Grote leugen, kleine leugen

“De brede massa van een volk valt makkelijker aan een grote leugen ten offer dan aan een kleine.” Na een gesprek met de politie heeft een inwoner van Voorhout een omstreden vlag met dit citaat van Adolf Hitler uit zijn tuin verwijderd. De vlag zorgde voor woedende reacties.

Onder andere het CIDI reageerde ontzet en noteerde; ‘wat je ook vindt van de coronamaatregelen, deze vergelijking is smakeloos’. Daar is veel voor te zeggen, maar het smakeloze karakter van nazi-vergelijkingen wordt momenteel heel veel groeperingen in onze samenleving aangemeten. Ik noem er een paar:

PVV fractieleden;
PVV stemmers;
FvD fractieleden;
FvD stemmers;
Witte mannen, in het bijzonder oude witte mannen;
Objectieve wetenschappers;
Tegenstanders van massale immigratie;
Redactieleden en lezers van Geenstijl;
Autochtone Nederlanders met patriottische denkbeelden;
Veehouders;
Protesterende boeren;
Auteurs en lezers van Sta-pal;
NOS critici;
Critici van journalisten;
Et cetera, enzovoorts.

Eigenlijk is deze lijst eindeloos uit te breiden, want de sticker ‘nazi’ wordt bij iedereen die het linksige ‘woke’ gedachtengoed nog niet heeft omarmt, opgeplakt. Wanneer het CIDI elk van die ‘smakeloze vergelijkingen’ van een protesterend twitterbericht wil voorzien, dan voorspel ik een aanzienlijke uitbreiding van het aantal medewerkers op hun burelen.

Het is de invulling die de randdebiele crimineel Hitler en zijn trawanten er aan gaven, maar op zichzelf is de constatering zo gek nog niet. De massa is inderdaad een rad voor ogen te draaien en hoe groter de valse voorstelling van zaken is, des te minder is het brede publiek in staat om zich een objectief oordeel te vormen en trappen ze erin. Wanneer ons dag-in, dag-uit door Hiemstra c.s. wordt voorgehouden dat het onmogelijk ‘warm’ is voor de tijd van het jaar, dan zullen we snel aannemen dat we veel zullen moeten betalen om de Aarde te redden van het Grote Verschroeien. Dat we op 23 mei ’s avond de verwarming nog hoger moesten draaien (het vroor toen ’s nachts) is iedereen dan alweer vergeten. Dat de KNMI meetreeksen heeft aangepast om eerdere hittegolven uit hun metingarchieven te verwijderen, staat ook niet meer bij iedereen helder op de radar.

Niemand zou zich ooit voor kunnen stellen dat leden van de regering een gekozen volksvertegenwoordiger zonodig een positie elders zou opdringen, bijvoorbeeld omdat die volksvertegenwoordiger zijn taak serieus nam. Zeker niet als alle leden van zo’n regering plechtig zouden verklaren dat zij dit ‘natuurlijk nooit in hun hoofd zouden halen’.

Er staan ons nog heel wat tweets van het CIDI te wachten…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties