Het Kartel: Rutte, Kaag en Hoekstra

Na de klucht rond Omtzigt, waarin de demissionaire Ministers (Rutte, Kaag en Hoekstra) een doorzichtige, strategische rol speelden en waaruit zonneklaar bleek dat ‘Den Haag’ inderdaad is overgenomen door een politiek Kartel, kwam gisteren (07-04-21) ‘Bosmagate’ aan de orde.

Op Tweede Paasdag troffen twee medeplichtigen uit de Kindertoeslagenaffaire, Rutte en Kaag, elkaar in heimelijk overleg. Heimelijk mocht het volgens Kaag niet heten, zij trachtte het te framen als ‘vertrouwelijk’. In dat gesprek zou in ieder geval ook ‘terloops zijn opgemerkt’ dat D66 overwoog alsnog een kandidaat voor het voorzitterschap van het Presidium naar voren te schuiven. Feit is dat mevrouw Kaag op Tweede Paasdag heeft gebeld met de heer Rutte en dat mevrouw Bergkamp zich pas daarna heeft gekandideerd. Het was natuurlijk een concreet en duidelijk signaal dat mevrouw Kaag kon afgeven in dat onderhoud. Eerst door een motie van afkeuring. Dan weet Rutte, als Kaag hem aan de telefoon heeft, natuurlijk genoeg: iemand gaat zich namens D66 kandideren en de VVD zal dat dan wel steunen.

In slechts één stemronde wist de D66-kandidaat haar collega’s Arib (PvdA) en Bosma (PVV) achter zich te houden. De uitslag: 74 stemmen voor Bergkamp, 38 voor Arib en slechts 27 voor Bosma. Een analyse van deze uitslag laat zien dat dan waarschijnlijk D66 (24 zetels), VVD (34 zetels) en CDA (15 zetels), samen goed voor 73 stemmen, voor de D66-kandidaat gestemd kunnen hebben. Andere combinaties zijn ook mogelijk, maar deze drie clubs zijn beslist hoofdverdachten. En dat nu, is buitengewoon merkwaardig in het licht van het debat van vorige week, waarin de leider van de VVD nog het verwijt kreeg dat hij “een patroon van leugenachtigheid en vergeetachtigheid” in zijn optreden toonde, wat “schadelijk zou zijn voor de politiek en het onderlinge vertrouwen”.

Juist ja. Uitgerekend de tegenmacht wordt nu voorgezeten door een mevrouw wier functie haar werd toegeschoven door de aanstaande macht, zoals die nu achter de schermen in elkaar wordt gemetseld…
Hoe lang zou het duren voordat een Kamerlid het verwijt de plenaire zaal inslingert dat zij “erg sterk sturend in een bepaalde richting” optreedt? Zij is nu al niet meer geloofwaardig.

Wat ik beoog te zeggen is dat opnieuw blijkt dat de ‘achterkamertjes politiek’ onverminderd doorgaat en in dit geval is Kaag hoofddader; die belt niet voor niets met Rutte, laat staan dat het voorzitterschap van de Kamer slechts ‘terloops’ door haar is opgemerkt. Een naïef persoon trapt daar natuurlijk wel in, maar dit mag de aanstaande en hopelijk verstandiger oppositie straks niet vergeten. Laat Tjeenk Willink als verkenner gerust de mogelijkheid van een voortzetting van het vorige Kabinet aanwijzen. Laat aanvullingen en wijzigingen in de marge van CU of GroenLinks gerust plaatsvinden en laten we accepteren dat dan de moslimbroederschap met één teen in de Regering zit. Laat het maar gebeuren, dat is prima. Maar laat geen mogelijkheid onbenut om Parlementaire Enquêtes in te stellen naar Toeslagenaffaire, de aanpak van Covid-19 en de Omtzigt-affaire.

Dat is een charmante manier om het Kabinet razendsnel weer af te serveren en de betrokken partijen in de marge te parkeren. Maar wel snel, omdat het niemand meer zou verbazen dat na b.v. een brand in de Tweede Kamer de regering de ‘algemene noodtoestand’ uit zou roepen, waarna de nieuwe premier alle partijen zou verbieden.  

Daar zijn voorbeelden van…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Campert
2 jaren geleden

Rutte kan prima tot 73 tellen met dank aan de voortdurende kadaverdiscipline bij ‘onafhankelijke’ kamerleden. Definitieve einde van de democratie.
De kamerleden kunnen gewoon aan Rutte c.s. een machtiging afgeven voor de rest van het jaar en thuisblijven onder inlevering van 100 % van hun vergoeding.
Maar de deugmensen dromen vrolijk door…

2 jaren geleden

“”Wat ik beoog te zeggen is dat opnieuw blijkt dat de ‘achterkamertjes politiek’ onverminderd doorgaat en in dit geval is Kaag hoofddader; die belt niet voor niets met Rutte, laat staan dat het voorzitterschap van de Kamer slechts ‘terloops’ door haar is opgemerkt.”” Aldus Ton Nijhof.

Ik zal het kort houden anders verval ook ik in herhaling en dat is de energie niet waard. Heel duidelijk is komen vast te staan dat ” het oude kartel” nog spring- levend is ( zie ook het artikel van NIjhof ) en de macht aan het verdelen zijn. Wat Ingrid Kaag,Mark Rutte of Wopke Hoekstra ook zeggen, het moet met een baal zout worden aangenomen en we weten nu “”definitief“” dat het vieze spelletje ,om andere partijen uit te sluiten én deze in een ” corridor Sanitair” te plaatsen , niets anders is dan de belangen van D-66, VVD en CDA veilig te stellen. En……. wat de kiezer wil…. doet er niet toe. Een elitaire bende die ons wil besturen.

En dit is dan het resultaat dat door de “onvolwassen” kiezer is veroorzaakt. We zien dus ook de noodzaak dat ” het volk” mee moet doen in het politiek spel, maar de politieke interesse bij hen volledig ontbreekt.

De domheid is de kurk waarop de politiek drijft ………is dus alwéér bewezen.

Maurits Campert
2 jaren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Rutte kan prima tot 73 tellen met dank aan de voortdurende kadaverdiscipline bij ‘onafhankelijke’ kamerleden. Definitieve einde van de democratie.
De kamerleden kunnen gewoon aan Rutte c.s. een machtiging afgeven voor de rest van het jaar en thuisblijven onder inlevering van 100 % van hun vergoeding.
Maar de deugmensen dromen vrolijk door…

r dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  Maurits Campert

deugmensen dromen vrolijk door’…, terwijl onze sociopaat ‘zijn stinkende best ‘ doet om het vertrouwen terug te winnen. Haha…

Frappant is dat de miserabele Nederlandse pers wederom geen woord wijdt aan Rutte’s zoveelste bedrog, terwijl de Süddeutsche Zeitung geen spaan heel laat van onze compulsieve leugenaar en zich openlijk afvraagt wat er fout is met onze laffe parlementariërs en lamlendige pers gedurende de laatste tien jaren.

Maurits Campert
2 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Helemaal eens Ronald.
De Pers maar ook die 150 ‘daar’, allemaal lafaards zonder ruggengraat! Geen mannen/vrouwen/overigen van Sta-Vast.

Wim
2 jaren geleden
Antwoord aan  Maurits Campert

‘Allemaal’ gaat met net iets te ver Maurits.

Wim
2 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Met wie als premier zouden we zoals ooit gesuggereerd ook al weer een pleefiguur slaan? Een aantijging die nergens op sloeg. Maar zie, die pleefiguur is er dus toch gekomen.