De ‘Barmhartige Samaritanen’

Wie kansloze gelukszoekers wil weren, krijgt te maken met verheven geesten die de morele wijsheid in pacht hebben. Soms wil zo’n betweter ook nog wijzen op de ‘Barmhartige Samaritaan’, opdat wij even goed begrijpen dat de Joods-christelijke grondslagen ons bevelen om iedere passerende muzikant van gratis instrumenten te voorzien. Dat deugt niet.

Het verhaal over de Bramhartige Samaritaan gaat zo:
Eens reisde een man van Jeruzalem naar Jericho en viel in handen van rovers; ze schudden hem uit, verwondden hem vreselijk, en lieten hem half dood achter. Toevallig kwam een priester langs die weg; hij zag hem, maar liep haastig voorbij. Ook een leviet kwam er langs; hij zag hem en ging ook snel verder. Daarna kwam een Samaritaan langs die op reis was. Hij zag de man en kreeg medelijden. Hij ging direct naar hem toe, verbond zijn wonden en goot er olie en wijn op. Daarna hief hij hem op zijn eigen lastdier, bracht hem naar een herberg en zorgde voor hem. De volgende dag nam hij twee tienlingen, gaf ze aan de waard, en zei: “Blijf voor hem zorgen; en wat u meer aan hem besteedt, zal ik u bij mijn terugkomst vergoeden”. (Evangelie volgens Lucas 10:25-37)

Vergelijk dat even met de zorg die in linkse kringen furore maakt. Met scheepsladingen tegelijk worden de ‘stakkers’ pal voor de kusten van Libië en Tunesië opgepikt. Daar zijn ze de zee opgestuurd door mensenhandelaren, die hen vaak al duizenden euro’s lichter hebben gemaakt. Niemand overigens, die zich afvraagt hoe die ‘stakkers’ aan dat geld kwamen. Eenmaal aan boord van de NGO-boten, zetten die geen koers naar de dichtstbijzijnde reddingshaven, maar wenden de steven naar Europa!

Eenmaal met de gelukszoekers in Europa blijken die NGO-types verre van barmhartig. Zelfs twee tienlingen zijn nog teveel gevraagd, want zijn de ‘vluchtelingen’ eenmaal van boord, dan maken deze zogenaamd barhartige Samaritanen razendsnel de trossen los en kiezen het ruime sop voor nog meer ladingen. De kosten van de ‘vluchtelingen’ zijn namelijk voor de gewone mensen zoals u en ik. Dat is nog eens voordelig de held uithangen! Denk er nog eens aan als u b.v. Gert Jan Segers (CU) weer eens met een medelijdende blik in de camera’s ziet kijken, terwijl hij prevelt dat de Heere ons beveelt om te zien naar onze naasten. Hij kijkt zelf naar de camera’s en vooral niet naar zijn naasten. Die dropt hij liever bij u om de hoek.

Staatssecretaris Broekers-Knol, onze eigen ‘teena-lady’ voor vluchtelingenzaken, lijkt ook genoeg te hebben van de onafzienbare rijen die op ons afkomen en dat onrechtmatige asielaanvragers nauwelijks terug te sturen zijn. Daarom stuurt ze brieven rond, want ze denkt dat dit helpt… Maar ‘niet terug kunnen sturen’ betekent toch dat de landen van herkomst gewoon blij zijn dat zij van die mensen af zijn? En dan zullen wij hen hier op aandringen van een linkse meute kost en inwoning verschaffen? Mij dunkt dat al die landen hier ambassades hebben en op dat grondgebied kunnen ze gewoon worden neergezet. Auf wiedersehen.

“De kosten liggen dus
zoals gebruikelijk bij
de autochtone burgers”

Ons land puilt uit en meer mensen moeten we beslist niet importeren. Sterker: er moeten eigenlijk miljoenen mensen uit om dit land nog een klein beetje leefbaar te houden. Nu al kijkt de Staat of we wellicht de agrarische sector kunnen uitroeien, teneinde huizen op hun landerijen te kunnen bouwen. (!) Nederland verdedigt een positie als tweede landbouwexporteur ter wereld, na de Verenigde Staten en de omvang van die export nadert de 110 miljard per jaar (2020: 104,4 miljard). In pure landbouwproducten zet ons land voor maar liefst 95 miljard euro af. En die geavanceerde voedselproductie wil men dus prijsgeven om huizen neer te plempen die uiteindelijk niet door de verrijkers van onze cultuur betaald zullen gaan worden, omdat die veelal levenslang beroep doen op sociale steun. De kosten liggen dus zoals gebruikelijk bij de autochtone burgers, die hun land geleidelijk aan naar de verdommenis zien gaan. Daarom moeten er een heleboel van die vluchtelingen terug naar hun eigen land. Er wacht hen daar de grote en dankbare taak om eenzelfde natie op te bouwen als waar zij in Europa kennis van hebben kunnen nemen.

Dat is weer goed voor onze export straks.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

Een IQ test voor politici zou een goede zaak zijn.