“Palestijns bloed is onbelangrijk”

Op de officiële televisiezender van de Palestijnse Autoriteit, werd op 11 mei jl. aangegeven dat “Palestijns bloed onbelangrijk is”. Klik hier voor de beelden. Want dat bloed wordt vergoten “voor Jeruzalem”. Het is weer een voorbeeld hoe het huidige geweld voortdurend wordt geprezen en aangemoedigd door de Palestijnse Autoriteit.

Dit past in de ideologie van Fatah, dat de Westbank bestuurt: Palestijnen die omkomen in de strijd tegen de Joden zijn martelaren voor de islam. Daarmee verwerven zij en 70 familieleden een plek in de islamitische hemel. (Zie bijvoorbeeld hier.) Het moslimfundamentalistische Hamas, dat de Gazastrook bestuurt, draagt uiteraard diezelfde boodschap uit. Het is “genade van Allah”. Klik hier voor de beelden. Op die manier worden Palestijnen door zowel het Fatah- als het Hamas-bestuur aangezet tot geweld en terreur tegen Joden. De Hamas televisiezender zet zelfs Palestijnen aan om messen te kopen om Joden de hals door te snijden en dan te onthoofden.

Ook Palestijnen die omkomen door de eigen raketten worden door Hamas beschouwd als “islamitische martelaren”. Dit komt vaak voor. Want geregeld vallen door Hamas afgevuurde raketten te vroeg neer, dus in de Gazastrook zelf. Naar schatting geldt dit voor één op de drie raketten van Hamas. Klik hier voor de beelden daarvan. Hamas plaatst zijn raketlanceerinstallaties niet op plekken waar er geen Palestijnse doden door kunnen vallen, zoals aan de grens. Integendeel, het zet deze met opzet neer centraal in Gaza, in dichtbebouwd gebied. De eigen burgers moeten als menselijk schild dienen – een oorlogsmisdaad.

Volgens het Israëlische leger vielen alleen afgelopen maandag al 17 Palestijnse burgerdoden door te vroeg neergekomen Hamas-raketten. Door de Palestijnse leiders wordt het geweld aangemoedigd en worden burgerslachtoffers aan beide kanten gestimuleerd. Want Palestijns bloed – en zeker Joods bloed – is onbelangrijk.

Het is opmerkelijk dat deze bloeddorstigheid van de Palestijnse leiders in de wereld tot weinig protest leidt, zelfs niet bij zogenaamde ‘mensenrechtenorganisaties’ en ‘pro-Palestijnen’.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
2 jaren geleden

Misschien moet het nog maar eens gezegd worden : de arme donders die nu al als 4e generatie in de tentenkampen verblijven zijn slechts ‘politiek wisselgeld’ voor het gewetenloze gespuis van Fatah en Hamas, dat zodoende wéér meer hulpgelden los krijgt, o.a. van Sigrid Kaag, die met één van die frisse knullen getrouwd is en het (dus) nooit leert