Altijd gelijk gehad

Critici als wij hebben steeds vaker gelijk; homo’s in Amsterdam blijken inderdaad het meest te verduren te hebben van mensen die een Marokkaans paspoort op zak hebben, en overstromingen hebben niets met een ‘veranderend klimaat’ te maken ook al schreeuwen sommige politici dat wel van de daken.

Men kan ook uitgillen dat het milieu naar de mieter gaat ‘als we niets doen’. Ook in dat geval kun je even rustig na gaan denken om snel in te zien dat dit flauwekul moet zijn. Je denkt dan even na over het weer van de afgelopen twintig jaar en houdt in het achterhoofd dat het KNMI ‘de meetreeksen heeft aangepast’. En dan kom je, als je tenminste beeld hebt bij het weer van de afgelopen twintig jaar, tot de conclusie dat er niet zo bar veel aan de hand is. En zelfs al wordt het ietsje warmer; hebben wij en de overige natuur daar last van? Ook hier is het de schreeuwers voornamelijk te doen om belastinggeld om te zetten in privé kapitaal.

Persoonlijk heb ik geen vertrouwen in de gestage stroom van ‘dalende misdaadcijfers’. Beleid en formatie worden veelal gebaseerd op onbetrouwbare cijfers en die cijfers zijn zo onbetrouwbaar omdat de korpsleiding niet voor joker wil staan en ze laat aanpassen. Het ziet er dan wat vrolijker uit en het pensioen van de kopstukken is weer veiliggesteld. Zo kopte het CBS in 2018 nog dat er een afname zou zijn van de criminaliteit. De echte misdaad is hoger en de aangiftebereidheid laag is geworden, omdat de burgers geen vertrouwen meer hebben dat de aangiftes ook worden behandeld. Dat is begrijpelijk omdat meerdere, achtereenvolgende regeringen onherstelbaar zwaar hebben bezuinigd op de hele strafketen van politie, tot rechterlijke macht en gevangenissen. Dan leek het met de nationale financiën beter en was de kans groter dat dezelfde partijen, eenmaal herkozen, aan de touwtjes konden blijven trekken. Het moorden, roven en stelen gaat ondertussen door…

Soms hoef je niet eens alle informatie te hebben om snel in te zien dat met name politici met van alles bezig zijn, behalve met de belangen van degenen die zij menen te vertegenwoordigen.  Partijen die een grote mond opzetten als het om dierenrechten gaat, kijken weg van het islamitische offerfeest, wat gepaard gaat met het onverdoofd slachten van duizenden lammeren van vaak amper een jaar oud. Dat noemt men, ondanks een verbod op onverdoofd slachten, dan weer een uitzondering wegens religie (art. 6 Gw). Je weet dan meteen al dat die dierenpartij slechts is opgericht als verdienmodel, teneinde belastinggeld om te zetten in privé kapitaal. Meer niet.

Steun Sta-pal

We worden kortom, bedonderd waar we bijstaan. Wij schrijven dat onomwonden op, tonen dat zoveel mogelijk aan met bewijs en als we er naast hebben gezeten, dan vertellen we dat ook. Als u dat op prijs stelt, dan rekenen we op uw steun want onze kosten, om deze website in de lucht te houden en te vullen, stijgen ook.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Helemaal mee eens Ton.