk heeft gezworen dat hij zich inzet voor hun Utopia.

Het risico dat u zelfs zonder aardgas komt te zitten in de komende winter is niet denkbeeldig omdat Pinokkio er geen been inziet om de samenspanning van Ed Nijpels en diens windmolenlobby met de ‘progressieve’ partijen en ‘de andere heks’ Ollongren, carte blanche te geven om u geheel van de gastoevoer af te snijden. Mogelijk gaat dat nu vanzelf, terwijl Ali Baba en de veertig rovers van de klimaattafel ons al lang kaalplukken met hun lucratieve, landschap en milieu vervuilende windmolens en zonnepanelen èn onze incompetente regeerders in het ministerie van Economische Zaken de gasvoorziening niet veilig hebben gesteld nadat Groningen virtueel gestopt is met de gasproductie.

Afb: pxhere

Nederland heeft bijna géén gasvoorraad meer en valt onherroepelijk in handen van speculatieve ‘spot traders’ omdat de Gasunie (lees: Economische Zaken) nog steeds niet probeert om onze tekorten af te dekken! Terwijl door de economische beunhazerij van de globalist Biden de energieprijzen wereldwijd omhoog knallen (kijk naar uw benzinerekening) is Nederland al sinds 2018 aangewezen op de import van dagelijks duurder wordend gas. Je zou zeggen dat je dan een beetje weet wat je doet, maar ambtenaren en competente bestuurders zijn een contradictio in terminis. Tot overmaat van ramp hebben de Haagse beunhazen nauwelijks langetermijncontracten afgesloten, dus is Nederland aangewezen op het dagelijks duurder wordende gas op de ‘spotmarket’ dat nu al de pan uitrijst. Met duurder aardgas komt nog duurdere elektriciteit omdat meerdere centrales op gas stoken.

Linkse samenzweerders hadden ons in hun nachtmerrie al een 50% stijging van de gasprijzen voorgespiegeld dankzij hun immer stijgende belastingen, nu is een verdubbeling zéér wel mogelijk dankzij de combinatie van ideologische stompzinnigheid en pure incompetentie. Onze nationale gasvoorraad staat voor zo’n 65% leeg en Gasunie liet zojuist in de halfjaarcijfers weten dat: ‘door het koude voorjaar en de hoge gasprijzen is de vullingsgraad van bergingen nu nog steeds laag.’ Dit terwijl gas op de ‘spotmarket’ inmiddels zo’n 6 tot 8 keer duurder is geworden in een steeds verder stijgende spiraal waarvan de top niet in zicht lijkt. Noorwegen is een potentiële leverancier maar handelt veelal in langetermijn contracten, Rusland is een alternatief maar wie wil afhankelijk zijn van Poetin?

Bravo Rutte! Wie ga je nu weer de schuld geven?


Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Als ik het artikel lees van de heer Dunki, dan moet ik constateren dat hij nog heel aardig tegen ” Pinokkio” is en hem als een ” gewoon mens behandelt”. Als we alle leugens van Mark Rutte bij elkaar tellen én de leugen die Rutte produceerde bij Mr. Gideon van Meijeren,van FvD, over Klaus Schwab, dan is er maar één antwoord mogelijk. “”Nederland is in de uitverkoop”” en ook de onnozele kiezers van Groen Links en D-66, als ook de P.v.d.A. hebben nog niet door dat het ook hun rekening betreft, en/of hopen op compensatie of verhoging van de bijstand.

Wie de onderstaande link opent zal schrikken hoe leugenachtig Mark Rutte kan zijn en dat zijn ” verbale kletskoek” de leugen niet goed kan maken.
De afgang van Rutte is Volledig. Dat de “pseudoloog” nog steeds vast op het pluche zit is mij een raadsel.

(23) Gideon van Meijeren (FvD) betrapt Mark Rutte op leugen over boek Klaus Schwab ‘The Great Reset’ – YouTube

Boudica
1 jaar geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

De ‘pseudoloog’ Rutte zit nog steeds op het pluche want hij waant zich een moderne Richelieu. Die laatste wilde de koninklijke macht versterken en de binnenlandse fracties vernietigen, gelijk wat Rutte nu doet, dit met de wetenschap dat hij het volste vertrouwen van de koning heeft. Dat het imago van de koning aan het afbrokkelen is neemt Rutte voor lief, alles voor de globale wereldorde waar hij een glansrijke en machtige positie voor zichzelf ziet, machtiger dan een koning.

r dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  Boudica

‘Richelieu’ moet, in het landsbelang, steeds meer geplaatst worden in de globalistische context die zijn natuurlijke habitat is.

Een wereld vol van communistische intriganten die nooit een vak geleerd hebben, zoals zijn idool Antonio Guterres, de hard-core communistische secretaris generaal van de VN en grote inspirator van het duo Rutte / Kaag in hun nihilistische ‘weg met Nederland’ campagne. Hulde aan een lucide FvD politicus die ruim honderd lafbekken om hem heen toont wat een lege huls Rutte eigenlijk is.

Dat deze bedankte voor een job in de EU moge verklaard worden uit het feit dat hij ‘hogere ambities koestert’, aan de voeten van zijn idool Guterres.

Alle beetjes helpen, hij toont al minder van zijn eerdere, arrogante ‘houd je bek’ attitude dan voorheen, laat Gideon van Meijeren hem maar dagelijks tegen het licht houden!
Geef ons onze souvereiniteit terug dan kan Pinokkio plaats nemen aan de voeten van zijn Marxistische idool als diens hielenlikker.

Cormelia
1 jaar geleden

Hij kan in ieder geval niet de opwarming de schuld geven.