Ruimte voor asielzoekers

In AZC’s wachten sommige statushouders meer dan drie maanden op een woning. Die situatie is onhoudbaar volgens COA bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker. In de Volkskrant stelt hij een oplossing voor: statushouders kunnen bij studenten, uitkeringsgerechtigde en gescheiden mensen intrekken. Daar is volgens Schoenmaker nog genoeg ruimte.

Voor een sociale huurwoning moet men in minstens negentig gemeenten in ons land, gemiddeld meer dan zeven jaar ingeschreven staan. Dat bleek eerder uit onderzoek van de NOS. In de vijf gemeenten met de langste inschrijfduur (Landsmeer, Wormerland, Haarlemmermeer, Diemen en Amstelveen) wacht men gemiddeld zelfs langer dan zeventien jaar. De situatie voor autochtone Nederlanders ziet er dus voor wat betreft zelfstandig wonen niet al te best uit. Tussen 2015 en 2020 steeg het aantal corporatiewoningen maar met 1 procent, terwijl het bevolkingsaantal met 3 procent toenam. Verreweg het grootste gedeelte van die bevolkingstoename komt voor rekening van de asielzoekersinstroom. Het verdienmodel van de COA bestuursvoorzitter (van VVD huize) dus.

‘Vluchtelingen’. Afb: pixabay

Dat precies het omgekeerde aan de orde is en dat dit volgt uit het beleid van zijn eigen partijgenoten, komt bij deze handelaar in vluchtelingen kennelijk niet op. Het is juist de ongekende toevloed van toegelaten ‘asielzoekers’ die een enorm beslag legt op de beschikbare woonruimte in ons kleine land. Dat de bestuursvoorzitter van het COA nu voorstelt om degenen die momenteel toch al niet in de beste woonsituatie zitten, voor de ellende op te laten draaien is te armzalig voor woorden. Waarom niet het woonadres van de bestuursvoorzitter zelf?

Er wonen teveel mensen in Nederland en er zullen mensen moeten vertrekken. Veel mensen. De fysieke ruimte is er niet, de sociale ruimte is er niet, de woningen zijn er niet en in feite is het geld ook op. Evenals het geduld van de burgers.

Het COA moet tot de grond toe worden afgebroken, evenals het hele subsidiemodel rond vluchtelingen en de zogenaamde ‘integratie’ waar men nu al vijftig jaar mee heeft geknutseld.


Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
1 jaar geleden

En het blijkt dat de VVD tegenwoordig een links kleuterklasje is geworden !

koddebeier
1 jaar geleden

Links is voor normale mensen een ware plaag !

koddebeier
1 jaar geleden

Wat een gestoord idioot !!

koddebeier
1 jaar geleden
Antwoord aan  koddebeier

+e.

Joost
1 jaar geleden
Antwoord aan  koddebeier

Vandaar dat ie in de deuginsustrie werkt. Waar kan hij anders terecht?

1 jaar geleden

Onderstaande opmerking van de heer Nijhof laat niets te wensen over. Maar, “”Den Haag”” is doof, blind, onwillig en vooral mentaal ziek en te laf.
We ziet het ” alweer”, dat als LINKS aan de macht is én LINKS nog steeds denkt dat asielzoekers zielige mensen zijn die geholpen moeten worden en een plaatsje in Nederland verdienen, een altruïstische attitude een plaag begint te worden en Nederland volledig naar de knoppen gaat……!!!! Maar dan ook volledig. ……!!!!! En……. dat laten we kennelijk gewoon gebeuren. Het vluchtelingenverdrag is daar toch NIET voor bedoeld?

“”Er wonen teveel mensen in Nederland en er zullen mensen moeten vertrekken. Veel mensen. De fysieke ruimte is er niet, de sociale ruimte is er niet, de woningen zijn er niet en in feite is het geld ook op. Evenals het geduld van de burgers.
Het COA moet tot de grond toe worden afgebroken, evenals het hele subsidiemodel rond vluchtelingen en de zogenaamde ‘integratie’ waar men nu al vijftig jaar mee heeft geknutseld.”” aldus de heer Nijhof.

Harm Groenendijk
1 jaar geleden

Als militair ben ik diverse keren op de Harskamp geweest. Het militaire complex is ooit begonnen als vluchtelingenkamp voor onze zuiderburen gedurende de eerste wereldoorlog. Die vluchtelingen woonden 4 jaar in een tentenkamp. Ja zelfs in de winter woonden zij in tenten. Asielzoekers zoeken bescherming voor de periode dat het onveilig is in hun thuisland. Het mag nooit de bedoeling zijn dat zij hun asiel misbruiken om hier permanent te komen wonen. Niet gewoon aan ons klimaat, onze cultuur en onze gewoonten zijn zij vreemden in onze complexe samenleving, een soort van stoorzenders zeg maar. In het perverse verdienmodel van de asielindustrie is het de bedoeling dat asielzoekers zo veel en zo lang mogelijk in ons land verblijven. De perverse asielindustrie houdt zich zo in leven en zorgt voor een ongebreidelde aantrekkingskracht op nog meer “asielzoekers”. De oplossing voor het huisvesten van deze asielzoekers moet niet gezocht worden in permanente woonruimte maar in tijdelijke woonruimte in tenten- of trailerkampen waar deze mensen bed-bad-brood krijgen en meer niet. Het lost 2 problemen op, te weten de huisvesting van die asielzoekers en de instroom. Daarna doorpakken door in te zetten op remigratie zal vele perverse prikkels uit onze samenleving halen. De asielindustrie is als een kanker die de westerse wereld opvreet.